Okategoriserade

Glad Midsommar! Hälsningar Annehlie och Universum.

Hej mina fina bloggvänner. Hoppas ni mår bra. Jag mår sådär om jag ska vara ärlig. Fortsatt hosta med trolig revbensskada som följd, väldigt trött. Fick brev av min läkare att jag skulle höra av mig om hostan inte försvunnit så vi kunde ta en lungröntgen och blodtryck. På onsdag har jag varit sjuk i fem veckor. Jag jobbar men dagarna är kämpiga om jag ska vara ärlig. Men försäkringskassan är inte direkt någon god vän som man vill hålla i handen direkt. Jag har bestämt mig för att ge hostan en chans att ge sig av till midsommar och om jag fortfarande är lika hostig efter det så får jag väl starta upp min semestervecka med att söka ny läkarhjälp.

Men nu till veckans energier och det blir sista energiläggningen innan sommarsemester. Nymåne och Fullmåneläggningarna kommer jag dock att fortsätta lägga på även under sommaren. Energiläggningarna kommer att fortsätta i någon slags tappning i höst igen men det är fortfarande oklart hur. Det har helt enkelt blivit lite för mycket jobb för mig den sista tiden så bloggen har mest känts som en belastning mer än någonting kul som jag sett fram emot. Så min blogg kommer att finnas kvar men den kommer nog att förändras en hel del så att den inte blir så styrd i framtiden. Jag vet att ni är många som följer mina veckoenergier och jag älskar verkligen att befinna mig i de här energierna samt att jag ju själv också tycker att det känns viktigt att ha koll på vilka energier som rör sig i universum just nu. Men just nu så känns det som att jag måste prioritera mitt mående och att må bra inombords och det kan bara ske genom att minimera stressen på något sätt. Att få mer tid att bara vara helt enkelt.

Astrologi

Den här veckan har vi alla elementen med oss i måntecknet. Soltecknet byter från Tvillingarnas lite hetsiga energier till Kräftans familjära, kärleksfulla men också lite mer känsliga energier under tisdagen. Soltecknets energier kommer att ligga som grund för energierna som sedan ska samarbeta med månens energier.

Månens energier ligger just nu i Fiskarnas tecken och soltecknet ligger i Tvillingarnas tecken. Luft och vatten leder till lite oroliga energier i början av veckan. Sedan kliver som sagt soltecknet över till Kräftans tecken under tisdagen och samtidigt kliver månen över i Vädurens tecken. Eld och vatten ska samarbeta här. Det känsligaste vattentecknet och det mest egoistiska och fartfyllda eldstecknet. Behöver jag ens säga mer. I slutet av perioden kliver jordnära Oxens energier in och boar in sig fint tillsammans med Kräftans energier. Så slutet gott allting gott. Det ser ut att bli en varm och fin midsommarhelg kort sagt.

Yttre och inre energier

De yttre energierna berättar om massor av saker att göra nu. En del av er kanske liksom mig arbetar sista veckan innan semester och då vet vi ju alla hur stressigt det kan vara att få ihop allt på jobbet innan. En del av er kanske planerar semestern så den blir mer en börda av saker att hinna med att göra än just semester. Det är iallafall hetsiga energier som kommer in här och det finns risk för utmattning här. Det är dags att vända om och finna nya vägar. Lämna stress och mörka tankar och möt ljuset med aptit på livet istället. Om du känner dig låst i dina tankar och mönster så är det nu dags att göra något åt det och leta upp nya mönster och då är det också viktigt att plocka fram de positiva tankarna och tilltro till dig själv och till livet. Våga möta framtiden genom att ge dig ut på lite olika äventyr så du inte fastnar i tighta ramar och blockeringar. När du hittat ditt eget sätt att blicka framåt och när du känner att du kan förlita dig på att universum för dig framåt till rätt plats, ja då kommer du också att känna dig lugn inombords och då kan du bara sitta still och njuta av din resa framåt och dess framgångar som byggs av just positivitet.

Vad har du att jobba med inombords då. Jo just precis, att sakta men säkert börja vidga passagen lite. Ungefär som när livmodern sakta men säkert vidgar sig för att ett barn ska komma ut. Under så lång tid har din moral varit viktigare än att du ska må bra och jag säger inte att det är lätt att tänka om men när du väl börjar att göra det så kommer du att se så mycket ljusare på livet och då kommer det också att kännas lätt att fortsätta att omstrukturera ditt liv. Tänk dig själv att du står med armarna ihop i samma position en längre tid utan att kunna röra de. Det känns inte skönt! Flaxa lite med de istället och vidga dina perspektiv. Det behövs ett bättre flöde här. Släpp på kontrollen! Det är oftast vi kontrollmänniskor som fastnar och inte kommer någonstans på vår väg men jag lovar er att när man börjar att göra en förändring så sker det stora mirakel varje dag.

Jag har nog tjatat hål i öronen på er alla vid det här laget om min andliga coach kurs som jag går nu. Den är web baserad och jag har alltid varit smått allergisk mot web baserade kurser men nu känner jag bara, mer sånt!  Fem veckor in i kursen så känner jag redan hur jag landat i mig själv, jag prioriterar mig själv mer, jag tänker annorlunda och handlar annorlunda och i och med det så tar jag mig också tid för mer avkopplande stunder i form av healing och meditation.

Jag har funnit orsaker från min barndomstid som gör att jag reagerar på olika sätt i vissa situationer och som också gjort att jag är den jag är idag. Överbeskyddande och kliver alltid fram som försvar utan att tänka mig för om jag märker att någon individ är svag och ensam. Det är saker från skolåldern i min barndom som triggar mitt inre och det upptäckte jag just när jag skulle göra rotchakra meditationen som kom med som en meditationsövning i mitt kursmaterial. Jag hade upptäckt det här tidigare vid liknande ljud men då förstod jag inte vad det stod för. Men nu blev allt så uppenbart. Nu har jag gjort meditationen dagligen (den är bara 15 min lång) och den håller sakta men säkert på att laga mitt inre och göra mig hel igen.

Jag har alltid varit en positiv person som den Skytt jag är till mitt stjärntecken men den här kursen har gjort mig ännu mer positiv och tillitsfull och mer trygg i mig själv. Och genom så små enkla medel. Helt fantastiskt. Numera när jag faller ner på må bra stegen så är det bara korta, tillfälliga fall ner och jag ser snabbt till att klättra upp igen. Vaknar jag till exempel till en morgon med ösregn och inga planer, ingen att umgås med osv. Ja då kan man ju känna sig lite låg och tänka “fy vilken dag. Den här dagen blir trist”. Ja om jag har satt intentionen att den här dagen blir trist så blir den det också. Istället så går jag ut på altan och tar lite frisk luft. Härligt med frisk luft och det låter så härligt också på taket. Skönt med ledig dag idag också. Undrar vad jag ska göra. Blogga, sätta på lite härlig musik och städa så är det klart till helgen, ta en promenad i regnet eller varför inte shoppa. Plötsligt är humöret på topp igen. Dagen blir vad du gör den till. Glöm inte det.

Som nu när jag är så här hostig och jag kommer förmodligen att behöva kolla upp både lungor, hjärta, blodtryck och astman. Tungt! Men jag känner inte så. Jag börjar väl min semester med att kolla upp hälsan och sen kan jag förmodligen stryka en del av orosmomenten kring just hälsan och gå vidare med semester. Jag känner mig trots allt hoppfull och glad mitt uppe i allt. Så lita på tilliten och att livet bär dig tryggt framåt kort sagt. Det är vad de inre energierna i universum vill skicka med dig idag.

Början av veckan

Hur ser veckan ut då. Ja början av veckan ser som sagt var onormalt hektisk ut. Energimässigt så går allt i 180 km/h och det gör att du mer eller mindre kommer att känna dig utsliten redan innan veckan startat  nästan. Men kom ihåg att du kan bestämma över ditt liv och att även små förändringar och tankesätt är värt något. Själv ska min kollega ha sommarfest för oss närmaste kollegorna på sitt sommarställe i morgon. Ett helt underbart ställe och det blir med all säkerhet jätteroligt men jag har ändå valt att avstå då jag inte känner mig frisk och dessutom prioriteras vila väldigt högt just nu istället för att flänga runt. På så vis blir säkert min kväll lugnare även om dagen säkert blir hektisk. Universums råd här är att fråga dig själv ärligt vad som är bäst just för dig och just nu. Släpp lite på moralen och kom ihåg att balans på in och utflöde är viktigt för måendet.

Mitten av veckan

Om du har skött dina kort rätt här i början av veckan så finns det en bra chans att du ser möjligheterna att finna ljusglimtarna i mörkret så att säga. Det kommer att dyka upp möjligheter att hitta nya vägar och det kommer att finnas möjligheter att gå mer mot ljuset än mot mörkret. Men för att se universums budskap så behöver du se positivt på saker och ting. Det är då möjligheterna uppenbarar sig. Kompromissa behöver vi alla göra här i livet ibland men kompromissa aldrig någonsin med dig själv och dina innersta behov. Om du börjar att sätta inre behov lågt ner på rankingen och tillfredsställa behov utifrån i första hand, ja då lever du farligt. Sätt alltid dina inre behov högst upp på listan.

Det är viktigt att kunna släppa kontrollen. Jag är själv en kontroll människa och får träna varje dag på att släppa kontrollen. Det är svårt att låta bli att planera saker men jag jobbar intensivt på att bara planera för kort tid framåt istället för att lägga energi på det som ska hända om typ 1 år framåt. Mycket hinner hända på ett år och DU hinner förändras på ett år.

Om du inte drar i handbromsen i början av veckan så finns det viss risk här att farten blir farligt snabb och eskalerar istället för att minskas och vad händer då. Jo då börjar du att kompromissa med dig själv, du går inte din väg utan alla andras väg och kontrollen, den har du tappat för länge sen. Så var uppmärksam på om du börjar att kompromissa med dig själv. Det är ett första varningstecken.

Slutet av veckan

Här under midsommarveckan finner vi balans igen. Det kanske har med det glada midsommar humöret att göra men här känns det som att det bara blåser in varma och glada vindar. Allt känns toppen. Jag får upp en sån där bild med sol och människor och glada skratt och ett bord full med midsmmargott på. Grillen är på gång, potatis salladen är klar, salladen lyser med sina vackra härliga färger på midsommarbordet och allt är bara så där helt fantastiskt. Blomstren doftar ljuvligt.  Du behöver bara sitta där trygg i dig själv och må bra och totaliteteten är på topp. Allt är på topp. Här har du verkligen tillit till livet kan man säga.

Om du skulle känna att det på något sätt känns stressigt här under midsommarhelgen, gå till källan och tanka energi. Källan den har du inom dig själv och har du en gång lärt dig hur du ska finna den så kan du finna den närhelst du önskar och behöver. Och kom ihåg. Det är bara dina hjärnspöken som triggar dig när du känner dig stressad. Lyssna inte på de och gör framför allt inte som de säger. Gå till källan och håll dig lugn så ordnar sig allt enligt det högsta, bästa för dig.

Triologin

Det centrala kortet

Det finns en känsla av att det handlar väldigt mycket om kompromisser den här veckan men kompromisserna ligger mestadels inuti dig själv. Visst kommer det krav utifrån men du har ju faktiskt oftast ett val i att säga ja eller nej alternativt att ta bort något annat mindre viktigt ur “måste göra listan”. Åter igen påminner universum oss om att aldrig någonsin kompromissa med våra inre behov.

Utgångskortet (lärdomskortet)

Det finns en klarhet tillgänglig här och nu och den har med att göra hur du behandlar dig själv och dina inre behov. Förhoppningsvis har du lärt dig att det är när du sätter dina inre behov högst upp på behovstrappan som du mår som bäst och då löser sig  oftast också resten. Om du rankar den lågt ner på behovslistan så mår du sämre, du blir mer negativ och saker och ting går åt skogen. Så ta väl vara på detta lärdomskort säger universum.

Det dolda kortet (framtidskortet)

Det är en tid för helande nu. Dolda ting och känslor från förr kanske kommer upp till ytan. Vi måste jobba med vårt jobbiga bagage för att må bra helt enkelt. Det känns som att universum har satt oss i en tid av utveckling vilket också betyder att VI utvecklas, inte bara samhället och världen. Det kommer absolut att bli mer fokus på människan och måendet i en framtid för att så som samhället ser ut idag och som vi människor mår idag och som vi människor behandlar varandra idag. Det går inte. Det måste ske en förändring och den första  förändringen sker inom dig själv. Ett slags helande inom dig själv. Det är oerhört viktigt att just DU mår bra.

Ha nu en underbar sommar allihopa! Vi ses som sagt i månens läggningar under sommaren och så får vi helt enkelt se hur bloggen och energierna landar in till hösten. Jag har stark tillit till att universum leder mig på rätt väg.

Varma och soliga sommarkramar

Annehlie