Nymåneläggningar

Nymåne i Fiskarnas tecken!

Hej kära blogg läsare!

Jag kämpar på här hemma, mot alla odds får man väl lov att säga. Ser inga större förändringar under de senaste två veckorna gällande min ansiktsförlamning men hoppet lever iallafall fortfarande att det ska ske en förändring till slut. Idag ska jag ha telefonsamtal med min läkare så får vi se vad det ger kort sagt. Men jag känner mig konstigt nog positiv och antar att det är just för att jag arbetar med min positivitet ständigt. Vem vet, en dag kanske jag kuskar runt land och rike runt och föreläser om just positivitet. Att vara och känna sig positiv betyder och ger så himla mycket. Livet är så kort och absolut alldeles för kort för att låta det fyllas av en massa negativa tankar och känslor. Jag går på Nymåne inlägget direkt eftersom ni för övrigt kan följa mig i övriga inlägg här på min blogg.

Summering av föregående Nymåne!

Energierna berättade om kraftfulla förändringar. Jag fick till mig att Universum skulle skicka ut en explosion av ljus och styrka för att få oss att lyckas med våra drömmar. Personligen kan jag inte låta bli att tänka att den sits jag sitter i nu kom av en anledning för den styrkan som jag funnit i min positivitet denna gång går inte att ta miste på och många tankar och idéer har fötts i denna tragedi kan jag säga. Men kom ihåg att för att förstå universums kraft så måste vi också se på allt som händer oss med positiva ögon. Det är så vi tar steg framåt.

Vår förra Nymåne berättade nämligen även om hinder på vägen, förberedde oss på hinder efter vägen. Universum bad oss att då finna positiviteten och att kämpa på även i motvind. Nu kan jag kanske spontant tycka att Universum tog i lite i överkant för min del, enligt mitt tyckande. Men kanske det var så det var tvunget för att jag skulle förstå meningen med att jag trampar runt här på vår Moder Jord. Hur som helt så fångade jag budskapet och jag gör någonting utav det.

Upprätta en plan framåt var det tredje verktyget vi fick och där är jag just nu kan man säga. Att upprätta planer är oftast inga problem. Det svåra sen är att hålla i planerna och att som sagt även i motvind fortsätta envist framåt enligt plan. Därför är det också viktigt att upprätta en hållbar plan med många små stationer av andningshål på vägen. Det stora målet i fjärran kan vara hur luddigt och främmande som helst här och nu men de små målen efter vägen måste vara hållbara. Se resan som en lång, lång pilgrimsfärd som till slut kommer att landa i något slags fulländande själsligt. Jag kan känna lite som att min resa startar lite på riktigt nu även om tiden bakom mig har lagt grunden så att säga. Jag kommer att ta mig framåt nu och jag känner det så tydligt inom mig. En annorlunda känsla än jag haft tidigare.

Vi fick fina budskap med förra Nymånen också. Att vi skulle utmana oss själva lite mer och att våga tro på att du bär styrkan inom dig att lyckas med allt det du vill lyckas med. Att våga tro att du är stark! Nymånen pratade även om vikten att släppa oro och bekymmer och fokusera på det som är möjligt istället.

Sist men inte minst så bad Universum oss om att hedra och ta vara på moder jord och hennes resurser. Moder jord har positiva effekter på oss. Jag kan inte låta bli att tänka på en del i Agneta Sjödins bok “Så in i själen”. I ett kapitel så gav hon som förslag att skriva upp 5 saker som har en positiv inverkan på dig och sätta den lappen på kylskåpsdörren exempelvis. Agneta själv hade på sin lapp skrivit en promenad i naturen, träna, att göra en glad musik lista på spotify som du sen kan dansa och/eller sjunga till, lyssna på en uppflyftande pod eller titta på en film som får dig att skratta. Varje gång du sen hamnar i ett svart hål då du inte känner att du kan ta dig därifrån med din bas styrka eller bas vilja. Då ska du gå fram till kylskåpet och tvinga dig själv att välja ett av alternativen och göra det. Det kommer att skingra tankarna och få dig att må bättre.

Vilka energier har vi att jobba med denna Nymåne period!

