Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Denna vecka är till för att ge oss insikt i vad som är viktigt. Positivitet exempelvis.

Hej alla fina själar där ute. Idag har vi den 6 December och det är faktiskt min födelsedag. Så kul att min födelsedag infaller precis med den dagen då veckans energier kommer ut. Jag kan verkligen känna vilken specifik och viktig födelsedagspresent änglar och universum ger mig just idag. Insikten att se klart!

Jag vill verkligen förmedla mitt innersta TACK till alla som följer och läser mina energier som jag gör vecka efter vecka. För mig är tolkandet av energierna dels ett sätt att genomleva tuffa tider på men också att se det ljusa i livet när allt annat känns nattsvart och när energierna är varma och goda att våga njuta av de och känna dess värme. Att sedan få dela med mig av allt detta till alla er som läser min blogg. Det är en STOR, STOR  gåva. TACK!

På sista tiden har jag haft det lite kämpigt med mitt mående men som tur var så är jag ju en positiv person i grunden och det har hjälpt mig mycket i svåra stunder. Krav och omständigheter runtomkring mig som jag inte kan rå över har i sin tur lett till att jag har fått avstå från många saker som normalt sett gör att jag mår bra och det har varit tufft och svårt att hitta en fin balans igen i allt detta. Jag är verkligen inte på banan i dagsläget men jag har insett att jag helt enkelt bara får befinna mig i nuet och ta en sak i taget. Det är ingen katastrof om vissa saker får vänta. Det tar bara lite längre tid än tänkt att landa i gott skick på månen så att säga. Men jag har mål och ambitioner kvar och det kan iallafall ingen ta ifrån mig. Så tänker jag.

Nu till veckans energier då.

Astrologi

Som tur är så är det ju Skyttens positivitet som lyser som stjärntecken just nu vilket också gör att vi hela tiden känner att vi tar oss framåt även om lasten känns tung att dra just nu. Det är verkligen nu som vi ska jobba mot alla drömmar så att sätta sig i ett hörn och sörja är det verkligen inte läge för just nu. Skytten som stjärntecken har en oändligt stor förmåga att se positivt även på negativa saker som händer och är också fantastiskt duktig på att vända allt jobbigt till något stort och vackert istället. Men Skytten är också en självkritiker. Kanske inte som Jungfruns tecken men dock en självkritiker. Eftersom alla ser en Skytt som en positiv person så kan det också bli en börda för Skytten att bära dessa förväntningar på. En Skytt har stora förväntningar på sig själv men också från omvärlden och det är de energierna som cirkulerar i universum just nu. Så alltså positiva energier med drivkraft och fart men också risk för att ouppfyllda förväntningar kan bli till en mindre kris. En kris som vi i så fall måste ta oss ur.

Men solen påverkas ju av månen och det är just måntecknen som vi ska kolla på idag som en kombination eller kontrast till soltecknet. I början av veckan har vi Stenbocken som mån tecken. Stenbocken är ett jordtecken så han tar ner Skyttens eldstecken ner på jorden igen. Drivet är lika fantastiskt men Stenbocken har en förmåga att linda in alla känslor i en filt som inte visas upp för omvärlden. Stenbocken ser utåt sett ut som en kraftfull energi med pondus. En energi som vet vad den vill och känner sig själv och andra väl. Alltid glad och stabil. “Or not” skulle jag vilja påstå. Stenbocken har det ofta tufft med sig själv då han har som ambition att visa den tuffa och glatta sidan utåt men håller på att brinna upp inom sig. Så här kan Stenbockens ambitioner att inte visa sig svag i kombination med Skyttens självkritiska tänk ställa till det lite. Men det gemensamma drivet är fantastiskt! (Jag ser dock väldigt mycket av dess gemensamma svagheter i tarotkorten denna vecka). Under tisdagen flyttar månen över i Vattumannens måntecken. Det analytiska tänkande tecknet gör sig påmind här. Ett luft tecken. Det känns inte som att det gör någon större skillnad energimässigt.

Vattumannen ligger kvar med sina energier under mitt veckan och det känns som att vi här rannsakar oss själva en hel del men framför allt så är det nog Fiskarnas tecken som lyser igenom mittveckan med sina känslospröt som fälls ut både lite här och där. Månen går in i Fiskarnas tecken under torsdagen. Vi blir då lite mer diplomatiska och kärleksfulla kort sagt vilket kanske också beror på att vi sopar problemen lite under mattan istället för att ta tag i de. Den konflikträdda sidan av oss tar över så att säga.

