veckans energier

Vecka 18. Jobbiga energier denna vecka men mycket lärorika. Missa inte veckans information och stoppa inte huvudet i sanden som strutsen.

Oh my gud!! Ge mig en ny vecka att kanalisera tack! Inte det.

Nähä nä men då får vi väl helt enkelt ta oss igenom denna vecka då. Jisses!! Men det är ju de här veckorna som gör att vi lär oss massor om oss själva och dessutom växer vi ur de gamla kläderna fortare. Så kan man uttrycka sig.

Ja egentligen så kände jag av de här energierna redan när jag blandade kortleken men att veckan skulle bli så turbulent, ja det var väl inte vad jag hade hoppats på direkt. Men nu är det så och jag ska verkligen göra mitt bästa för att kanalisera veckan och be änglar och universum att  ge oss så mycket vackra och fina budskap i form av vägledning som de bara kan. Vi måste komma ihåg att det finns inga jobbiga veckor att ta sig igenom. Enbart lärorika veckor som universum brukar uttrycka sig.

Och det finns faktiskt en hel del positiv energi här också, kraftfull energi och väldigt mycket elds energier och det är positivt för när vi tar fram elden i oss så blir vi starka och framgångsrika. Men det är ett par jobbiga hinder att ta oss igenom under veckan. Tornet i centrum. Bara det kan ju skrämma bort en del läsare. Men faktum är att även om tornet står för jobbiga förändringar med dunder och brak så är det som inträffar även ett måste för att vi ska se det vackra och fina som finns där bakom. När vi bygger nytt så kommer nya insikter. Men vi startar med astrologins perspektiv som vanligt.

Astrologin

Oxen/Oxen

Ja vi har ju Oxen som stjärntecken och vi startar faktiskt veckan med att Oxen samarbetar med sig själv en kort stund och Oxen är ett tecken som faktiskt samarbetar väldigt bra med sig själv då han dels är ett jordat tecken, ett drivande tecken men samtidigt ett ansvarsfullt tecken.

Oxen/Tvillingen

Men säg den lycka som varar för strax kommer det virvlande energiknippet Tvillingen in i bilden. Han vill kommunicera med alla och hans viktigaste plats är att vara i centrum till varje pris och kan vända kappan efter vinden lika fort som vädret kan växla från sol till moln. Tvillingen är ett lufttecken och ett tecken som man oftast har väldigt roligt tillsammans med då Tvillingen är kvick, kommunikativ och impulsiv. En initiativtagare men  detta tecken är sannerligen inget tecken att luta sig mot när det blåser vilket också yttrar sig i veckans energier kan jag säga.

Oxen/Kräftan

Ingen lätt vecka för Oxen att baxa sig igenom direkt. Här byts måntecknet Tvillingen ut mot superkänsliga Kräftan. Här blir det ett starkt fokus på familjen som är extra viktigt för just Kräftan som måntecken. Men om det är så att det är inom familjen det blåser storm och förändringar så får vi nog vara tacksamma över att det är just Kräftan som är måntecknet här för hon känns trygg, varm och säker. Jag får till mig den här sekvensen på Kalle Ankas jul när Långben kör bilen med husvagnen ner över berget och sedan säger “Jag tog er tryggt och säkert nedför backen väl”. Ja det var väl en mild beskrivning av mittveckan. För övrigt så tror jag nog att Oxen och Kräftan ska kunna samarbeta ganska väl längre in i veckan. Bättre än Oxen och Tvillingen.

Oxen/Lejonet

Under lördagen kliver månen över i Lejonets tecken. Ett eldstecken. Jord och eld brukar samarbeta bra och gör nog så även här men med Lejonets maktfulla energier så kan det ändå skapa en del problem. Vem ska bestämma? Vem av tecknen är den naturliga ledaren här? Ja det återstår att se. Makt, energi och att slåss för sin position finns absolut med i energierna. Oj vilken vecka! Blir ändå lite spännande att kanalisera den måste jag säga.

Energierna utifrån

Vad är egentligen energierna utifrån? Ja det är energierna som du har att jobba med hur du än försöker att undvika de. Är energierna vackra är du gärna följsam och välvilligt inställd. Är de däremot lite jobbiga och krävande så blundar du lätt och försöker att undvika de. Saken är bara den att du inte kan undvika de. De regnar in över dig hur du än beter dig och om du inte tar dig an energierna så står du lätt och stampar på samma ställe även nästa gång som samma energier anfaller dig. Energierna kan komma till dig både i händelser och i tankar och många gånger är det du själv som skapar det krävande och det jobbiga genom att tänka saker som du sedan bygger upp som höga berg att bestiga. Andra gånger är det händelser som sker som du bara får följa med i och lära dig att hantera på olika sätt för att hitta en bra balans.

