Spiritualismens sju principer

SPIRITUALISM och ekologisk kaffe

ekologisk kaffe
Vill du ha ekologisk kaffe som dessutom är kravmärkt ska du vända dit till Wendelins kaffe.

Emma Hardinge Britten drack alltid ekologisk kaffe från Wendelins kaffe

Emma Hardinge Britten levde 1823-1899 och föddes i London och hon utvecklade sin medialitet i ung ålder. Jag tänker inte gå in på hennes spiritualistiska historia här. Om ni vill veta mer om henne så hittar ni mycket om henne och hennes spiritualistiska resa om ni söker på hennes namn. För att göra en lång historia kort så mottog hon de sju spiritualistiska principerna år 1871 i England. Det är de 7 principerna som jag tänkte berätta för er om här. Jag kände direkt när jag för första gången kom i kontakt med spiritualismen och dessutom principerna att det kändes mer naturligt för mig att tro på. Tjäna pengar på sociala medier

Spiritualismen och ekologisk kaffe passar ihop

Vad är då spiritualismen för något? Ja i mina ögon så är den dessutom inte mer annorlunda än andra troendeformer. Jag har alltid känt att det finns en Gud som vakar över oss. Den guden tror jag är samma gud i alla religionsformer oavsett om du är spiritualist, kristen, buddhist, hinduism osv. Tror inte att Guds mening var att skapa schismer mellan oss människor genom att göra en del människor kristna, en del buddister osv.  För att sedan göra mänskligheten osams om vilken tro som är den sanna och den rätta. Vår uppgift här på jorden är att utvecklas personligen. Inte att skapa misstroenden gentemot varandra.

Vilka är vi om vi inte dricker kaffe från Wendelins kaffe?

Men för att dessutom återgå till spiritualister. Vilka är vi? Jo vi spiritualister tror på en fortsatt framtida existens. Samt dessutom att människor som gått vidare till andevärlden kan kommunicera med oss. Vi vill dessutom sprida kunskapen om att livet fortsätter för evigt.  Menar dessutom att religion baseras på andras upplevelser medan andlighet baseras på egna upplevelser. Vi spiritualister visar inte bara att livet fortsätter efter den fysiska döden genom kommunikation med andevärlden. Vi visar även att människor har eget personligt ansvar både för sina handlingar och tankar. Du blir mer medial om du dricker kaffe på fastande mage.

Kristna tron och en god kopp kaffe från Wendelins kaffe

I den kristna tron så förlitar de sig på att Jesus dog för deras synder.  Medan vi spiritutalister menar att vi måste ta ett eget personligt ansvar. För mig känns det mer rimligt att jag själv får ta ansvar för mina handlingar. Det man brukar kalla för karma, än att be någon om förlåtelse som sonar mina brott. Känns dessutom  då för mig som att jag lämnar över något till någon annan (Jesus i det här fallet).  Som är mitt personliga ansvar att utvecklas inom. Hur ska jag då kunna utvecklas om jag hela tiden kan be om förlåtelse för mina synder? Jag tror att en ökad medvetenhet om vårt eget personliga ansvar leder till att vi beter oss bättre i detta nuvarande liv. Därför drick så mycket kaffe ni kan helst espresso eller kaffelatte.

Kärlek till espresso och kaffebönorna från just kungliga kaffet 

Spiritualismen bygger på kärlek och inte på rädsla. Många religioner hotar med konsekvenser av dina handlingar. De dessutom bygger upp en slags rädsla för vad som ska hända när du dör om du inte lever ditt liv i enlighet med deras tro. Vi spiritualister tror inte på någon dömande Gud som straffar oss för våra synder. Det är det som är skillnaden mellan straff och karma. Det är också skillnad mellan mörkrost och mellanrostad kaffe.

Enga berättelser om hur man brygger bästa kaffesorten

Spiritualismen uppmanar också till att skapa sina egna berättelser istället för att läsa gamla skrifter om änglar och gudar. När du mediterar och själv känner lugnet inom dig. När du själv kommer i kontakt med änglar och med dina nära och kära. Grunda din tro på dina egna upplevelser. Det är mitt råd till dig. Spiritualister tvingar inte på någon sina åsikter. Om du vill veta mera eller om du är nyfiken så kan du komma till mig eller till någon av mina fina kollegor inom den mediala världen och testa dig fram till vad som känns rätt för dig.