Men som ni vet så funkar ju inte den strategin i längden och förr eller senare kommer problemen i kapp oss igen och det är faktiskt så att vissa saker måste vi genomgå för att hitta det vackra och fina på andra sidan. Fiskarna styr oss nästan hela helgen och med Fiskarna som måntecken under större delen av helgen så blir det nog en ganska tuff helg det här men som tur är så kommer ju den positiva elds väduren och tar över under söndagen. Nackdelen där kan väl vara att allt sker i turbofart och  också lite odiplomatiskt. Diplomati finns inte i Vädurens värld. Det är då ett som är säkert.

Början av veckan

Större delen av starten av veckan präglas av svärdskort. Svärdskort i allmänhet står för trafikproblem kort sagt vilket säger en del om starten på veckan. Det är kort sagt Skyttens och Stenbockens gemensamma negativa sidor som lyser igenom starkt här. Första kortet sätter normen för start veckan. Stenbockens typiska förklädnad. En tuff sida utåt. Du sitter på din vakt med attityden “Kom inte hit om du inte vill mig väl för då du….” Svärdet är höjt i en försvars ställning och du försöker att visa bilden “ensam är stark” utåt men sanningen är den att sårbarheten lyser igenom dig. Det skulle räcka med att någon tog dig på axeln och frågar dig hur du mår så skulle du förmodligen bryta ihop. Du känner dig dessutom oerhört fången inom dig själv och det känns som att dina tankar saknar utrymme helt just nu. Det tredje kortet som hör till starten på veckoläggningen berättar att du just nu har en förmåga att frossa  i något som inte är bra för dig. Det kan vara så att du äter en massa gott i ett försök att må lite bättre, men du mår egentligen bara sämre då. Det är iallafall så att du frossar i självömkan och obehag och det tar dig knappast framåt på vägen att tycka synd om dig själv. Du MÅSTE ta dig ur den här känslan. Det finns bara ett sätt att ta sig ur detta värdelösa tillstånd och det är att bestämma dig för att prioritera saker som får dig att må bra helt enkelt. Om du hela tiden tar bort saker som får dig att må bra och lägger till saker som du inte mår bra av så kommer du strax att förtära dig själv. Vi människor är gjorda för att prioritera saker som får oss att må gott. Det är samhället  som styrt oss till att göra fel val. Men kom ihåg att valet är ditt, enbart ditt och det finns hundra olika vägar för alla oss människor här i livet.

Mitt veckan

Här under mittveckan strömmar det varmare och vackrare känslor omkring dig och det känns åtminstone så som att det är Fiskarnas mån tecken som styr mest här under mittveckan. Den här tunga starten på veckan byts iallafall ut här mot varma och fina energier. Kanske det är så att den här tuffa starten på veckan fick dig att motivera dig själv till att ta tag i ditt mående och faktiskt prioritera de positiva sakerna som du mår bra av. Här under mittveckan känner du dig plötsligt stabil och trygg i dig själv. I vilket fall så är det den känslan du strävar mot nu. Du är helt enkelt trött på att känna dig i tvärtom känslan. Mitt veckan har med familjer och relationer att göra och det är när du lägger fokus på att skapa ordning och reda där som du också kommer att upptäcka små hjärtan på himlen så att säga. Att må bra inom sig själv är oerhört viktigt. Mycket viktigare än att göra andra människor nöjda och glada. Det finns ett sånt tydligt och vackert budskap här känner jag och det är att vänskap och kärlek övervinner allt det turbulenta om du bara strävar efter det. Låt bara inte det turbulenta ta över i ditt liv för det är då som kaos uppstår. Det finns fler budskap och det är att du bör lita på din intuition , det har vi aldrig hört förr väl ; ), ta inte negativa saker som händer omkring dig personligt och håll känslorna i styr. Den som har stark intuition är ofta också känslofull och låter lätt känslorna ta överhand och flyga iväg. Det är viktigt att kunna stå på sig i konflikter men det är också viktigt att kunna hålla känslorna i styr då. Det medföljer även en hel del förpliktelser med att vara en person som många lyssnar på. Glöm inte det.

Men över lag så lyser ju solen och glädjen över den här mitt veckan tack och lov. Samstämmiga känslor finns här och som sagt var så är ju Fiskarna ett tecken som gärna flyger runt på lite rosa skimriga moln, totalt konfliktlösa och det kanske faktiskt är så att du behöver vara den där  konflikträdda guldfisken just nu som bara simmar runt och mår bra helt enkelt. Ibland är det snabbaste vägen att komma ur jobbiga situationer. Att välja sina strider är inte ett sånt dumt uttryck. Vi behöver alla lite andningspauser. Fullmånen lyser på två av tarotkorten vilket också bär på budskap. Vi ska se fram emot fullmånen nu. Fullmånen bär med sig så mycket visdom och kunskap (Fullmåne i tvillingarna har vi den 16/12) men vi ska också komma ihåg att vi nyss fått en uppgift i nymånen i Skyttens tecken att knyta ihop den säcken längre fram i vår. Men att må bra inom sig själv, det personliga måendet, är oerhört viktigt för att lyckas i livet. När du inte mår bra så händer heller inget gott och negativiteten tar över och styr dig och då lämnar positiviteten oss samtidigt. Se alltid till att stoppa in positiv energi när negativ energi tar över.