Svek, lycka, styrka och handlingskraft

Ja så skulle man kunna sammanfatta de energier som anfaller dig just denna vecka. Någon eller något kanske lämnar ett sår i ditt hjärta. Ett sår som får dig att känna dig liten, ensam och sårad. Men energierna visar att det bara sker i dina tankar. Det är du som tror att saker är som de inte är eller att människor tycker eller menar saker som de inte menar. Universum menar att om du lär dig att hantera jobbiga tankar eller jobbiga känslor på rätt sätt så blir du inte heller så sårbar och situationen blir mindre jobbig.

Jag har själv växt otroligt mycket i min andlighet de sista åren och det märker jag också genom att tycka om mig själv mer. Jag har helt enkelt lärt mig att älska mig själv. Jag bryr mig inte så mycket längre om vad andra människor tycker om den jag är eller det jag sysslar med. Jag gör det som känns rätt för mig och då mår jag också väldigt bra.

Jag hör aldrig någon som pratar skit om mig eller säger elaka saker om mig. Det betyder dock inte att inte någon gör det. Naturligtvis så förstår även jag att det finns människor som pratar skit om mig och framför allt om mig och mitt mediumskap och min andlighet. Men jag hör inte det och om jag hör det så går det mig förbi för det är inte viktigt för mig vad dessa personer tycker om mig. Det som är viktigt är vad jag tycker om mig själv och om jag känner mig tillfreds med mig själv. Så “släpp” har blivit ett nytt ord för mig att använda i min vardag. Innan jag fann denna andliga trygghet inom mig så gick jag igång på saker mycket mer. Hur tacklar ni era hjärnspöken? Ta hjälp av er andlighet. Den är fantastisk.

Fokusera på drömslottet 

Det är inte bara svek som ligger som överhängande energi denna vecka. Faktum är att det ligger väldigt fina energier här också. Mest fina energier faktiskt. Om du bara tar dig tid till att fokusera på de istället för de där jobbiga energierna. Om du bara tar dig tid att fundera en stund så kan det faktiskt komma in energier i form av ekonomisk tur. Det kommer hur som helst in någon slags stabilitet och du får möjlighet att njuta av grönsakerna som du odlat krasst sagt. Du är vacker, världen du lever i är vacker och det som finns runtomkring dig är vackert men framför allt, det som är DU inom dig är vackert. Så släng sveket på soptippen och fokusera på allt vackert omkring dig och inom dig istället.

Energierna förstärks av kung i stavar

När du tar fram ledaren i dig och leder dig själv framåt på ett tryggt och säkert sätt så blir du stark. Om du liksom mig är i startgroparna att starta eget företag så är den här veckan perfekt för detta. Åtminstone är veckan perfekt för att komma vidare i tankebanorna. Här kommer stark handlingskraft , energi och entusiasm in och förmågan att nå mål är mycket stark här. Och om det är andra saker än att starta eget som hägrar men som energimässigt kan mäta sig med samma krav på styrka och entusiasm så är också utsikterna för att lyckas med det du vill åstadkomma mycket goda. Så ta vara på styrkan och energin vill universum skicka med dig här.

De inre energierna

Tålamod och kraft är två inre faktorer som kommer att ta dig framåt här. Att dessa energier visas upp här inom dig tyder på en inre stabilitet och det är inte omöjligt att denna stabilitet kan bero på den där lilla extra inkomsten som eventuellt regnar över dig denna vecka. Men allting inom dig är iallafall under förändring. Det blir tydligt men du kommer att behöva jobba ganska hårt för att nå dina små delmål under veckan. Du måste på något sätt visa andra människor att du är värd framgången. Men framför allt så behöver du visa dig själv och universum att du är värd den. Klappa dig själv på axeln vid veckans slut och säg till dig själv “Det här gjorde du bra”.

Styrka i opposition

Vad betyder det? Jo jag förstår att universum har placerat ut de här jobbiga energierna i form av svek av något slag i de utifrån kommande energierna. Universum vill helt enkelt hjälpa oss att bli stärkta och det blir vi bara av att genomgå tuffa episoder. Du är väldigt nära mål nu men ibland är det så att ju närmare mål vi är ju mer tvivlar vi på oss själva och våra förmågor. Att det fortfarande finns problem att lösa betyder inte att saker och ting inte går att genomföra. Tvärtom. Det är nu du ska lägga på ordentligt med kraft och energi (som min spinning instruktör brukar säga när vi kommer till en tuff uppförsbacke). Då kommer en ny styrka att uppenbara sig och en ny entusiasm föds på nytt.

