Okategoriserade

Visdomens ord

VISDOMENS ORD

Är du redo? Redo för att ta emot de visa och kloka råd som Universum, Änglarna och våra anhöriga på andra sidan vill och önskar att bidra med. Jag startade med detta en dag för  ungefär 4 månader sedan och helt nya vägar har öppnats upp för mig kan jag säga. MEN det gäller att ni inte bara läser visdomarna och sen låter de flyga förbi. Du måste reflektera över de och verkligen fundera över vad de vill säga just dig för bara du vet vad just du har för tankar, känslor och värderingar att jobba med. Om du verkligen tar dig tid till att reflektera så kommer du att komma långt på din väg framåt på sikt.

TACKSAMHETS ÖVNINGAR

Det första jag startade upp med var att göra tacksamhets övningar och det hade jag visserligen även gjort tidigare, dock inte så kontinuerligt och innerligt som denna gång. Att varje morgon verkligen fundera över “Vad är jag tacksam över just idag” har gjort underverk på fler än ett sätt i min vardag. Jag tänker och jag handlar annorlunda helt enkelt. Jag kommer att försöka vägleda er i lite olika tacksamhets tankar i detta blogg tema framöver så här kommer några tankar att reflektera över. Vissa tankar återkommer ofta och det är också meningen. Vi behöver matas med positiva tankar.

Så vad är du tacksam över just idag?

Jag skrev min första dag att jag var så tacksam att jag hade tagit ett livsavgörande beslut.

Har du något beslut som du känner att du behöver ta?

För oavsett vad beslutet blir så är ett beslut det absolut viktigaste att ta. Det är bara så du kommer framåt på din väg. Att vela och att ta ett steg framåt och två steg bakåt gynnar ingen och minst dig själv. När insikter kommer till dig, skriv ner de istället för att bara låta de flyga förbi. Det beslut som jag tog den där dagen för många månader sen nu är det beslut som idag för mig snabbare och snabbare framåt till mitt mål i livet. Så ta dig tid att reflektera över vart just du vill med ditt liv.

Jag var även tacksam över att få en god natts sömn för jag bestämde mig verkligen för att jobba med att lägga mig i tid på kvällen och att sätta ett minimum för antal timmars sömn. Jag började prioritera mig själv mer och ta hand om min kropp genom att röra mig mer. Idag går jag till gymet, jag promenerar och försöker att ha ett bra kost tänk. Ibland faller konceptet, det ska erkännas, framför allt när jag upplever att tiden inte räcker till, men så länge man bara strävar mot rätt håll så är det gott nog. Sömn, rörelse och kost är oerhört viktiga “må bra parametrar” och något som ofta universum och änglarna också tjatar om. Så det är inte bara doktorn som förordar bra hälsa i form av kost och motion. Ha ha. Att ha en god hälsa gällande kost och motion lägger faktiskt grunden till vårt mående.

Jag skrev också att jag är tacksam för att jag har så mycket kärlek omkring mig. Vi fokuserar så mycket på allt som inte är bra, även jag gjorde så tidigare, men du har säkert liksom jag massor av fin kärlek omkring dig om du bara tänker efter. Och ju mer du ger av din egna kärlek som du har inom dig, ju mer kommer du att upptäcka att du får tillbaka. Ge av dig själv utan att förvänta dig nåt tillbaka. Du kommer att se att du får massor av kärlek tillbaka. Om du ber om mer kärlek i tid och otid så fokuserar du på bristen av kärlek och då är det också brist på kärlek du får mer av. Så känn dig istället tacksam för den kärlek du redan har i livet så kommer det att komma mer kärlek till dig.

Vid den tidpunkten var jag inne i ett ganska kritiskt läge efter min operation och dessa goda tankar gjorde verkligen under för mitt innersta jag. Jag kunde ärligt känna mig tacksam för de små och nästan osynliga framsteg i min läkning ,för den gick långsamt fram kan jag säga och jag är i grund och botten ingen människa med stort tålamod, men det har jag fått träna mig på. Jag började promenera varje dag och bara av att känna solens strålar mot ansiktet var en fantastisk känsla.

Varje morgon tackar jag dessutom för den egna lilla stunden med mig själv och universum och den goda koppen morgon kaffe. Det är det lilla som betyder något.

DAGENS BUDSKAP ATT JOBBA MED

Jag har inga förväntningar till andra. Jag tar själv ansvar för allt som sker i mitt liv. Min självständighet ger mig styrka.

Så hur väl tar du egentligen hand om dig själv är frågan från Universum idag. Hur väl tar du hand om ditt inre barn kort sagt och hur ser du på ditt självvärde? Ditt inre barn är din själ och den skapelse du faktiskt föddes som. Under vägen så har samhället, din familj, dina vänner, dina arbetskamrater osv präglat dig och skapat din paradigm. Alltså det som format dig som person. Men detta är föränderligt men du måste jobba för förändringen varje dag. Vårt reaktions mönster har ofta sin grund i barndomen och vår paradigm och lojaliteten till andra gör att du omedvetet hänger dig kvar i det förgångna. Ta en gång för alla parti för dig själv och ditt inre barn. Du kommer att finna så många vägar ut ur ditt inre fängelse som du byggt upp helt på egen hand..

Tack för denna gång. En gång i veckan planerar jag för dessa insiktsfulla inlägg i min blogg. Min förhoppning är att dessa insikter även ska nå dig och ditt innersta jag och göra skillnad även för dig.

Kram på er

Annehlie