Personligen så har jag flera möten inplanerade med människor som betyder nåt för mig på olika sätt och jag hoppas och tror att de mötena ska ge mig den positiva skjuts på vägen som jag behöver för att komma ur mitt eget negativa tänk just nu. Jag har också gjort misstaget att plocka bort en del positiva livlinor som jag innerst inne vet att jag mår bra av att utföra för att istället kämpa med mina negativa tankar och lägga all energi på att bygga murar omkring mig själv för att slippa slåss oavbrutet för mig och mina egna rättigheter. Men istället så skulle jag behöva fokusera på de saker som jag mår bra av, fortsätta slåss för det som är jag och betyder nåt för mig men kanske ändå skippa murarna. Att gå i närkamp istället och att lära mig att acceptera att vissa saker här i livet inte alltid blir precis som man vill. Känner du igen dig? Jag tror säkert att det är fler än jag som befinner sig i dessa tankar just nu och de allmänna energierna är så tydliga just nu. Vi får absolut ingenting gratis. Men däremot så lär vi oss massor om oss själva och om livet.

Energierna för helgen

Det har varit en tuff vecka så du behöver vila nu och du behöver få vara i fred med dina tankar och skapa lite ordning och reda. Du befinner dig här i ett förhandlingsläge med dig själv. Kaos i livet är något man som människa klarar av för ett tag men du kommer alltid till en punkt när du själv inser att du själv måste sätta punkt för att få mer framgång i livet. Du måste helt enkelt välja en ny väg. Det blir också väldigt tydligt här att det är dags att samla mer styrka och mer energi för att orka med att känna dig positiv. Energierna ger vibbar om att du genomlevt kris efter kris och det har slitit på dig. Jag menar inte att kriserna har varit stora men även små återkommande kriser i livet som duggar tätt kan ge djupa sår på sikt. Ta dig tid för vila nu så kommer hopp om framtiden att spegla sig på sikt hälsar änglavärden. Det är absolut ingen brådska med att ta något beslut men det är däremot bråttom med att få in mer positivitet i livet igen. Du är vacker, världen är vacker, energierna är vackra bara du ser de och framtiden är otroligt ljus och vacker….om du bara gör den vacker. Du måste släppa känslan “du mot världen” och “ensam är stark”. Att lägga all energi på att motverka en enda negativ energi i ditt liv istället för att lägga kraft och energi på 100 positiva energier i ditt liv sänker dig. Vänd om och gå rätt väg. Det är då du kommer till ett beslut som gagnar dig för det är då du analyserar saker och ting på rätt sätt.

Under söndagen går ju månen in i Vädurens tecken och då kommer även ett vädurs kort ur tarotleken upp. Här väntar vi fortfarande på tecken av olika slag men energierna bekräftar för dig att du tagit dig igenom det värsta och nu väntar positivare tider och ska jag vara helt ärlig så tror jag att du själv är en stor drivkraft till att det vänder här. Det känns verkligen som att du bestämmer dig här för att framtiden ska bli ljus och framför allt så ska den bli DIN!

De utifrån kommande energierna

Ni vet de som kommer oavsett hur vi värjer oss eller hur mycket vi låtsas som att de inte finns. När de är goda och fina ser vi de gärna men när de är jobbiga försöker vi att titta bort. Men det är egentligen då som du faktiskt behöver titta lite närmare på de för det är då som det verkligen finns saker att jobba kring.

Under den här veckan så blåser det verkligen jobbiga energier över dig som jag redan varit inne på och du behöver verkligen vila från dina negativa konflikt känslor och samla ny kraft. Det är det som de utifrån kommande energierna försöker att berätta för dig Men det kommer också varma och härliga, social och kärleksfulla möten just den här veckan så försök bara att nå en balans och framför allt, fokusera på de goda stunderna mer än de konfliktfyllda stunderna. Det gagnar dig i längden.

De inre energierna

Kalla det intuition eller magkänslan. Det som du inom dig vet är rätt eller känns rätt. Om det nu blåser starka och jobbiga energier från nord så att säga och gör att du känner dig stressad och tyngd och så vänder du på det och går till dina inre känslor. Om du bara fick bestämma själv hur du innerst inne skulle vilja ha det eller hur du skulle vilja må. Ja då vet du nog exakt hur du skulle göra för att nå dit. Du vet ju innerst inne vad du själv mår bra av. Eller hur? Men det finns oftast saker och ting som begränsar dig. Berg som du måste ta dig över. Många gånger är det tid och pengar. Men ibland kan det också bero på nödvändiga konflikter i beslutet som du inte är beredd att skapa ännu. Det kan bero på att du behöver ta hänsyn till fler människor än dig själv. Det kan bero på en massa olika omständigheter runtomkring dig. Men en sak vet du, att om du oberoende av alla dessa faktorer fick bestämma och enbart utgå från dig och ditt liv så skulle nog beslutet vara enkelt. Men om det scenariot skulle uppstå så skulle du troligen ändå börja vända ut och in på dig själv och ställa dig frågan “är det verkligen det här jag vill” för så är vi människor funtade. Vi är aldrig riktigt nöjda. Inte ens när vi får prinsen, kungariket och lite till. Det är alltid något vi saknar.