Början på veckan

Som sagt så är Oxens tecken både en grund och en draghjälp här i början av veckan vilket syns tydligt i ambitionen att komma framåt. Det finns nu en stark påtryckning från universum att ta dig framåt och att följa dina drömmar. Universum ber dig att inte begränsa dig eller att tveka på din förmåga. Använd din starka vilja. Den hjälper dig att ta dig framåt på din väg. Lyssna på din inre röst för den har rätt. Du behöver ha en klar intention och klara och tydliga mål. Låt ingen, varken någon annan eller du själv, hålla dig fast eller tillbaka. Gör det som känns rätt för dig i ditt hjärta.

mästaren i hälsa och välstånd hjälper dig denna vecka

Här får du bra hjälp av din förmåga att vara organiserad, uthållig och metodisk. Du känner dig förmodligen ganska trött och sliten men det är inget som du visar utåt och innerst inne är du väldigt nöjd med den möda du lagt för att lyckats med att komma dit du redan är idag. Universum vill förmedla till dig att du har energi att klara av lite till. Fokusera på det istället för att fokusera på saker som du vill undvika i ditt liv. Vissa saker kommer du inte att kunna undvika ändå så det är onödigt att lägga för mycket energi på dessa saker. Ta de när och om de dyker upp istället.

Svek

Tvillingen finns med oss denna vecka och han ställer till det lite för oss. Det är någon slags sorg som vi kommer att känna denna vecka men det är i ditt hjärta du känner dig sviken så det är egentligen inte något faktiskt svek. Det är du som skapar känslan av svek. Glöm inte det. Det är när du lägger mycket tid och energi på att skapa fokus kring din känsla av svek som sveket blir uppenbart för dig. Låt känslan lite diffust segla igenom istället så blir den inte så kännbar. Den kommer att försvinna. Det finns alltid saker vi blir besvikna över eller människor som gör oss besvikna ibland. Det är sånt vi får leva med. Allt blir så mycket bättre om vi fokuserar på det positiva istället för det negativa här i livet.

Mittveckan

Tornet är som hela havet stormar

Att tornet ligger som en symbol för hela denna vecka tyder ju på att denna vecka blir stormig och dramatisk på olika sätt och det handlar mer om HUR vi hanterar den än hur vi ska undkomma den. Universum vill inte att du ska känna dig rädd eller orolig för tornet. Tornet bekräftar bara för dig att något måste raseras för att kunna återuppbyggas igen i ett nytt format. Det gamla är helt enkelt inte gott nog åt dig. Vi människor har en tendens till att känna oss rädda för utmaningar som dessa istället för att se de som en utveckling inom oss och just precis som en utmaning.

Det känns också som att det ödslas tid på att sitta på din vakt mer än vad du behöver för att som sagt, det som händer omkring dig nu är egentligen precis det du faktiskt behöver i ditt liv just nu. Det du inte själv åstadkommer av egen kraft och vilja så att säga hjälper universum dig med att göra ibland. Visst finns det fortfarande problem kvar att lösa och saker ligger litegrand på is och ett uppskjutande av något slag är att vänta vilket kan betyda vissa förseningar i dina planer. Men var lugn. Utdelning kommer att komma inom kort.

Slutet på veckan

Kraft, styrka och energi kommer till oss

Det märks tydligt att Lejonets krafter kommer och stöttar upp situationen här under helgen. För egen del så är det nog mitt barnbarn Emilia 8 år som får symbolisera kraften. Hon är en eldsenergi, inget Lejon men Väduren är också kraftfull och glädjerik som tecken. Och henne ska jag spendera hela helgen tillsammans med och både hon och jag längtar katastrofalt mycket efter just denna helg tillsammans. Emilia och jag är som Emil och Alfred när vi väl får lite tid tillsammans. Så mycket kärlek och glädje som hon sprider denna underbara unge.