Just precis. Fiskarnas tecken. En Fisk till astrologtecken bryr sig om alla och oroar sig för alla och har alltid en kram över när det behövs. Den mystiska Fisken kan verka vag och lite osäker när det kommer att handla om känslor men hen är en äkta människokännare. Fisken är inget JAG tecken och väljer oftast vägar som gynnar andra lika mycket som hen själv. Hen är så hänsynsfull och omtänksam men kan lätt snöa in och fokusera på en viss sak och då försvinner omvärlden. Därav kan en Fisk ibland verka ointresserad av det du har att säga. En Fisk är också väldigt andlig av sig. Baksidan är just det här med att överanalysera problem och oroa sig i onödan. Så där har ni Nymånens energier att jobba tillsammans med under denna Nymåneperiod.

Vad säger Nymånen denna månad!

 

Den tuffa uppförsbacken är på väg att nå sin topp och upphöra. På mitt spinningpass har vi en låt som vi cyklar till där backen går uppåt, uppåt, uppåt och för varje stegring så hör jag bara Emmas röst “och vi lägger på!” Jag tänker “Jag orkar inte mer”. Ändå gör jag som hon säger och jag tar mig alltid igenom låten för jag vet att där uppe väntar belöningen i form av ett slut på den branta uppförsbacken som till sist mynnar ut i en skön platå där man kan njuta av utsikten. Det är lite så den här perioden också varit och om jag tolkat månens budskap rätt så kanske det lite tuffa håller i sig lite även under våren för att mynna ut i samklang i höst. Allt beror på hur du hanterar saker och ting och huruvida du lyssnar in de inre budskap som du faktiskt får. Ju mer du lyssnar inåt, ju lättare blir din väg framåt.

Vi ska komma ihåg att ingen människa är fullkomlig. och vi kommer alla att vid något tillfälle hamna ur kurs så att säga. Det kan exempelvis komma tuffa besked eller händelser som får dig att ramla rakt ner i det svarta hålet på en sekund. Det kan även hända en positiv själ som mig.

Jag och min man satt och pratade med varandra och han sa till mig “Du är så jäkla stark och positiv och i motgångar är du nästan ännu mer positiv. Hur gör du? Hur kommer det sig?” Han var på riktigt nyfiken på hur jag lyckades att känna sådan positivitet hela tiden. För mig är svaret enkelt. Om jag tänker positivt i alla situationer och lägger krutet där istället för att fastna i förödmjukelse och ett inre martyrskap så känns ju livet enklare och bättre helt enkelt, även om verkligheten egentligen är ganska tuff. Men om du tänker att du även kan besegra de tuffaste stunderna genom att tänka, känna och göra saker som gör dig glad och positiv så mår du ju också så mycket bättre.

Om jag exempelvis skulle bli ansiktsförlamad i resten av mitt liv och samtidigt skulle en skilsmässa ske. Ja då skulle utgångsläget förändras så klart. Men även då så är jag relativt säker på att jag skulle med min kraft, tro och styrka ta mig igenom detta också. Om det sedan på det skulle ske ett dödsfall hos någon närstående. Ja då skulle nog vågskålen tippa över och det skulle i alla fall bli väldigt tufft att känna den oerhörda positivitet som jag faktiskt känner idag. Den som gör mig stark. Men jag inser att till och med en sån sak skulle stärka mig på sikt och bara att inse det är en styrka i sig. Så tänk noggrant efter vart just du vill lägga just din kraft och energi någonstans! Ett viktigt budskap från universum.

Sist men inte minst. En ny period av ljus och kärlek är på ingång. Den startar nu men det är med all sannolikhet inte troligt att du ser det ur det perspektivet just nu men när du vid ett senare tillfälle tittar tillbaka på början av året så kommer du att se och förstå. Som jag sagt tidigare i detta inlägg så är det först till hösten som din positivitet och din tacksamhet kommer att bringa gåvor så att säga. Gåvan kommer att komma i form av balans i livet och ett bättre mående. En bättre hälsa kort sagt.

