veckans energier

Vad bjuder vecka 41 på

Hej kära vänner!

Ingen kan ju ha undgått att höra mig prata så gott om den här andliga coach kursen som jag går just nu. Den som har gjort så stor verkan på min inre frid kort sagt och höjt ribban för just inre frihet också som jag till sist hoppas också ska synas mer till det yttre. I samband med den kursen inköptes också en ny budskapskortlek som Lee, en av kursledarna skapat. Den är helt olik alla andra budskaps kortlekar jag använt men den är helt fantastisk. Jag har mest använt den för eget bruk. Jag använder den mycket ofta i personliga frågor och får alltid snabba och konkreta svar så det har blivit mycket lättare att ta olika beslut efter att jag inköpte denna kortlek. Den passar mig helt enkelt. Jag tänkte prova den i en veckoläggning idag och se om den kan svara på vad vecka 41 har att bjuda på kort sagt. Så häng med! Här kommer en ny variant av veckans energier. Jag kommer inte att lägga den varje vecka men någon gång ibland då andan faller på och tid finns att blogga lite extra.

Den här veckan kommer du att få jobba med din självkänsla och ditt självvärde på olika sätt. Det är viktigt att känna dig stolt över den du är och allt som du faktiskt redan manifesterat. Det är allt som oftast att vi människor fokuserar på det vi inte har gjort, det vi inte hunnit med eller det vi inte tror kommer att hända. Jag vill säga till er – fokusera på det som du redan har gjort bra i livet hittills och var tacksam för det och dröm om nya gåvor som kommer till dig som små positiva vindar i livet. Då kommer de. När du gör tvärtom och berättar för dig själv hur liten och värdelös du är eller känner dig, då hamnar du i skuld och skam fällan. Att inte vara bra, att inte hinna med, att inte göra det andra förväntar sig av dig. Till sist mår du så dåligt av att hela tiden berätta för dig själv hur värdelös du är. Och då blir du också värdelös.

Börja istället dagen med att ställa dig framför spegeln, ge dig själv ett stort leende och säg “Godmorgon. Vad fin du är idag fina du. Idag kommer att bli en fantastisk dag” Om du förväntar dig en fantastisk dag så blir den fantastisk också.

Själv försöker jag att börja varje morgon med en kort morgonmeditation, oftast 15-20 min bara. Den är min bästa vän. På helger och lediga dagar kör jag oftast en längre meditation på 40-50 minuter men om man tycker att det är jobbigt att sitta i stillhet så länge så kan man självklart bara köra korta varianter veckan igenom.

Det kommer självklart att uppstå tidpunkter under veckan när du känner dig stressad eller spänd eller rent ut av obekväm just där och då men då ska du bara följa flödet. När vi bara flyter med strömmen i floden och inte kämpar emot så mycket så händer det bra saker på vägen. När vi kämpar emot så ser vi inte gåvorna efter vägen. Det är mycket gammalt skräp som flyter upp omkring oss men så länge du har tillit till att gåvorna flyter upp i precis rätt tid så kommer också flödet att bli gynnsamt.

Det vi inte ser eller kanske inte vill se är att det finns en värld där ute som styr oss också. Världen som är samhället och människorna i detta samhälle. Ekonomi styr oss också väldigt mycket. Värst är nog när vi känner att andra människor styr hur just du ska må längst där inne. Då är det väldigt viktigt att du försöker vända dig bort från de negativa energierna och istället fokusera på din styrka, det positiva och det vackra ljuset. Välj bort dramat kort sagt. Fokusera istället på att gå din egen väg för då kommer din inre röst att komma helt till sin rätt. När du verkligen lyssnar på din inre röst och går på den magkänsla som känns rätt i stunden, då kommer din styrka att övervinna din rädsla.

Att se saker med kärlekens ögon och att trots att du ibland går vilse i livets labyrint visa dig och dina medmänniskor kärlek. Det är det viktigaste för när du ger kärlek så får du kärlek tillbaka. Du är en del av labyrinten och du har rätt att gå vilse i den men du har också rätt till att finna din egna väg ut ur den och att följa den vägen om det känns rätt för dig. Det är ett sätt att visa vänlighet på, att klappa dig själv på axeln när du vågar gå din egen väg men också de gånger du låter andra personer låta de gå sin egna väg utan att försöka styra över de på din väg. Att uppskatta olikheterna är en styrka hos oss människor. Det är enkelt att sitta på tronen uppe i skyn när allt går bra och när allt flyter på och bekymren är små eller obefintliga men att sitta där och titta på när människor i din omgivning gör fel, i dina ögon, utan att ingripa. Det är svårare. Men alla människor behöver begå misstag för att bli starka senare i livet. Alla människor behöver hitta just sin väg framåt i livet.

Svagheterna den här veckan känns som att det är VI känslan. Du är inte ensam! Ta hjälp av andra människor omkring dig denna vecka. Du är unik och din unika förmåga behövs i VI sammanhanget. Det finns så otroligt många möjligheter runtomkring dig bara du vågar se de och röra vid de men du måste också ta hjälp av alla fina människor som du har omkring dig. Tillsammans är vi starkare. Det finns en sak som du bör komma ihåg och det är att när du tillåter dig själv att vara just DU då kommer du också med dina fina egenskaper att dra till dig likasinnade personer och det är de personerna som du ska  finnas med för det är de personerna som får dig att må bra. Du och dina fina egenskaper behövs här i världen kort sagt. Bara var den du är och försök inte att vara någon annan.

Det Universum slutligen vill förmedla till oss alla denna vecka är det vi ska lära oss under denna vecka och det är att visa världen (och glöm inte att du är en del av världen) generositet. Än en gång får jag till mig att det handlar om att vi ska bygga spindelväven tillsammans men vi ska vara generösa mot varandra och låta alla vara som vi är. Allas egenskaper behövs, även dina egenskaper. Det är viktigt med ett givande och ett tagande så om du oftast delar med dig av saker på din egen bekostnad utan att få något tillbaka så är det inte bra. I slutänden så värderar du dig själv mindre då och till sist blir du utmattad. Ta istället hjälp av lekfullheten inom dig och se det inte som att du alltid har det övergripande ansvaret. När du gör det som känns rätt i hjärtat så räcker både ork och pengar. Den tanken är värd att landa i.

Kram på er alla fina bloggläsare.

Hoppas att Universums kloka ord gett er alla styrka och vägledning nu.

Vi ses snart igen.

Annehlie