Jag känner in en otrolig kraft av styrka och energi här under helgen och ny kraft kommer till dig i handlingsform. Här startas det upp nya saker och kreativiteten flödar fritt igen. Den här tröttheten och den här formen av deppighet som du hade tidigare i veckan, den försvinner helt nu. Du ser helt plötsligt förändringspotentialen och även om det inte betyder att allt flyter lätt för dig just nu så är det stor skillnad på hur du agerar här och nu. Du tar helt enkelt tillbaka makten över ditt liv igen. Men med förändringarna kommer även viljan att besegra de konflikter som finns och du kastar dig in handlöst i konflikternas värld, slåss och står upp för dig och det som just du tror på är rätt för dig. Var rädd om dig! Du blir utsatt för stora utmaningar men om du hittar en bra strategi för de så kommer allt att flyta på bra ändå. Som tur är så finns det gott om goda energier bland de jobbigaste energierna denna vecka.

Du är på väg att lämna saker bakom dig

Du gör framsteg och framstegen är säkra men det är små steg i taget du tar. Men det går framåt. Fokusera på det. Att lämna något betyder inte alltid 100% lycka även om själva lämnandet är 100% nödvändigt för att i slutänden åstadkomma lycka. Det känns lite som att den här sorgen eller sveket som du kände av i början av veckan präglar dig lite under hela veckan och återkommer i slutet av veckan i form av något slags beslut i dina tankar. Men eftersom hela situationen färgas av konflikter av olika slag så kan den kännas smått ångestfylld. Tänk då på att denna förändring är nödvändig för just dig och just här och nu. En tuff vecka som sagt men oerhört lärorik.

Triologin

Det centrala kortet (Tornet)

Energierna i detta kort blåser över oss som kalla, mäktiga men förändringsvilliga vindar. Alldeles, alldeles nödvändiga. Jag tycker nog att hela veckans tolkningar pratar sitt klara språk här så jag lägger inte så mycket mer fokus vid just detta kort. En turbulent och förändringsrik vecka helt enkelt. Insikter kommer till oss och tvingar oss att ta ställning till olika saker i vårt liv.

Utgångskortet/Lärdomskortet (Fyra i mynt)

Här blir det alldeles tydligt vad universum verkligen vill lära oss. Universum vill inte att vi ska stagnera och klamra oss fast vid saker som inte är bra för oss. Vi har en tendens att inte våga tänka eller göra nytt. Istället så försöker vi att blunda och tänker att saker och ting nog ordnar sig utan min hjälp. Men saken är den att det är DU som är pusselbiten för att allt ska ske. För att förändringen ska ske och om vi människor lärde oss att inte vänta med förändringarna tills allt blev katastrof så skulle allting också bli så mycket enklare att rodda i. Det du är och det du har just nu är inte allt du kan få. Det finns något mycket bättre och mäktigare för dig längre bort bara du lyfter blicken något.

Det dolda kortet (Djävulen)

Energierna för den närmaste tiden fortsätter i dramatikens tecken känns det som. Energierna i kortet djävulen står för våra “issues”. Frestelser av olika slag kan komma till oss och ta över vårt sunda  förnuft. Om vi inte är tillräckligt uppmärksamma så kan det leda till att vi viker av på fel stigar i livet. Känslan kan vara att vi brister i vårt sätt att hantera och ha kontroll över saker och ting och det kan också handla om att vi gör saker eller tänker saker som inte är rätt eller bra för oss. Här är det väldigt viktigt att vi återtar självkontrollen och inte låter oss vägledas av de lägre energiernas impulsiva handlande.

Ja som sagt var. En något jobbig vecka kan tyckas och ganska många frågetecken som behöver rätas ut även under den närmaste tiden. Redan på lördagen 14 Maj kommer jag att lägga ut energierna för fullmånen i Skorpionens tecken som kommer att äga rum den 16 Maj. Anledningen till detta är att jag inte kommer att befinna mig på hemmaplan under denna fullmåne. Jag kommer att befinna mig på en familjecentrals konferans i Malmö.

Hoppas alla har sett att jag har lagt ut platser för tarotläggningar och sittningar med andekontakt för Maj månad nu. Jag är nästan fullbokad i dagsläget. Har fortfarande en plats kvar i slutet av Maj just för dagen. Om ni är intresserad så hittar ni all information här

Om det är en gruppseans ni är intresserad av så hör gärna av er i god tid då den tar lite extra tid att planera för. Gruppseanserna är mycket givande och spännande så det är annars något som jag verkligen rekommenderar för den som söker lite spänning i kombination med kärleksfulla medddelanden. Gruppseanserna går även att boka in tid för längre fram och är alltså inte knutna till Maj månad enbart.

Ha nu en bra vecka trots energierna som är lite motsägelsefulla. Men kom ihåg att fokusera på det positiva och ta fram vilja och envishet så går allt. Allt går utom små nyfödda brukar jag säga.

Kram Annehlie