veckans energier

Storm att vänta. Men efter regn kommer ju solsken som bekant.

Hej alla fina själar där ute! Hoppas ni mår bra. Själv har jag befunnit mig i en mindre svacka i måendet men så hörde jag att Merkurius går retrograd just nu och det är tydligen fler än jag som känner sig lite ambivalenta, smått nedstämda och allmänt förvirrade kring det mesta just nu. Det känns ju tryggt att veta iallafall. Bara att vänta ut universums bus med oss med andra ord. Sist när jag gjorde energiläggningen för vecka 18 så var det dolda kortet djävulen. Jag förstår det nu. Han eller hon har suttit på min axel och bankat i mig en massa skit under flera veckor nu. Hoppas verkligen att energierna vänder nu snart. Den här veckan har jag använt mig av Angel Wisdom Tarot, min allra nyaste tarotkortlek. Den är svår, mycket svår men jag gillar att ärkeänglarna är med och ger sina synpunkter på saker och ting. Den här veckan har vi sex olika ärkeänglar med oss. Men vi startar med Astrologin som vanligt.

Astrologi

Soltecken: Tvillingen

Vi har klivit in i ett nytt soltecken för några dagar sedan och nu befinner sig solen i Tvillingens tecken. Det betyder att vår grund nu en period framåt kommer att präglas av kommunikation och nyfikenhet. Tvillingen har två sidor av myntet som man brukar säga. En Tvilling är kvicktänkt och anpassningsbar. Dock så finner du aldrig Tvillingens innersta jag då han är mycket ytlig, rastlös och drar gärna så fort saker och ting drar ihop sig till något mindre roligt. Där det är kul och spännande hittar du Tvillingen med andra ord. En Tvilling påbörjar ofta hundra saker men slutför de nästan aldrig. De älskar att berätta saker men är otroligt dåliga lyssnare. Tvillingen är en idé spruta och är perfekt att anlita som en draghjälp i starten men uthålligheten är absolut på minussidan. Hur går då samarbetet med måntecknen denna vecka tro.

Tvilling/Fiskarna

Den första delen av veckan ligger samarbetet på luft och vatten då Fiskarna som måntecken kliver in. Det brukar oftast inte gå så bra med den kombinationen då Tvillingen inte har något som helst tålamod med så långsamt tänkande tecken. Fiskarna är dock undvikande när det gäller konflikter så de låter nog gärna Tvillingen dra i de tåtar som behövs för att ta sig framåt. Jag ser mycket luft energier i veckans start så utrymmet för Fiskarnas varma känslor blir nog minimala just här.

Tvilling/Vädur

Här blir det fart. Iallafall energimässigt. Luft och eld ska samarbeta. Bägge tecknen är ganska egocentriska och smått självupptagna och oerhört på språng. Det brukar inte gå. Det brukar uppstå rivalitet mellan dessa två tecken. Men konstigt nog så präglas denna mittvecka av något slags lugn och harmoni i en kombo av framfart. Det ska bli oerhört spännande att kanalisera just mittveckan sen. Den präglas mer av vatten och  jord vilket innebär harmoni och stabilitet snarare än fart och fläkt. Det kanske är den här retrograden som spökar även här i energierna.

Tvilling/Oxe

Här kommer jordtecknet in som måntecken och räddar upp de situationer som kanske skett under ytan. Oxen är den rättfärdiga ledaren i just det här kombo paret och han är stark och drar sig framåt men han är också mån om att allt ska bli på rätt sätt. På så vis sätter han Tvillingen lite på plats som får hejda sin framfart något. Inte populärt hos Tvillingen men ändå nödvändigt.

Ärkeänglarna

Vi har hela 6 Ärkeänglar med oss denna vecka och jag ska presentera de för er nu lite kort för det kan vara bra att känna till de litegrand. Vi kan alltid be Ärkeänglarna om hjälp när det behövs. De är fenomenala på att ge  oss stöd när vi känner oss vilsna.