Så summa summarum. Inom dig finns det konflikter denna vecka. Konflikter som skapas från trycket utifrån men samtidigt så ligger tarotkortet solen här och solen är så vacker. Den berättar att du inte ska oroa dig för hur jobbigt allt än känns just nu så är du på väg ut ur mörkret och in i solljuset. Ha tillförsikt bara så kommer det strax ljusare tider. Alldeles strax inom kort hälsar universum. Nästa år blir ett magiskt år fick jag till mig nu. Ja det hoppas vi verkligen på.

Triologin

Det centrala kortet ( Kung i bägare)

Bägarkungens varma och kärleksfulla energier lyser ut över veckans läggning och påminner oss om att vi måste se positivt på saker och ting för att nå en sann känsla. Bägarkungen är också klok och som chef månar han om mående hos sina närmaste anhöriga eller kollegor och ser till att det sker en god balans. Är du en klok och god chef för dig själv frågar universum dig? Om inte så är det dags nu att bli den där omtänksamma och empatiska frontfiguren och kom ihåg att det är alltid bäst att börja med att vårda sin egen själ. Därefter kan du börja vårda andras själar.

Utgångskortet/lärdomskortet (Djävulen)

Djävulen har bara en uppgift och det är att ställa krav på oss och testa oss till den ultimata gränsen. Djävulen utsätter oss för frestelser som leder till precis tvärtom vad vi behöver. De gånger vi känner oss mer sårbara, mer ledsna, mer värdelösa, mer trötta och när vi känner att vi tappat gnistan helt. Ja då har ofta djävulens energier knackat oss på axeln och dillat i oss en massa skit kort sagt. Du är inte värdelös eller ersättlig på något vis. Du är verkligen en viktig person i samhället. Du behöver bara hitta din rätta plats just nu. Så detta kort är verkligen ett lärdomskort för när de här känslorna kommer upp till ytan och styr dig, att du är värdelös, att du inte kan lyckas, att allt är omöjligt istället för möjligt osv. Ja då behöver du verkligen omorganisera ditt liv. Motstå frestelsen att kapitulera. Be om mer kraft istället och se till att göra en förändring till det bättre.

Det dolda kortet ( måttfullheten)

Den vackra och fina måttfullheten som dolt kort för nästa vecka. Än en gång får vi de tecken vi behöver att goda tider är på ingång. Måttfullheten står för just det, att gå från mörkret in i solen. Turbulenta tider byts till ljusare tider. Att både solen och måttfullheten ligger i den här läggningen får vi verkligen se som ett tecken på att en vändning är på ingående energimässigt. Jag tror att den kom med nymånen i Skyttens tecken. Vi behöver bara sätta den på pedestal och sedan vårda den ömt.

Ärkeänglarnas budskap

Åh vilket fantastiskt budskap ärkeänglarna kommer med här. Det här budskapskortet är ett “livet är gott” kort. Det är så lätt när vi befinner oss i jobbigare perioder i livet att glömma de fina och vackra stunderna. Men om du bara tänker tillbaka på året som gått och fokuserar endast på de vackra och bra stunderna så kommer du att hitta många och du kommer också att upptäcka att de burit dig framåt på din väg. Men ärkeänglarna har ett tydligt budskap här och det är att även om bra saker redan har hänt i ditt liv så har framtiden ännu bättre saker att fylla ditt liv med. Så öppna ditt hjärta och släpp in alla välsignelser som är på ingång in i ditt liv. Det är en härlig tid som väntar dig.

Ha nu en fin och vacker vecka så ses vi igen nästa vecka då vi även har en fullmåne i tvillingarnas tecken på söndag morgon.

Ha det gott

Annehlie

 

 

 

2 comments / Add your comment below

    1. Det är så energierna jobbar för att nå ut till så många som möjligt och hjälpa till med vägledning till så många som möjligt på flera sätt. Men universums syfte är att göra oss uppmärksamma på energierna och det som händer omkring oss så att vi kan ta vara på den vägledning vi får och göra något kreativt av den. Tack för din fina kommentar. Det är alltid så kul när ni kommenterar här i bloggen. Kram Annehlie

Lämna ett svar

Till startsidan