Okategoriserade

En intressant självbiografi – Panos Papadopoulos – Läs den!!

Har ni läst denna bok om Panos Papadopoulos? Den är visserligen på engelska men den verkar vara mycket spännande och intressant. Jag har fått boken som gåva från honom och den är dessutom så vackert signerad. På insidan av boken har han skrivit “To Annelie with passion, love and respect / Panos. Här nedanför kan ni läsa MIN beskrivning av boken.

Jag har som sagt ej hunnit med att läsa den ännu eftersom den är på engelska men då jag verkligen behöver träna upp min engelska, om jag nu ska bege mig ut på andliga resor till England i vår så kom den här boken lägligt till mig tyckte jag.

Vem är då Panos? Ja det undrade jag med till en början och ganska snart efter att ha läst baksidan av boken samt strö bläddrat lite i den så väcktes intresset starkt att verkligen läsa den. Det är en självbiografi och den handlar om Panos själv som är född och uppväxt i fattigdom och hur han med sin envishet och sitt mod tagit sig upp från botten till toppen. Från att ha växt upp i en fattig miljö med fattiga föräldrar där Panos själv också som ung vuxen startade sitt yrkesliv som vakt på ett av Sveriges tuffaste fängelser. Där någonstans bestämde han sig för att han skulle bli rik och framgångsrik och hans självbiografi handlar om just detta, hur han från ingenting byggde upp sitt livsverk som designer, entrepenör, affärsman samt en inspirerande föreläsare. Han kallades för “Kungen av baddräkter” av pressen då han från grunden skapade skandinaviens topp märken inom baddräktsmode. Han har jobbat med att supporta kändisar som Victoria Silvstedt, Whitney Houston och Alice Cooper bland annat.

Jag fick som sagt var den här boken av honom så man kan säga att den landade i mitt knä av en anledning. Jag är helt säker på att universum gav mig den i syfte att komma framåt på min väg eftersom den väckte stort intresse bara genom att läsa bokens baksida. Jag började bläddra i boken och första sidan i boken som jag slog upp så stod det ett citat med stora bokstäver.

Det stod “Money comes when we do the things we love, because they are the right things. We have to choose if we are to do the things we love, or do the things we should.”

Där och då när jag läste det citatet så landade hela boken i mitt hjärta. Inte för att jag ens tänkt tanken på att bli rik eller att jobba med stjärnor eller glamour på något sätt. Men på något sätt så stärkte det citatet MIN väg framåt att jobba med det jag vill och önskar i en framtid och inte det jag borde göra. Att sträva mot och bestämma sig för att jobba mot sina mål helt enkelt. Det ska bli väldigt intressant att läsa denna bok. Jag känner att den kommer att inspirera mig mycket. Tack finaste Panos för denna fina present.

Och kära läsare av min blogg. Om ni också vill ha stark inspiration av Panos. Läs den här boken. Jag återkommer med recension längre fram när jag läst boken i sin helhet.

Kramar Annehlie