Ärkeängel Raguel

Han är rättvisans och harmonins ängel. Han hjälper till att vägleda oss till klarhet i våra konflikter och missförstånd. Han ser till att alla arbetar tillsammans i harmonins tecken. Han hjälper de förtryckta, de överkörda och de manipulerade. Om du eller om du känner någon som befinner sig i den positionen så kan du be Raquel om hjälp. Han hjälper gärna till med detta om du ber honom om hjälp. Hans huvuduppgift i himlen är just också att se över alla änglar och ärkeänglar och se till att alla arbetar i harmoni. Under meditationer visar han ofta upp sig i en ljus blå färg. Himlens färg.

Ärkeängel Gabriel

Han är känd som Guds budbärare eller som jag brukar säga “universums budbärare”. Han kommer när viktiga budskap ska levereras till oss människor.  Om ängeln Gabriel besöker dig i en dröm, i en meditation eller i en healingstund till exempel så kan du vara säker på att han har ett viktigt budskap åt dig. Ibland kanske det händer att du bara plötsligt från ingenstans får en plötslig insikt som ger dig värdefull information för framtiden. Då kan Gabriel ha kommit till dig. Han kommer ofta till oss i våra drömmar för att ge råd i form av drömmar och visioner. Gabriel kan både visa sig som kvinnlig och manlig ängel och det är för att han har både yin och yang i sig. Balansens ärkeängel. Gabriel har kommit till mig flera gånger både under healingstunder och under meditationer och när jag bett om hjälp från den ärkeängel som bäst kan hjälpa mig kommer ofta någon av ärkeänglarna Gabriel eller Michael till mig. Gabriels energier är mörkblå eller vita. Just till mig har han alltid kommit som manlig energi och det fina lockiga håret har varit den konkreta ledtråden till att jag vetat att just Gabriel kommit till mig.

Ärkeängel Uriel

Uriel är väldigt vis och kan hjälpa till vid naturkatastrofer. Han är också naturens Ärkeängel. Jag har själv tänkt att Uriel nog inte kommer så ofta till mig men så inser jag plötsligt att han kommer väldigt ofta till mig utan att jag ens tänker på det. Han är nämligen även kreativitetens Ärkeängel och hjälper till med att skapa kreativa tankar och hjälper dig i ditt skrivande. Han äger även en stor dos av humor. Han säger att i naturen finns allt vi behöver. Vatten, skog, berg och dalar. Vi människor är som naturen. Vi vill blomstra för att må bra. I naturen finns de bästa resurserna att rensa våra tankar. Så när ni känner ett stort behov av att befinna er i naturen för att få energi, då finns ärkeängeln Uriel med er. Ärkeängeln har ljust, långt hår och de största vingarna av alla ärkeänglar. Så ser du en ängel framför dig med gigantiska vingar. Ja då är det Ärkeängel Uriel som kommit till dig. Hans aura är ljust, ljus gul till färgen.

Ärkeängel Michael

Ärkeängeln Michael är den högste Ärkeängeln, solens Ärkeängel. Han står för kraft och energi och han kan vi kalla på när vi behöver kraft, energi och mod till att göra någonting som vi anser vara lite vågat. Han befriar oss från rädsla och ger oss beslutsamhet. Kalla på Michael om du känner dig rädd eller osäker eller om du behöver kapa band till olika människor. Hans aura är guldfärgad. Han är en ovanligt kraftfull och beskyddande ängel och har en stark känsla för sanning och rättvisa. Om du ser en väldigt snygg, manlig ängel framför dig som är väldigt djärv i sin kommunikation, rak och tydlig i sin kommunikation när han hjälper och vägleder. Då är det Ärkeängeln Michael som är där. Jag har personligen ofta besök av Ärkeängeln Michael. Han ger mig alltid kraft och energi när jag behöver det som mest.

