veckans energier

WOW! Vilket lyckopiller denna vecka blir! Våren och sommaren kommer tidigt i år.

Hej allihopa och varmt välkomna till energierna för vecka 4. Hoppas Januari månad varit en bra månad för er hittills. Min har varit lite blandad men då jag haft humöret på topp hela tiden så har även de tuffaste dalarna gått att ta sig igenom. Värst var när jag åkte på maginfluensa. Då rasade hela världen för ett ögonblick men nu är det över och jag kände snabbt att jag kom på banan igen. Livet i sig är ganska hektiskt just nu men jag har kommit underfund med att om man ser positivt på saker och ting och ser till att ha en positiv grund att stå på så känns allting bättre. Att inte lägga ner energi på att tänka “hur ska jag ta mig igenom denna vecka” exempelvis. Istället tänker jag att jag ska fortsätta att prioritera det som gör mig glad och positiv och bara ta mig igenom en dag i taget. Det funkar faktiskt. Att också göra små snabba saker på listan direkt istället för att sätta upp de på kö, ja det har också visat sig vara en bra grej, för mig i alla fall. För mig är det också fördelaktigt med en veckoplanering så jag  vet vad jag har att rätta mig efter.

Men nu till energierna för vecka 4.

Förra veckan bestod ju av otroligt mycket svärdskort och turbulenta energier som ni säkert minns och jag hoppas ni tog er igenom denna vecka på ett bra sätt. Merkurius har ju nu vänt och går retrograd nu också vilket medför lite trubbel i maskineriet överlag skulle man kunna säga. Elektronik brukar bland annat ha en tendens att krångla när merkurius går retrograd. Det är ingenting jag märkt av ännu men det kommer säkert det med. Men det som är så fantastiskt är att denna vecka byter fokus från kalabalik till kraft, energi och handling. En wow vecka igen helt enkelt. Fyra av tio kort är rena eldskort samt att även utgångskortet/lärdomskortet är ett eldskort. Fem av tio kort är från stora arkanan och kort som är från stora arkanan har en stor påverkan på oss genom sin guidning och inspiration. Dess betydelse är djup och komplicerad och utgör en viktig struktur för oss människor och innehåller dessutom viktiga nycklar till våra livsläxor. Så en läggning med så mycket kort från stora arkanan, det känns stort och mäktigt. så summa summarum så känns det som att den här veckan blir glad, härlig, mäktig och väldigt betydelsefull för vår framtid kort sagt.

Astrologi

Redan förra veckan bytte Solen stjärntecken till Vattumannens tecken från Stenbockens tecken. Det blev alltså en skiftning från jord till luft. Vattumannens härskarplaneter är Saturnus och Uranus så bara det berättar ju en del om att det behövs ett klokt lufttecken för att kunna vara med och styra dessa tonårsplaneter men som samtidigt hinner vara med i de snabba vändningarna. Saturnus är ju en ganska bråkig planet på så vis att den hela tiden försöker få oss att inse saker på ett ganska bestämt och provocerande sätt. Uranus däremot är en väldigt positiv och tänkande planet, en bror till Merkurius kan man säga men tänkandet sker på ett betydligt djupare plan. Vattumannen är som gjord för att vara med i styrandet av dessa två planeter. Vattumannen är ett av de mest tänkande och analytiska tecken som finns och i motsats till Tvillingen som också är ett kommunikativt tecken och ett luft tecken så är inte Vattumannen flyktig av sig. En Vattuman undersöker allt på djupet ända tills de förstår grunden. Det är ett kunskapens tecken helt enkelt. Så det tecknet är det tecken som ligger till grund i universum nu ett tag framåt.

Samarbetar med måntecknen

Vattumannen som soltecken måste nu samarbeta med de olika mån tecknen. Ibland går det lätt och ibland lite sämre. Denna vecka ser dock ut att lysa starkt i samarbetets tecken måste jag säga. Men Vattumannen är en diplomatiker också så det brukar oftast inte vara några problem.

I starten av veckan så ligger det ett samarbete mellan Vattumannen och Vågen och de är båda lufttecken så det brukar inte vara några som helst problem. Bägge tecknen är ödmjuka tecken också vilket syns väldigt bra i tarotkorten också.

Under tisdagen går månen in i Skorpionens tecken. Även här lyser problemen med sin frånvaro. Skorpionen är ett känslotecken men samtidigt ett tecken på framfart så det funkar alldeles utmärkt ihop med Vattumannen denna vecka. iallafall.

Under torsdagen kliver månen över i Skyttens tecken och här sätter vi lite mer fart på grejerna vilket också blir synligt i tarotkorten. Jag ser en tydlig acceleration här på energierna. Det kan Vattumannen behöva ibland så han inte fastnar i det analytiska tänkandet. Skytten är dessutom ett väldigt empatiskt eldstecken och väldigt hänsynsfull i sitt agerande trots sin vidunderliga framfart. Här funkar det bra i alla fall med att stoppa in lite eld i luftens energier.