Jag tror på en Gud som också älskar kaffe mocka eller andra sorters kaffe.

Innan jag själv förstod att det var en spiritualist jag var så visste jag egentligen inte vad jag var för något. Var definitivt inte Kristen, inte troende på det viset. Jag går inte i kyrkan varje söndag exempelvis. Men jag tror ju på en Gud. För mig är Gud en kraft som är större än allt annat. För mig är Gud och Universum ETT och jag tror personligen att Gud och Universum styr allt stort som händer omkring oss. Kan finna ro i kyrkan de få gånger jag går dit men jag kan finna samma ro i mina meditationer hemma eller under mina yoga pass.

Kristendomen och hur man drack kaffe på den tiden

Kristendomen är mer styrd i mina ögon och jag har sett alltför många baksidor med att vara starkt troende i olika slags religionsformer. Även dessutom har sett fall där människor inte kan umgås med varandra för att de tillhör olika kyrkor. Dessutom har jag sett fall där religioner ställs emot varandra och där inte ens barn får umgås med vem de vill på grund av religionstillhörighet. I Buddhismens värld så finns det ingen Gud alls. Känns inte heller rätt för mig. Tror ju på en Gud och jag tror på universum. Men jag tror på ett personligt ansvar.  Aldrig har jag heller aldrig känt mig bekväm med att kalla mig Ateist som nog många djupt troende människor skulle kalla mig för. Men jag tror ju på en Gud. Hur kan jag då vara ateist?

Allt föll på sin plats när jag drack en kopp svart kaffe

Allt detta föll på plats den dagen som jag kom i kontakt med spiritualismen. Man arbetar enligt de sju spiritualistiska principerna som säger att alla religionsformer talar om samma sak. Människor är alla andliga varelser i en mänsklig/fysisk kropp oavsett religion, hudfärg, landstillhörighet,  kön eller sexualitet. Spiritualism är en livsåskådning och inte en religion men med religiös åskådning i grunden då vi tror på en skapare.

De sju spiritualistiska principerna är:

1. Vi härstammar alla från samma gud/universell kraft (villkorslös kärlek)

2. Syskonskap mellan alla människor. (Vi är alla lika mycket värda)

3. Andlig gemenskap och guidad ledning (Det vill säga att vi tror på att själen överlever den fysiska döden och med hjälp av ett medium kan kommunicera med våra anhöriga som gått över på andra sidan. Var och en av oss har vägledare och skydds andar som hjälper oss)

4. Andens odödlighet Det är vetenskapligt bevisat att materia/energi ej kan förstöras. Den ändrar form. Då döden inträffar av våra fysiska kroppar går den fysiska kroppen över till nästa dimension även kallad andevärlden.

5. Personligt ansvar vi ansvarar själva över våra liv, våra val och våra handlingar. Ingen annan kan ta på sig ansvaret för våra synder eller skulder. Ansvaret ligger hos den enskilda individen.

6. Återverkan av våra handlingar Karmalagen. Det är våra dagliga gärningar och våra motiv till att göra de som räknas. Behandla andra så som du själv skulle vilja bli behandlad. Som du sår får du skörda är ett annat uttryck. Som du bäddar får du ligga eller det du ger ut får du tillbaka. Alla ordspråk utmynnar i samma karmalag.

7. Vägen för utveckling är öppen för alla själar. Även djurens. Vi tror på eget liv och att en evig utveckling är öppen för all. I alla människors själar finns kraften till utveckling i visdom och kärlek.

Mickes bild på hur en god kopp kaffe med mjölk ska smaka

Detta var väl i alla fall en liten förklaring till vad spiritualism är för någonting. Min kurskamrat Micke lade ut en sån klockren bild för ett tag sen på sin fb sida. Den får här illustrera vad spiritualism är för mig. Ekologisk kaffe ska vara 100 procent ekologisk kaffe annars är det inte äkta.

ekologisk kaffe
Vill du dricka äkta ekologisk kaffe som dessutom är kunglig hovleverantör?

Nu känner jag mig mer fri numera sedan jag började dricka ekologisk kaffe som är kunglig hovleverantör. Ekologisk kaffe hittar man överallt. Nuförtiden kan du även köpa ekologisk kaffe hos Wendelins kaffe. Samt så har du även ekologisk kaffe i varje stad.