Ärkeängel Zadkiel

Här har vi empatins Ärkeängel. Ärkeängeln för frihet och välvilja. Han är barmhärtig, beskyddande och förlåtande. Han vill lära oss att se det som är svårt att se. Han vill att vi ska öppna oss mer. Han vill hjälpa oss att se det som stoppar oss och han vill hjälpa oss framåt. Red upp grunden så kommer ljuset. Känner ni igen fenomenet att ni kämpar och kämpar mot ett mål framåt, sen dyker hinder på vägen upp som ni inte vill se. Istället för att ta er igenom hindren så låtsas ni inte se de, ni försöker ta en annan väg. Men vad händer. Jo ni hamnar alltid på ruta 1 igen och om ni inte löser problemet på vägen så kommer det att dyka upp om och om igen, ända tills ni löser det och kommer vidare. Problemet kommer inte att försvinna av sig självt. Zadkiel hjälper oss att se det gudomliga ljuset inom dig själv och hos andra istället för att fokusera på det negativa.

Kanalisering av veckans energier

Då kommer här kanaliseringen av veckans energier och har ni nu läst på ordentligt om de Ärkeänglar som finns med och vägleder oss här under veckan så har ni kanske också förstått att vi kommer att behöva hjälp med att ta oss igenom missförstånd och konflikter på ett bra sätt. Vi kommer att få hjälp och vägledning med olika insikter efter vägen och vi kommer och finna de när vi befinner oss i lugn och harmoni. Naturen är ett bra ställe att finna svar på.

Vi får heller inte glömma att det är Tvillingen som styr energierna nu en tid framåt och Tvillingen står för stor del av kommunikation och turbulens. Så det är inte konstigt om turbulenta och snabba energier finns hos oss nu en tid framåt.

Vi kommer också att få besök av Ärkeängel Michael i ganska så burdus uppfostran men den ger oss samtidigt stor kraft och energi att ta oss igenom jobbiga saker. Sist men inte minst så kommer vi att få besök av Zadkiel som lär oss att se hindren men samtidigt lär oss att ta oss över de. Minns detta nu när vi går över till veckans kanalisering hälsar universum.

Början av veckan

Veckan börjar verkligen med dramatik! Två av tre är svärdskort vilket betyder att saker sker i snabb hastighet. Inom dig kan det kännas som kaos just nu men utifrån kommer det fina budskap till dig hur du bäst kan hantera det som sker omkring dig just nu.  Det som sker just nu är en slags förlust av frid i ditt sinne och en förlust i ditt fria sätt att tänka på kan man säga. Det vill säga, det är inte någon som stjäl något materiellt av dig utan snarare så att någon eller någonting stjäl en del av din personliga frihet. Detta kan vara nog så svårt att hantera. Hur bör du hantera detta då, enligt universums råd. Jo var uppmärksam på varningar som kommer till dig, genom andra människor eller bara genom din intuition och din magkänsla. Lyssna noga på den. Ifrågasätt alltid det du hör, ser och tror. Kan det möjligen vara på något annat sätt? Var medveten om andras agerande och följ inte bara med i strömmen om det känns fel bara för att alla andra tycker att det känns rätt. Här har du möjlighet att få stor hjälp av Ärkeängel Raguel om du ber om hjälp att ordna upp konflikter och missförstånd på ett bra sätt.

Inom dig är det kaos som sagt och det känns som att tankarna är snabba och intensiva och kanske inte alltid så genomtänkta. Det finns också en risk att du reagerar defensivt då du är så fokuserad att komma framåt just på ditt sätt att du inte ser alla andra sätt att ta dig runt hindren. Plötsliga och oväntade förändringar kan vara att vänta och du kommer då att behöva omvärdera dina alternativ omsorgsfullt. Det är här som det blir extremt viktigt att du gör intellektuella val istället för emotionella val. Inte alltid så lätt.