Budskap

Lyssna inåt

Här kommer budskap nr 1. Lyssna inåt. Som om inte universum tjatat hål i hjärtat på oss om just detta. Åter igen vill jag knyta an till något som Agneta Sjödin sa i sin bok. Hon sa att hon alltid började sin dag med en kort meditation, kanske bara 5 minuter men en stund när hon samlade ihop sig själv och lyssnade inåt INNAN samhällets brus kom med sitt inflöde. Hon gör detta INNAN hon ens tar upp telefonen och tittar i den. Allt för att få en sån bra start på dagen som möjligt. Ibland gör hon det till musik, ibland i tysthet och stillhet, ibland till någon som vägleder henne med sin röst. Jag gjorde också så tidigare, kanske inte det första jag gjorde men nästan, och jag upplevde det som en sådan skön start på morgonen. En stund som stärkte mig. Men sen sprang livet på som vanligt och jag började intala mig att jag inte hann och sen förlorade jag stunden på något sätt. Den ska jag ta upp igen. 5 minuter har vi alla över.

Jag får upp mer från budskapskortet. Två saker. “Ring en vän” och “Ring dig själv”. Telefonerna på budskapskortet gav universum chansen att berätta för mig att ringa mina vänner. Det finns ingen vits med att sitta och vänta på att de ska ringa dig. Ring de du istället, utan krav på att de ska ringa dig tillbaka. Vi har alla så mycket måsten i vår vardag att vi lätt glömmer bort att ringa våra vänner. När jag blir frisk ska jag bli duktigare på att ringa mina vänner för det är jag ganska dålig på ska jag erkänna. Facebook, messenger och sms i all ära men du kan aldrig jämföra cyber rymden med en nära väns röst i andra änden. Men sitt inte och vänta på samtalet. Ring samtalet själv.

Ring dig själv. Visualisera att du ringer dig själv en gång om dagen och berättar om saker som hänt under dagen. Då kan du i andra änden av luren vara den kloka personen av dig själv som ger dig själv goda, fina och vackra råd.

Medkänsla med dig själv!

Krama dig själv, älska dig själv och beröm dig själv. Att tracka ner på dig själv, tycka synd om dig själv eller berätta negativa saker om dig själv leder ingenstans. Se dig istället som en vacker och betydelsefull människa på denna jord och försök att finna ut vad just din arbetsuppgift är här på jorden. Varför finns du här? Vi finns alla här av en anledning. Jag känner mig ganska säker på att jag finns här på jorden för att ge människor av min positivitet och visa andra människor hur man går tillväga. Jag har nog inte riktigt förstått HUR ännu men jag är alldeles säker på att det kommer att ge sig av sig självt.

Jag kommer aldrig att glömma den dagen jag hamnade i vårdyrket. Det var faktiskt av en slump. På den tiden så fanns något som hette “ungdomslag”. Alla ungdomar skulle få jobba för en mindre peng istället för att gå arbetslösa. Jag hamnade på ett ålderdomshem och kände direkt att jag hamnat rätt. Att jobba med människor var min grej. Väldigt snart så hade jag ett vikariat där istället för en “ungdomsplats” och till sist så läste jag till undersköterska. Jag har aldrig ångrat mitt startskott. Under vägen har jag jobbat inom vårdyrket hela mitt liv, studerat vidare både till Sjuksköterska och vidareutbildat mig till Distriktsköterska. Under vägen har jag bytt patient klientel från de äldre till de allra minsta och sköraste för att sedan idag arbeta med framförallt friska barn och familjer på en barnavårdcentral. Där behövs ett helt annat stöd än i mina tidigare sjukvårds shangrar.

Det jag vill säga med att berätta detta är att jag tror att allt har en mening. Jag blev satt på jorden för att jobba med människor och för att kunna dela med mig av min positivitet och min kärlek till människor och till livet. För att kunna ge andra positivitet och kärlek så krävs medkänsla till dig själv. Du kan aldrig älska en annan människa tillräckligt förrän du lärt dig att älska dig själv först.

Allt du önskar kan du få!

Hit ska du sträva och här kommer mycket höstkänslor in. Jag har en stark känsla av att just hösten kommer med en extra dos kärlek och glädje. Fråga mig inte varför det känns så men det är en sådan stark känsla inom mig som universum försöker att befästa inom mig. Jag tror att den här våren kommer att bära mycket frukt som vi får skörda i höst helt enkelt. Universum älskar att överraska oss när vi behöver det som mest. Glöm aldrig det. Allt du önskar kan du få! ALLT! Precis allt! Glöm inte det.

Ha nu en fin Nymåne afton i Fiskarnas tecken.

Ta hand om varandra, ta hand om dig och sätt dina egna intentioner för just denna Nymåne och din nystart i livet.

Annehlie