Inlägg

Drömmen om en egen ö

Det skulle kännas så härligt att få bo på en öde ö tillsammans med sin familj.

Man skulle kunna bada när man vill och sola när man vill. Du kan ta långa promenader och titta på filmer ända in på nätterna. Det enda du behöver är din familj och självklart en bärbar dator och internet. Samt kanske en kiosk och restaurang också på denna ö. Det kanske inte är små saker jag räknar upp här men det hade varit bra i varje fall att få dessa saker uppfyllda.

För att kunna bo och leva på en öde ö behöver man också en utbildning. Detta görs då bäst om du studerar på distans då det kan vara jobbigt att behöva ta båden varje dag in till närmaste fastland för att gå i skolan. Har du vuxna barn hemma kan de också gå dessa distansutbildningar tillsammans med dig. Det bästa och roligaste måste ju vara att få studera tillsammans.

Man kan då ha en bestämt tid då alla öppnar sin dator och följer programmet så att alla är på samma ställe. För då kan man sedan diskutera med varandra vad det är man har lärt sig för denna gång. Som en bonus om man har varit duktig kan man köpa glass i den här kiosken som jag skrev om lite tidigare i detta inlägg.

På detta sätt kan en hel familj gå distansutbildningar utan att behöva resa någonstans med båt eller bil.

När alla har studerar på kvällen kan man också dricka en kopp te tillsammans eller kaffe om man föredrar det. Till kaffe och te kan man baka några kakor av mördeg då blir alla glada. För det går åt mycket energi när man studerar speciellt om det är distans dessutom. På vägen kommer ni ha det underbart kul en hel familj och sedan kan ni verkligen koppla av när ni har varit riktigt duktiga hela familjen. Då förtjänar ni inte bara glass utan en god middag med kräftor på den där restaurangen jag beskrev ovan. Allt gott förtjänar ni när ni har varit riktigt duktiga.

Detta är också ett sätt för en hel familj att göra något tillsammmans som också främjar era kunskaper. Det kommer bli en annorlunda leverne på denna ö tillsammans. Samt ni börja även ha katt och hund med er också för att få ett drömliv på denna ö.