veckans energier

Kloka ord från universum denna vecka.

Första sommar månaden har startat upp!

Själv försöker jag att lära mig att andas, ta dagen som den kommer och inte stressa upp mig. Lättare sagt än gjort men den senaste tiden har jag inte haft något val då universum skapat den tiden åt mig genom att ge mig en lunginflammation med djup hosta samt inflammation på stämbanden. Så universum tvingade mig kort sagt att pausa livet vare sig jag ville eller inte. Vad har detta gett mig då förutom massor av TID. Jo andrum med dagliga meditationer, mycket healing och studerande av mitt innersta jag. Jag har kort sagt kommit fram till hur jag önskar att leva. Sen vet även jag att det inte är så lätt när det vanliga livet tuffar på igen. Men den här veckan räknar jag med att börja jobba igen och då räknar jag även att i den takt jag och min röst mäktar med även göra de läggningar till er kunder som väntar och väntat troget nu i flera veckor. Tack fina ni för er förståelse att ni fått vänta. Snart är väntan över. Men nu till veckans energiläggning.

Astrologi

Tvillingen/Jungfrun

I början av veckan ska den snabba, sociala och kommunikativa Tvillingen arbeta tillsammans med den jordnära och petnoga Jungfrun. Samarbetet kan fungera bra. Luft och Jord samarbetar. Bägge tecknen vill framåt men Jungfrun är mer noggrann och långsam som energi medan Tvillingen är mer snabb och flyktig. På plus sidan finns drivet. På minus sidan är såklart olikheterna. Tvillingens sätt att skifta snabbt kan göra Jungfruns energier orolig och bidra till att Jungfrun känner sig otillräcklig. Jungfruns jordade och lugnande energier kan reta gallfeber på en Tvilling som bara vill befinna sig där allt roligt händer. Stabilitet är för andra, inte en Tvilling.

Tvillingen/ Vågen

I mitten av veckan dominerar luft tecknen totalt vilket också syns väldigt tydligt i kortens energier. När två luft tecken leker med varandra går allt med vindens hastighet så eftertanke finns inte här. Då blir allt också lätt kaos. Vad skiljer då Vågen och Tvillingen åt som lufttecken. Ja ganska mycket. Vågen är snabb, vill framåt och är social och kommunikativ precis som Tvillingen men han är också mycket kärleksfull och familjär och sätter just de milstolparna ganska högt upp på sin behovs lista. Han är också full av kompromisser. Så spontant så känns det som att Vågen kan rädda upp en hel del missförstånd här under mitt veckan.

Tvillingen/Skorpionen

I slutet av veckan dominerar Skorpionen som motpol till Tvillingen. Här kommer åter en långsammare balans in som energitecken. Ett vattentecken. Mycket känslor dominerar här men Skorpionen är också det tuffaste vatten tecknet och ingen man sätter sig på. Han står upp för de som står honom nära och försvarar både sig själv och andra mer än gärna när det krävs. Skorpionen är känd som modig, stark och lojal.

Yttre och inre energier

De här energierna påverkas av varandra oavsett hur vi önskar det eller ej. Så därför har jag valt att blanda energierna lite idag för att vi inte ska låsa oss vid vad som kommer till oss och vad vårt undermedvetna vill eller önskar.

säkerhetslina

Eftersom vi har Jungfruns energier med oss här i veckan så kommer hennes behov av stabilitet och någon slags säkerhet om att allt ska bli som tänkt väntas in av Jungfruns energier här. Hon varken törs eller vill gå vidare förrän hon får någon slags  säkerhets lina att falla tillbaka på. Just det här tankesättet väger tungt just denna vecka vilket kan ställa till med ett litet kaos i ditt inre då luft tecknen vill framåt och absolut inte vill begränsas av lagar och ramar av olika slag.

klokhet

En stor del av Jungfruns energier blåser även in över dig och berättar för dig att allt du gör nu bör vara väl förankrat. Det kan vara du själv eller någon i din närhet som säger till dig eller tvingar dig på något sätt att hålla dig inom vissa ramar och att använda dig av sådant som du vet rent vetenskapligt sett istället för det du känner tydligt inom dig. Klokhet är bra men ibland kan klokhet få oss att falla på målsnöret också.