Samtidigt så kommer det nya, vackra och dyrbara insikter till dig och det är de du ska fokusera på. Det som är positivt i ditt liv och det som gör dig glad och nöjd med dig själv. Här har du verkligen möjlighet att förändra ditt sätt att hantera saker på genom att fortsätta på positivitetens väg och på den väg som just DU vill vandra på, även om majoriteten vill att du ska vandra mot motsatt håll. Fokusera på de som gläds åt dina framgångar istället för att fokusera på de som vill trycka ner dig i skorna och bestämma saker åt dig.

Vi har mycket att lära oss under starten på veckan känns det som. Själv tampas jag med hur jag ska hantera en viss nära relation till mig (nej det är inte min man). Det är inte alltid så lätt att vara klok och vis i vissa situationer minsann. Så personligen behöver jag mycket stöd och styrka av Ärkeänglarna nu en tid framåt som det känns.

 Mitt veckan

Mitt veckan känns ändå lugn och skön. Lite som lugnet efter stormen. Den innefattar nästan uteslutande kärlek skulle jag vilja säga. Och då är det kärlek till dig själv som jag känner in här. Det känns som att det kommer något positivt till dig och universum bekräftar för dig nu att det är dags att njuta av de frön du sått och de frukter som fröna vuxit till. Hur ofta tänker du tillbaka på allt slit du lagt ner för att komma dit du är idag? Hur ofta klappar du dig själv på axeln sen och säger “Bra jobbat!” Hur ofta tar du sen med dig den uppskattning du gett dig själv in i framtiden och fokuserar vidare på den? Gör det lite oftare. Börja här under mitt veckan för här kommer det att komma in anledning alternativt budskap/vägledning av något slag för att du ska komma vidare på vägen. Det är absolut något nytt som kommer in här. Nya känslor och ny handlingskraft. Du kommer att känna dig entusiastisk och optimistisk men den kommer inte av sig självt. Du måste vara tillåtande till din kreativitet och låta den växa. Bestäm dig för att prioritera saker som ger bränsle till din eller dina passioner. Sätt din/dina passioner högst upp på piedestalen. Sist men inte minst. Avsluta det du startat och för att kunna göra det så måste du se alla hinder och där och då finna ut sätt att ta dig igenom de istället för att undvika de.

Ett starkt budskap från universum är att chilla ofta och länge här under mitt veckan.  Helst vid vatten eller något annat ställe där du vet att du mår riktigt bra i själen. Njut, lek och skratta och må bra helt enkelt. Det nya som kommer in i ditt liv här kommer i positivitetens tecken.

Slutet av veckan

Här i slutveckan har vi tre Ärkeänglar som samarbetar med varandra för att få oss på rätt köl så att säga. Raguel, Michael och Zadkiel. Raguel fortsätter att visa vägen genom att främja om samarbeten och att skapa harmoni i relationer. Att skapa goda samarbeten och harmoni i samtliga relationer är endast möjligt om vi alla får gör det vi verkligen älskar. Detta innefattar inte bara att någon annan måste släppa sin piska om dig utan även tvärtom. Hur gärna du än vill eller önskar att någon i din nära relation exempelvis skulle göra saker på ett sätt som du önskar så måste den personen ta ställning till detta. Inte du. Men du kan däremot sätta gränser och bestämma över vad du är beredd att göra eller inte göra.

Ärkeängel Michael hjälper dig att befria bojorna runt dina handleder. Det är endast en illusion det du känner, att du sitter fast. När du själv tar ansvar över din situation och därefter gör val som gagnar din väg till lycka, då är du på rätt väg. Ingen mår bra av att känna sig fast i ett slags missbruk eller ohälsosamma vanor. Gör om och gör rätt!

Ärkeängel Zadkiel kommer in här och tvingar dig att titta på vad du bär med dig från din barndom och din tonårstid. Vad var bra och vad var mindre bra? Vilka positiva lärdomar vill du ta med dig in i din framtid och vilka negativa lärdomar behöver du ta med dig in i din framtid för att lära dig av, dock inte använda dig av utan som sagt var, lära dig av? Att se sina hinder är som sagt var otroligt viktigt och om det är någon som är duktig på att hjälpa oss med just den lilla biten så är det just Ärkeängel Zadkiel. Be om hjälp så kommer hjälp.