Vi avslutar veckan med lite jordad stabilitet i form av Stenbockens trygga energier och drivet det behåller vi och avslutningen på veckan kan faktiskt inte se bättre ut. Ja ärligt talat så ser hela veckan fantastisk ut så här på förhand.

Men då startar vi med början av veckan

Det är sannerligen inte konstigt att just detta kort kommer upp här som första kort i veckan. Vägledningen är tydlig. Efter förra veckans nästan orimliga framfart så behöver vi lugna ner oss lite här. Försök att tänk som skölpaddan att du är hemma vart du än befinner dig nånstans. Du har hemmet med dig i ditt skal där du kan vila närhelst du behöver. Om du är på jobbet så ta bara en mikropaus för att samla dina tankar. Om du har möjlighet att ta en längre paus eller att låta naturen eller något annat må bra ställe bli din återhämtningsplats så kör på det. Men Skalman var faktiskt inte så dum med sin mat och sov klocka måste jag säga. När han behövde vila så gjorde han det. Något vi människor skulle behöva lära oss mer om. Åter igen kommer det välkända ordet balans in här. Det här kortet osar faktiskt av välkända balans energier och de här energierna vill vägleda dig att kämpa på. Det här kortet är samma kort som myntknekten i en traditionell tarotkortlek vilket betyder kraft och energi vilket alla knektar har (tonårsenergierna) men det som skiljer denna knekt åt från de andra är att myntknekten är mer balanserad och mån om sin hälsa och sitt mående. Så det känns som en sund start på veckan att sakta ner farten lite men ändå fortsätta målinriktat framåt.

Det ligger fler härliga kort här i startveckan

Här går flera av oss i mål på något sätt. Något vi önskat och arbetat för går i uppfyllelse och för någon av er läsare så handlar det om en flytt som gått i lås. Det kommer också starka energier här om olika samarbeten som går i lås och/eller samarbeten som startas upp. Kanske till och med att de här samarbetena kommer lite oväntat. Men det är ju så att om vi sträcker ut en hand i positiv anda så brukar också många andras händer sträckas ut samtidigt och ett samarbete startas upp. Här osar energierna av optimism, handling och stark energi. Lycka och frid infinner sig på något sätt. Njut! Njut! Njut! I och med att dessa energier lägger sitt täcke över dig så kommer du att känna det som att du kommit över flera stora hinder på din väg. Även om du just nu skulle befinna dig i en tillfällig vila så kommer det inte att kännas så. Inom dig tänker du expansion av dina planer. Än en gång vill jag poängtera att samarbeten blinkar intensivt på stjärnhimlen just här så missa inte chansen om inviter dyker upp helt plötsligt. Här känns det som att du verkligen är i samklang med dig själv och ditt inre. Våga smaka lite på upplevelsen av detta samklang också.

Mitt veckans energier står för kraft, energi och tydliga beslut

Precis i centrum av veckan ligger energiernas källa till energi kan man säga. Gå hit närhelst du vill och önskar så tankar du kraft och energi. Här under mitt veckan står handlingskraft och energin som högst och universum vill påminna oss här om att vi har en oändlig källa till kraft och energi. Om du precis påbörjat eller är i startgroparna att påbörja något nytt så hämta din energi till inspiration här. Om du behöver vila och tid för eftertanke så ger också denna energikälla dig kraft till klarsynthet i din vila så att säga. Att alltid ha en källa att hämta sin energi hos är en gåva brukar jag säga och när man väl lärt sig använda den på rätt sätt så vill du bara återvända dit ständigt för att tanka energi. För min del är meditation en sådan plats men också spinning passen är för mig en sådan kraftkälla att hämta energi från. Vart finns din kraftkälla någonstans? Om du inte har någon är det viktigt att du hittar en som passar dig.

Förankrade beslut syns också här under mitt veckan

Du är i balans här, det känns så tydligt. Och när balansen infinner sig så blir du också kreativ i dina tankar och det mina vänner är en otroligt härlig känsla. När kreativiteten flödar och alla pusselbitar bara faller på plats, ja då lever vi livet hela linan ut. Det är en växande känsla, en bra känsla, en härlig känsla. För vissa kan faktiskt den här känslan av lyckorus också ha med en graviditet att göra eller ett besked om att någon i närmaste familj eller vän kretsen väntar barn alternativt att ett barn föds här. Flytt och graviditet har jag fått upp nu under denna veckoläggning. Spännande. Ja det är i vilket fall som helst inte jag som varken ska flytta eller vara gravid vad jag vet. Ha ha. Jag skojar såklart. Energierna är ju allmänna så naturligtvis så ska vi inte alla flytta eller bli gravida.

