Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Energiläggning för vecka 2. en blandning av sött och salt. Men de söta stunderna blir riktigt söta!

Hej kära vänner och varmt välkomna till årets första energiläsning.

Ärligt talat så har jag saknat energiläsningarna extremt mycket även om jag har jobbat litegrand med tarotkorten kundmässigt under julledigheten och så har jag lagt den stora spännande årsläggningen på mig själv för år 2022. Här om dagen lyssnade jag igenom hela min årsläggning för år 2021 och nästan alla pusselbitar föll på plats när jag lyssnat färdigt. Budskap kom på exakt rätt plats och följderna med. Då när jag lade årsläggningen förstod jag inte allt och väldigt mycket av den vägledning jag fick ville jag inte förstå, det inser jag nu. Den jobbiga hösten förutspåddes med alla händelser som jag inte ville se och inte ville förstå. Men nu förstår jag och precis som vägledningen sa mig så skulle jag stå mer stark och rustad än nånsin idag och det stämmer verkligen. Så nu blir man ju lite nyfiken på år 2022 som ser betydligt bättre ut än 2021 men såklart finns det även detta år en hel del frågetecken som behöver rätas ut. Men nu till energierna för vecka 2

Astrologi

Soltecknet  för denna period är Stenbockens tecken och det är viktigt att komma ihåg för Stenbocken är ett jordat tecken som står för ett stort driv och ett stort engagemang och en stark drift av att lyckas med det hon företar sig. Om Stenbocken vid något tillfälle skulle känna sig svag så kommer hon aldrig någonsin att visa det. Stenbocken är stenansiktet utåt. Detta Soltecken kommer att vara vår grundsten nu fram till den 19 Januari då Vattumannen tar över. Men Stenbocken samarbetar med Månens tecken och Månen är betydligt mer föränderlig än Solens tecken så ibland flyter det på fint och ibland uppstår konflikter….även i universum.

Månen startar veckan i eldens tecken och det är Väduren som under delar av den föregångna helgen leder oss vidare. Med sin fart och sin kraft och sin eviga positivitet genom livet så flyger vi fram här. Om du under helgen har känt en stor optimism och positivitet så är det definitivt Väduren som droppat sina energi kickar över dig. Men som ni vet vid det här laget så funkar inte Vädurens eldsenergi i alla lägen och även en Vädur måste vila lite emellanåt brukar jag säga.

Så under måndagen flyr energierna in i Oxens måntecken och då lugnar allt ner sig lite igen då två jord tecken samarbetar med varandra. Stenbocken och Oxen påminner om varandra väldigt mycket och förutom att de är jordade tecken bägge två så är de också feminina tecken bägge två. Dock är Oxen mer principfast än Stenbocken och lyssnar helst bara på sina egna förslag. Stenbocken styrs av bråkiga Saturnus och är inte principfast på samma sätt som Oxen men står mer än gärna upp för sig själv och för andra när det behövs, även när det är Oxen som bråkar. Så för det mesta samarbetar tecknen bra då de påminner mycket om varandra men olikheterna kan ställa till med rabalder kort sagt vilket kan skapa konflikter i universum.

Under torsdagen kliver Månen vidare in i Tvillingarnas lufttecken. Tvillingarna är kommunikationens härskare. Tvillingen kan tala för sig och här byter vi energier till maskulina energier. Naturligtvis så är det kommunikationens planet Merkurius som härskar över Tvillingen. En Tvilling anpassar sig vart som helst och närsomhelst och är dessutom oerhört social och gör nästan vad som helst för att passa in överallt så att vända kappan efter vinden, ja det sysslar Tvillingen ofta med. Det är alltid full fart på en Tvilling och då Tvillingen vill vara med överallt där saker händer så är det inte alltid så lätt att hänga med i hans fart och snabba vändningar. Han kan tycka en sak dag 1 och tycka precis tvärtom dag 2. Så här kan det ju absolut bli konflikter i universum som ni förstår men en Stenbock och en Tvilling som ska samarbeta. Det speglar verkligen tarotkorten också kan jag säga. Oj oj oj!

Tvillingen hänger med oss rätt så länge in i helgen men under lördagen så kliver Månen över i Kräftans tecken som är ett vattentecken och det som betecknar ett vattentecken är att känslor är ett stort och viktigt styrdokument hos alla vattentecken. Kräftan har Månen som sin härskare så det i sin tur gör att Kräftan i det här läget lugnar ner allt som har med turbulens att göra. Kräftan ses ofta som föräldern, den kloka och den som värnar om det goda. Det beskyddande tecknet. Hon är mycket omtänksam men också väldigt skör och tar väldigt illa vid sig av kritik. Men i det här fallet, i just den här veckan så verkar det som att hon viftar med sitt trollspö och då i denna stund blir allting ljust och vackert och bara härligt underbart.

Tack universum för denna fina astrologiska sammanfattning av veckan.