Egot

Det här kan få dig att känna att du blivit bestulen på någon form av din inre tro. Som att någon vill plantera saker inom dig som du inte riktigt känner dig bekväm med. När sådana här vindar blåser in så känner du dig fångad i ett spindelnät som du inte kan ta dig ut ur hur gärna du än önskar. Glöm då inte att det du planterar i ditt inre blir också din sanning och din framtid. Vi har alla ett Ego som sitter på våra axlar och berättar för oss hur värdelösa vi är och vad vi inte klarar av. Då är positiva affirmationer viktigare än någonsin. Så att istället för att lyssna på Egot och handla efter den information som du får till dig, sök din in i ditt inre och lyssna på ditt inre, ditt sanna jag. Vik inte av på den väg som du påbörjat för att det blåser lite ostadigt. Överös dig med positiva affirmationer och genom meditationer kommer du väldigt nära dig själv. Så det är ett bra sätt att komma nära ditt inre och finna de svar du behöver.

Början av veckan

Början av veckan handlar mycket om att vända sig inåt och att söka den information du behöver inom dig. Det kommer att komma krav på dig gällande begränsningar. Det kan vara någon annan person som begränsar dig på något sätt eller så kan det vara du själv som begränsar dig och gör att du inte vågar ta klivet ut utanför de ramar och begränsningar som du eller andra människor har satt upp åt dig att följa.

Begränsningar

Om det är en jobb relaterad situation kan det vara din chef eller någon annan auktoritär arbetskamrat som tvingar på dig ramar och struktur som du inte behöver. Om det handlar om en relation, oavsett om det är en kärleksrelation eller familj eller vänskapsrelation så verkar det som att det finns någon auktoritär person i din närhet som gärna vill bestämma över dig hur och vem du ska vara. Här är det väldigt viktigt att vara stark i dig själv och att följa din intuition.

Chakran

Rotchakrat/baschakrat är viktigt att känna balans i. Om du står stadigt där så har du en trygg bas att stå på. Solarplexus chakrat och hjärtchakrat är också viktigt här. Med andra ord, om du har ett balanserat rotchakra så har du också lättare att känna in vad magkänslan och hjärtats röst vill säga. Det är i vilket fall som helst viktigt att vara lyhörd här och inte tro på allt som kommer till dig vid första anblicken.

Mitt veckan

Du är på väg bort från någonting. Någonting som inte gynnar dig och ditt mående på något sätt. Ibland kan det vara svårt att se vad som egentligen är för just ditt högsta bästa. Det kan vara lätt att fastna i låsta positioner och välja att inte se vägen framåt och istället fastna i det förgångna. Att inte komma vidare på den väg du önskar vandra utan istället välja vägar som andra människor alternativt ditt Ego väljer åt dig leder enbart till frustration och irritation. Dessa känslor begränsar dig att se din väg framåt och du kommer då automatiskt att känna dig bestulen på viktiga ägodelar från ditt inre jag. Glöm åter igen inte att det faktiskt bara är DU som kan begränsa dig. Här får du viktiga budskap om att locka fram och lyssna på din inre kraft. Din inre kraft är långt mycket starkare än begränsningarna bara du vågar lyfta på locket och lyssna till ditt inre.

Personlig vägledning

Själv fick jag en underbar vägledning igår. Jag har ju under en längre tid varit med på onsdags healing med Karin och Tony men nu tar de en välbehövlig sommar semester. Jag tänkte då att jag skulle prova nåt nytt under sommaren och fann då ett healingteam på fyra personer som flera verkade vara nöjda med sedan tidigare. Om man anmälde sig till healingen fick man även ett personligt budskap från änglarna. Mitt var klockrent! Det handlade om hur jag skulle arbeta med att skapa mitt bästa liv. Änglarna sa att det var dags nu och allt jag egentligen behöver göra är att försöka. Jag fick också råd om att ta reda på vad jag vill känna, inte om vad jag vill ha. När jag verkligen känner det så blir det mitt. Det var en förkortad version av det budskap jag fick. Jag förstod direkt vad änglarna menade och jag har fått liknande personliga budskap till mig under hela veckan. Det här budskapet blev bara som en vacker länk genom alla andra budskap veckan gett mig.