Beslut

Det kommer ett tydligt beslut här också får jag till mig. Vi bestämmer oss för saker väldigt tydligt och besluten är tagna från vårt innersta rum. Det är så lätt att ta beslut som gör andra nöjda men gör de dig nöjd? Det är det som du bör fråga dig själv hela tiden. När du väl tar beslut som gynnar dig 100% så kommer du att känna i ditt innersta rum att detta är ett rätt beslut. Detta är vad som händer här. När vi tar beslut utifrån andras behov så kommer mycket fördömanden in i våra beslut. Vi skyller på omständigheter att det du egentligen ville inte blev till. Det blev en kompromiss eller kanske inte ens det. Men kom ihåg att det är du som har alla beslut i din hand och det finns ALLTID en annan väg att gå. Den kanske är tuff och svår men det är trots detta en annan väg. Men om det är någon gång i livet som du ska byta riktning och göra större val så är det nu för denna vecka är lyckosam.

Slutet av veckan =förankring!

Här förankrar vi veckans händelser i något som kallas för framtidsplaner. Du väljer helt enkelt en ny vision av dig själv. När du inser att du faktiskt behöver det mörka och svåra i livet lika mycket som du faktiskt behöver det ljusa och lätta så får du ett helt nytt perspektiv på saker och ting omkring dig. För att uppskatta och se det ljusa och vägen fram mot ljuset så behöver vi förstå även det mörka och jobbiga vi utsätts för. Men den här veckan verkar inte mörkret kunna nå oss alls. Skönt! Kärlek strömmar in i vårt inre som en djup och skön känsla och det är som att alla positiva bitar nu flyter samman till en och samma härliga klump av kärlek. Om dina bekymmer som funnits handlat om kärlek så betyder det här kortet verkligen ro i ditt hjärta och samklang i kärleks symfoniernas toner  men även om detta inte alls handlar om kärlek eller relationer överhuvudtaget så är känslan som infinner sig som att vara hiskeligt kär med härliga må bra hormoner som fyller din kropp och knopp.

Eld som energi och Solen ja den skiner.

Veckan avslutas med eld och sol. Du känner dig stark, mäktig och kreativ och Solen är ju ett av de starkaste lyckorus korten vi kan få. Det energierna vill berätta om här är att du har kommit ut ur mörkret och in i ljuset och nu finns ingen återvändo. Du är på stark framfart nu. Ta vara på dessa härliga och mäktiga krafter. Men det känns som att du just nu ser på allt runtomkring dig med ett leende på läpparna. Som att vakna till en varm härlig sommardag, packa väskan och åka till stranden och bara hänga där hela dagen utan några som helst krav eller göromål att ta hänsyn till.

Triologin

Det centrala kortet (Elds Ässet)

Wow Wow Wow! Bara att se detta kort som ett centralt kort som bara öser ut sin energi över hela veckan. Det är magiskt. Glöm nu inte bort att denna källa är en oändlig källa till energi och gå hit och tanka energi ofta!

Utgångskortet/Lärdomskortet (Page i eld)

Nu är vi redo för pagens eldiga energier. Bjud in massor av lek, skratt och nya och tokiga idéer i din tillvaro så kommer livet att vara så mycket mer berikande. Vi måste lära oss att inte ta livet så himla allvarligt. Missar vi en chans så kommer en ny och skrattar vi mycket så bara forsar det in massor av glädje och kärlek. Ta chansen nu och lek dig igenom livet. Se alla eventuella hinder som utmaningar istället för hinder så blir vägen fram roligare och mer fartfylld.

Det dolda kortet (Äss i Svärd)

Den här veckan är magisk. Det har jag redan nämnt nu flera gånger men det verkar även som att den stoppar in magi i nästa vecka också för svärds Ässet står för att nya tankar föds helt enkelt. Så kreativiteten denna vecka gör att nya tankar kommer att flöda in i din hjärna under nästa vecka. spännande. Undra vad det kan vara för tankar.

Änglarnas vägledning

Detta kort sammanfattar hela veckoläggningen och är ett vägledningskort från våra ärkeänglar. Det är så vackert och budskapet passa så bra in på denna vecka. Se på flickan på bilden. Hon svävar tillsammans med änglarna i skyn. Över hus och över mark och det är som att hon går i luften ledd av de små änglabarnen. Fullmånen har precis varit och med den kom positiviteten och alla möjligheter. Det är dags nu. Dags att manifestera dina önskningar. Manifestera succé så blir det succé också. Bemästra ditt öde genom att göra verklighet av dina drömmar och ta din kompetens till hjälp. Ta dina kreativa krafter och lägg den energin på att uppnå dina innersta mål. Se till att komma i mål nu kort sagt. Just nu har du alla verktyg du behöver.

Nästa vecka kommer en mycket kort version av vecka 5 under måndagen samt en nymåneläggning under tisdagen.

Ha det gott allihopa och ta nu vara på den här fantastiska veckan så hoppas vi att nästa vecka blir lika fantastisk.

Annehlie