Vägledning via Tarotkorten

Då går vi vidare till tarotkorten. Jag börjar med att blicka över hela läggningen och se helt allmänt vad energierna vill säga mig och då får jag till mig ganska direkt att det finns en stor dos handlingskrafter denna vecka. Framför allt i början och slutet av veckan. Det känns litegrand som att det som vi tänker på och planerar för i början av veckan på något sätt manifesteras i slutet av veckan. Det finns också en del i energierna som vi måste ta oss igenom. Den är stor och tung och jobbig men den är över innan du ens hinner blinka. Så håll ut.

Början av veckan

Den ser beskedlig ut. Energierna som ramlar över dig här är varma och kärleksfulla och en aning väntande skulle man kunna säga. Du får inte vara naiv här dock för det kommer snart in energier där behov att rusta sig inför ligger som en stor vägledning. Så samla kraft här i början av veckan. Det kan komma besked. Besked som upplevs som bra besked men som kan ställa till med lite turbulenta energier samtidigt. Det är väldigt mycket du mot världen nu. Du slåss för dig och ditt och det kan vara nog så kämpigt det. Det behöver inte vara att du slåss mot någon specifik person. Det kan vara inre känslor du slåss mot eller motstridiga lösningar på olika problem. En sak är i alla fall väldigt tydlig här och det är att det kommer ett vägval här att ta beslut kring och det är inom dig som detta beslut växer fram. Frågan är hur du ser på de olika vägvalen. Tänker du ta det tuffa vägvalet som tar tid, ork, kraft och energi eller tänker du ta det enklare vägvalet som går lätt och smidigt att ta sig fram på. Det är inte säkert att det tuffa vägvalet  leder till någonting bättre vid målgång. Det kan vara det enklare valet som är det smartaste valet men ibland så kan det vara värt att jobba lite extra  för att nå målet och det kan också hända att du lär dig mer efter vägen och på så vis får ut mer av ditt slutgiltiga resultat. Överväg noga vilket vägval just du ska ta. Det är hur som helst väldigt handlingskraftiga energier som ligger här i starten på veckan så det ser absolut ut som att du rustat dig för att ge dig iväg på någon slags resa framåt.

Mitten av veckan

Här ligger det bara turbulenta energier så rusta dig för en mitt vecka av kaos skulle jag vilja påstå. Om det handlar om den här resan framåt som du påbörjat så börjar den tungt må jag säga. Det är inte alldeles omöjligt att du börjar misstro dig själv om du ska klara detta. Känslan av att sitta fängslad i dina egna tankar är uppenbarliga och här är det verkligen viktigt att du inte tappar gnistan eller fokus utan tro på dig själv och kom ihåg att den här mitt veckan har en ände och snart tittar solen fram. Bra tips att ge sig själv kraft och tro på är att ha en enkel budskaps kortlek hemma med positiva vägledningsord på. Dra ett kort varje morgon och försök sedan att låta vägledningen styra dig resten av dagen. Dessa vägledningsord kommer att styra dig tryggt genom snårskogar och mörka moln.

Det känns som att du kommer att behöva fightas mycket för dina åsikter här och det kan nog uppstå en hel del tjafs av olika slag under denna mitt vecka period. Här under mitt veckan finns det potential för att bli lurad på olika sätt så håll dina korpgluggar öppna och tro inte på allt du hör men vifta inte heller av dig saker och ting som uppenbarligen stannar kvar i din magkänsla och ditt hjärta. Var modig, var vaken, var uppmärksam och försök att stå still med fötterna stadigt på jorden där du befinner dig just nu. Rörelse framåt är inte så viktigt just här. Inom dig kommer ett tornras och jag ska inte ljuga. Det kan kännas som att allting faller samman här som ett korthus som man byggt ända upp till taket och så ramlar ett kort och då ramlar resten med.

Jag ska beskriva just Tornet lite mer här. Betydelsen. Ibland kommer tornraset utifrån sett. Det betyder att energierna placerar det här tornraset över dig och oftast sker det när en förändring verkligen behöver att ske och detta torn ras kan oftast kännas negativt. Om man tex. blir väldigt sjuk eller förlorar sitt arbete eller blir bankrutt eller vad det nu kan vara. Ja vilken människa orkar med att se dessa händelser som positiva. Men grundmässigt så behövs den här förändringen för att du ska se de alternativ som ligger bortom så att säga.

I det här fallet ligger tornet inom dig och då kommer inte raset utifrån sett utan det poppar upp inom dig och det är du själv som placerar tornet där. Det händer oftast när du befriar dig från det fängelse du byggt upp kring dig själ. Man kan säga att det sker ett uppvaknande här och när du låter tornet inom dig själv rasa så ser du världen på ett nytt sätt. Du omvärderar din syn på dig själv helt enkelt. Du blir medveten om saker och ting på ett nytt sätt och detta bidrar till att du börjar tänka på ett nytt sätt om dig själv. Tänk alltid att “allting som händer i mitt liv är för mitt eget bästa”. Så se inte tornraset inom dig som något hemskt. Se det som en pusselbit för att du ska kunna se lite längre än 1 meter bort.