Slutet av veckan

Innerst inne så har du ett mål och du vet egentligen också åt vilket håll du vill åt. Men det känns som att du står som fastfrusen och tittar på ditt mål utan att riktigt veta hur du ska ta dig dit. Finn verktygen istället för att finna begränsningarna. Ett bra råd från universum är också att ge av dig själv det du orkar och mäktar med men glöm inte bort att givandet och tagandet är en balansgång. Om du ger av dig själv i det oändliga kravlöst utan att ens sätta begränsningar för hur mycket du själv mäktar med att ge av dig själv, då blir obalansen farlig. Se därför till att du först och främst ser till att tanka dig själv full av styrka kraft och positivitet och sedan ger av dig själv kravlöst. Balans är oerhört viktigt att skapa inuti dig och omkring dig. Balansen finner du inom dig. Se till att Egot inte får något utrymme och minns att Egot bara är en tankekraft som just du och ingen annan sagt ok till att få bo på dina axlar. Lyssna inåt och säg till ditt Ego att segla iväg någon annanstans.

Triologin

Det centrala kortet

Den här veckan handlar om din vecka mot ditt mål. Du befinner dig på resande fot mot en ny framtid av något slag. All vägledning från universum denna vecka handlar om denna viktiga resa i ditt liv. Frågan är bara, vart är du  på väg någonstans? Ja det vet bara du.

Utgångskortet/lärdomskortet

Denna energi är den energi som lägger sig som ett täcke över allt som händer under veckan. Så oavsett hur den här veckan formar sig så är det jordade energier som smeker oss genom veckans känslostormar. Den här energin handlar om din inre kraft, den som hjälper dig att landa mjukt vart du än befinner dig så att säga. Mynt drottningen är full av lugn och balans och elegans. Farhågorna kommer i situationer när du inte känner dig nöjd med det hon bjuder på så att säga. När mycket vill ha mer. Det är viktigt att känna tacksamhet och att tacksamhet står över  “att äga” eller “vill ha” känslan. Jorda dig så ofta som möjligt genom meditationer så kommer tacksamheten på köpet. Och kom ihåg att det inte är längden på meditationen som ger dig svaret. 8 minuter har  lika bra effekt som 45 minuter exempelvis.

Det dolda kortet/framtidskortet

Här får vi ett klart budskap om framtiden. Ta vara på det nya som framtiden bjuder på och gör det med barnets nyfikenhet. Så länge det som kommer till dig gör det med kärleksfulla smekningar och när magkänslan säger pirr och spännande istället för “Nej! Det här känns fel och inte rätt”.

Bra och dålig magkänsla

På mitt jobb där jag jobbar med barn brukar vi prata om bra magkänsla och dålig magkänsla eller hur man skiljer på en bra hemlighet eller en dålig hemlighet. Detsamma gäller för oss vuxna. Det vi ser framför oss och vill nå kan kännas läskigt och känslan kan förväxlas med oro men om vi känner efter ordentligt så handlar känslan mer om ett glädjefullt pirr i magen. Det känns bra och det känns rätt…men oron över att inte lyckas lägger sordi på glädjen. Svar: KÖR!

En dålig magkänsla är när det känns i hela magen att det här beslutet känns helt fel och det kommer inte att sluta väl. Hur du än försöker att övertala dig själv eller om någon annan försöker att övertala dig själv så lyser det varnings signaler. Svar: BACKA ELLER AVVAKTA!

Universum och dess änglar menar att vi många gånger gör situationen svårare än vad den är. Våga och vinn och du kommer att finna svaren.

Kram på er allihopa och ha en fin vecka.

Annehlie