Sist men inte minst. Ta fram den kloka, visa, om än lite egoistiska människan inom dig. Utan lite egoism så kommer man inte långt. Om du är en sådan person att du sätter alla andra främst före dig så har du ingen chans att ta dig framåt på din väg. Svärdskungen är intelligent, opartisk och respekterad. Blandar inte in känslor utan agerar utifrån det som behövs. Lämnar ofta visa råd och kommunicerar tydligt. Är en klar ledare i en grupp. Låter inte relationer påverkas av viktiga beslut som måste tas. Många framgångsrika chefer är svärdskungar. Dock är de inte omtyckta av alla. Universum menar inte att du ska bli en svärdskung men det du däremot kan göra är att plocka vissa delar från hans karaktär så att du lär dig att göra saker för din skull i första hand och allt som du gör ska göra din väg framåt mer glad och positiv.

Triologin

Det centrala kortet

Universum har ett enda budskap till oss alla. Vad som än händer under veckan så glöm inte bort att andas. Att ta hand om sig är att hur stressigt livet än är just här i nuet så är den där stunden när du känner dig lugn och mår bra den viktigaste stunden av alla, även om den skulle vara den kortaste stunden. Och skratta och känn positiviteten. En klok föreläsare som jag lyssnade på sa så här ” För varje minut du gnäller så förlorar du 60 sekunder av glädje”. Det är så sant!

Utgångskortet/Lärdomskortet

Att allt är som förut eller som det alltid har varit är långt ifrån alltid det bästa. Det är nya saker, nya synvinklar och nya utmaningar som gör att vi växer inom oss. Så gå in i nya saker med entusiasm och tänk att “alltid lär jag mig någonting nytt”.

Det dolda kortet

Vad har då den närmsta framtiden att bjuda oss på för energier tro. Ja det är ju fortsatt Tvillingens energier som styr oss ett tag till så något direkt lugn är väl inte att räkna med ännu. Nej det handlar snarare om att fortsätta att beskydda och värna om det du redan har och har uppnått. Var förberedd och gå in i kommande veckor med mottot att aldrig ge upp!. Glöm inte att du kan be dina änglar om hjälp.

Det här är Ärkeängel Ariel. Djurens beskyddare bland ärkeänglarna. Hennes styrka är att ALDRIG  ge upp. Hon säger att vi människor ger upp lite då och då för att vi inte orkar följa vår fria vilja. Varför då? Vad beror det på? En fråga vi måste ställa oss själva då och då. Fria viljan är det DU som väljer, ingen annan. Ariel säger så här ” Sätt dig inte längst bak i salen och låt andra gå före. Varför gör du det? Om du skulle visa upp dig eller ta för dig mer. Vad tror du då skulle hända för dig?”  Ta dessa tankar med dig varje dag när du tvivlar på ditt mål.

Ha nu en jättefin vecka så ses vi i Nymånen i Tvillingarna den 30 Maj.

PS: Jag ligger just nu sjuk i trolig influensa med feber och hosta så  jag har blivit tvungen att flytta fram alla mina kunder som jag skulle haft under den här perioden. Jag hoppas såklart att bli frisk till helgen igen men detta innebär att de kunder jag skulle haft denna helg kommer att flyttas till nästa helg och de kunder som är bokade nästa helg kommer då troligtvis också att behöva flyttas fram. Jag kommer inte att lägga ut några nya tider för Juni månad förrän jag vet hur det ser ut med min influensa och mitt mål är att först och främst se till att alla mina bokade kunder ska få sina bokningar gjorda. Alla bokade kommer såklart även att få personliga mail med information om dröjsmålet till sig.

Annehlie