Slutet av veckan

Här kommer de vackra och magiska energierna tillbaka igen. Åh så skönt. Här kommer viljestyrkan tillbaka och rädsla och oro tar semester nu. Här får du en nästan magisk kraft att manifestera det du önskar. Du behöver och vill verkligen använda din tankeförmåga till något kreativt och här får du verkligen magisk kraft och energi till att göra detta. Glöm inte att du har det som krävs för att förverkliga dina drömmar men du måste också själv vilja hänga med på resan framåt. Det är när vi blir rädda och osäkra som energierna stagnerar. Men här finns inga som helst tecken på någon stagnation. Nej här kommer det in sån kraft och energi, ny energi kommer in. Ja det är verkligen energin eld av eld som kommer in och hälsar på dig. Här sker en stor personlig utveckling. Ingen utmaning känns för svår här. Här har du verkligen bombarderat dig med  affirmationen “allt du önskar kan du få”.  Jag får också in en låt i huvudet nu där man sjunger “What dosen´t kill you makes you stronger”. Det är sant och det känns som att mitt veckans jobbiga energier som var verkligen får dig att tänka så nu och det gör dig starkare och mer kraftfull i dina tankar, val och handlingar.

Det här nytänket kommer att att leda dig till en välförtjänt segerkänsla och Solen finns med som slutkort i veckoläggningen vilket betyder att du tagit dig igenom mörkret och hittat ut i ljuset. Solen står för ljusare och gladare tider. Den här helgen har inte någon som helst tendens till något mörker. Så njut av Solens strålar som smeker din kind här vill jag säga. Wow vilket avslut på denna energiläggning.

De utifrån kommande energierna

Lite blandade energier som regnar över dig denna vecka. Goda nyheter i form av budskap men de goda budskapen kan ställa till det med fängelse liknande känslor i samma paket så att säga. Men du tilldelas magiska verktyg för att ta dig fram på de snårigaste småvägarna. Jag ser inga som helst problem för dig att ta dig igenom denna vecka på ett bra sätt.

De inre energierna

Inom dig kommer det att komma upp beslut om vägval och i och med detta så kommer ett tornras att ske inom dig. Det tornraset är menat att komma för att du ska se din väg framåt tydligare än du gjort hittills. Det tornraset kommer  att ge dig ny kraft och energi som du kommer att se resultat av under helgen.

Det centrala kortet (Fem i svärd)

Det som utmärker denna veckas läggning är kamp. Det kommer att komma många solskens stunder men för att ta del av de så måste vi genomlida kamperna. Både de yttre och de inre. När vi bevisat för universum att vi är villiga att kämpa för det som är viktigt för oss, ja då kommer vi också att få ta del av de riktigt härliga stunderna av uppvaknanden.

Utgångskortet/Lärdomskortet (två i mynt)

Lärdomskortet vill lära oss att när vi har balans i livet så mår vi bra. Vi måste bara lära oss att se när vi behöver balans och hur vi får balans. Ibland får man kämpa lite mot sig själv för att få balansen och förmodligen sker då en hel del prioriteringar och rensningar av olika slag. Behåll det du mår bra av och rensa bort det du inte mår bra av.

Det dolda kortet (sex i bägare)

En liten försmak på nästa vecka är att det kommer att komma upp flera saker från den svunna tiden så att säga. Minnen från förr. Det kan vara goda och mindre goda minnen. Det kan också vara personer från förr som dyker upp och sätter igång känslor av olika slag. Det kan också stå för att man vågar att öppna sitt hjärta igen men det kan också stå för att ens förflutna hinner ikapp. Tolkningen är oftast i positiv klang men med en något sorgsen slöja över sig. Som saknad, minnen från det förflutna osv. Känslor som man kanske trodde att man lagt bakom sig men som nu kommer upp till ytan igen. Vi får väl se vad kortet betyder för just dig nästa vecka.

Änglarnas vägledning 

Denna vägledning sammanfattar hela veckans läggning och änglarna vill verkligen att du tar detta till dig. Du har en vacker själ och du har förmågan att lyfta upp andra, att inspirera andra med dina goda och vackra energier. Änglarna vill att du ska komma ihåg det. Vad ditt hjärta säger är den rätta vägen framåt. Ibland kan hjärtats känslor spela oss ett spratt men ta ditt hjärta, stoppa in det i din magkänsla och rannsaka dig själv. Handla sedan utifrån den känslan du får när de två blandas till ett. Och en sak till. Det som utmynnar i någonting glatt och kärleksfullt är bra och rätt väg. Sådant som du tror är bra men som inte känns bra, situationer där du manipulerar dig själv. Välj bort de. Följ ditt rena och sanna hjärta, inte det manipulerande hjärtat.

Tack alla ni fina som följer mina energier. Nästa måndag kommer det att komma ut en mycket kort version av energierna för vecka 3 (och då menar jag mycket kort) och på tisdagen så kommer då fullmåneläggningen att presenteras.

Ha det gott!

Annehlie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan