veckans energier

Den här veckan kommer det bästa av det bästa att ha en avgörande roll!

Hej kära vänner och varmt välkomna in i veckans energier för vecka 47! Wow vilken pangvecka det här blir!

Jag känner redan nu hur det bara spritter av glädje i veckans energier och det känns så himla bra bara. Äntligen en varm och fin vecka utan konflikter. Ja det är i alla fall så det känns när jag känner av energierna så här på förhand. Redan när jag blandade korten idag så kände jag hur en varm och innerlig känsla fyllde mitt hjärta och när sedan korten lades ut så kände jag bara en ljuv och härlig känsla av sann balans. Är det ens möjligt tänker jag. En konfliktlös vecka!!! Ja det ser så ut i alla fall. Vi startar upp tolkningen så får vi se vart vi landar. Vi hälsar änglar och universum välkomna att vägleda oss.

Astrologi

Vi startar veckan med att månen kliver in i Kräftans tecken. Kräftan är ett vatten tecken och fylld av känslor. Faktiskt det mest känslofyllda tecknet vi har. Kräftan är mycket familjär och är det tecken som värnar mest om sin familj av alla stjärntecken. Kräftan är också mycket intuitiv och har en förmåga att känna av stämningen i rummet på bara några sekunder och läser av människor på sekunder. Otroligt intuitiva! De har en sak starkt inom sig och det är att de har svårt att släppa saker från det förgångna. Det lever kvar i all oändlighet och skapar taggar och spärrar inom de. Framför allt familjära ting som skett inom familjen eller saker där familjen påverkats starkt. Omtänksamhet står högt upp på deras önskelista och Kräftan kräver helt enkelt en stor dos omtänksamhet från sin omgivning. Kräftan avskyr konflikter och hamnar också därför istället lätt i en offer roll när konflikten är ett faktum. Den här första delen av veckans energistart passar Kräftan perfekt. Det lyser av balans och kärlek och konflikterna lyser med sin frånvaro. Det passar månen i Kräftan bra.

Under Onsdagen blir det väldigt tydligt vilket stjärntecken månen kliver in i. Månen tar stormsteg in i Lejonets tecken och här driver vi inte runt längre i någon slags må bra bubbla och bara ler mot världen. Nej här tar vi fram Lejonets oerhörda vilja och handlingskraft och ser till att saker och ting faktiskt blir gjorda också. Om början av veckan mer var en period där vi liksom landar och bara lever i tanken att allt är i sin ordning och att vi faktiskt mår bra här så blir vi här under mitt veckan mer varse om att det finns saker att jobba med för att komma ännu längre fram på vägen istället för att vara nöjd med här och nu. Lejonet är också ett tecken med stora och starka känslor men skillnaden mellan Kräftan och Lejonet är att Lejonet inte är rädd för konflikter. Lejonet är inget tecken som är för konflikter eller som trivs med konflikter men om de uppstår så tar Lejonet tag i konflikten med stor styrka, kraft och en känsla av kunnande. Mån Lejonet räds inte att stå upp för vad hon eller han tycker och står också för det hela vägen ut så att säga. Här har vi en äkta ledare i sin stora roll så att säga. Men det är skillnad på att ha stjärntecknet i Lejonet (alltså Solen) eller att ha måntecknet i Lejonet. Mån Lejonet tycker förvisso om att befinna sig i centrum men bara om de känner sig hemma där. Så även här är familj och nära vänner mer viktiga. Ytliga bekantskaper dissar mån Lejonet ganska snabbt. Mån Lejonet är också kontrollbehovs människor. Mån Lejonet har också tyvärr en benägenhet att spela martyr om de blir sårade. De nästintill njuter av att visa dig hur sårad de är. Mån Lejonet är oerhört stolta så att de skulle erkänna att de hade fel….det kommer aldrig att hända. Jag kan se mycket Lejon tendenser i veckans mitt läggning.

Sista delen av veckan fortsätter Lejonet att regera för att under lördagen kliva över i Jungfruns tecken.  Jungfrun är ett jordat tecken men samtidigt ett föränderligt tecken vilket ger en skön balans. När omgivningen känns skön och balanserad (vilket den gör här även under slutveckan) så mår mån Jungfrun som bäst. Mån jungfrun är oerhört rutinbunden och behöver ha rutiner till allt. Hela livet är uppbyggt på rutiner om du tittar utifrån Jungfruns perspektiv. Om rutiner eller det man kom överens om från början ruckas helt plötsligt så blir mån Jungfrun mycket stingslig, nervös och rastlös. Trygghet är oerhört viktigt för en Jungfru och Jungfrun hoppar aldrig in i något som inte känns tryggt och säkert. Detta kan då i sin tur ha en del nackdelar även om eftertänksamhet oftast är en fördel men det kan leda till att saker och ting står still och att man fastnar i nuet istället för att komma framåt. Mån Jungfrun är också oerhört hjälpsam, Jungfrun är en av de finaste personligheterna du kan ha i ditt liv. En sådan vän finns i ditt hjärta för alltid. Det tar lite tid innan de vågar bekräfta dig som sin vän för de är oerhört noggranna med vem de tar in i sitt hjärta men när du väl fått en plats där så finns du där för alltid. Hela slutveckan osar av Jungfruns energier när hon mår som bäst och här osar hela helgen starkt av kärleksfulla energier.

Starten på veckan

Vart ska jag börja tänkte jag. Det finns så mycket som änglar och universum vill berätta här och jag känner hur ivriga de är på att ta oss framåt och ge oss positiv vägledning i korten. Men vi börjar här i starten på veckan – där Kräftans energier också råder. Ja även korten berättar faktiskt väldigt mycket om en skön och härlig balans och veckan känns varm och jordad vilket också gör att du mår oerhört bra här.

Det ligger bara myntkort i starten på veckan vilket betyder att du har hittat hem lite här. Det känns som att ditt liv innehar en stabilitet nu så även om det stormar omkring dig så att säga så känns det ganska avlägset för dig för du står stark och trygg och jordad i dig själv här. Mynt korten berättar också nästan alltid om en bra grund att stå på ekonomiskt och /eller hälsomässigt. Det är mynt Esset som ligger här som första kort. Fantastiskt! det betyder att det här är en ny känsla. Iallafall en känsla som du inte känt på mycket länge. Man kan likna känslan vid ett träd och du är trädet och här har du kommit på att du har en möjlighet att växa från grunden. På sikt kommer det att växa ut små gröna blad på de grenar på trädet som du skapar. Det är nu du har möjligheten att börja om och skapa de saker som du alltid har velat att skapa. Jag får känslan av att energierna i det förgångna har varit jobbiga och känslan av att de sinkat dig stup i kvarten kommer upp. Men de har också lärt dig massor och nu är det dags att landa i en trygg och skön position där du ser allting mer klart, där du inte behöver ha bråttom och där du känner dig trygg och säker i dig själv. Det är nu som du har din chans att skapa ditt nya JAG. Du har makten och du har kunskapen och du har alla dina tidigare erfarenheter i dina händer. Här skapar du en friskare kropp, ett bättre hem och du får även möjligheten här att starta om ekonomiskt. Tänk sunt bara så går allting bra. Allting handlar hela tiden om balans i din tillvaro. När du inte har balans så flippar allting ur, tid och rum försvinner i en rasande fart och ingenting blir gjort och hur mycket tid du än får så räcker inte tiden till för när du väl får tid av universum så är du så trött och sliten att du måste ta den tiden till att göra ingenting. Känner du igen dig? Men nu kommer möjligheten att sätta dig ner och planera om i ditt liv. Vad är egentligen viktigast i ditt liv? Är det egentligen så bråttom? Hur kan du strukturera om?

Jag är själv en väldigt drivande person som gärna vill ha allting gjort helst igår. Jag har en tendens att ständigt hamna i fällan att jag springer fortare än jag har kapacitet till och jag springer ända tills jag faller handlöst ner på marken istället för att sakta ner farten och gå i promenad takt istället. Jag har en tendens att ta bort de bra sakerna i mitt liv för att hinna med det som jag kallar för “måste saker”. Jag är väldigt medveten om de här sakerna och tänker ofta att “bara det lugnar ner sig lite så ska jag ta tag i de här sakerna” och i min fantasi så vet jag exakt hur jag vill att det ska se ut. Problemet är att alla sakerna inte får plats i min drömvärld. Dygnets timmar räcker helt enkelt inte till. Känner ni igen er? Jag var den som satte upp mål som skulle nås helst igår med slutresultatet att jag körde på i ett rasande tempo som jag inte mäktade med. Som när man kör järnet på upplopps rakan, bara det att upploppet aldrig tar slut. När jag väl kom till insikt (för bara typ max ett par veckor sen) så landade jag istället i en känsla att sätta målet men mycket längre bort och att på vägen samla på mig alla de där verktygen som jag också ville ha såklart. När den känslan landade in i mig så kände jag hur en stor och tung ryggsäck ramlade av mina axlar och plötsligt så såg jag ett ljus i tillvaron igen. En fantastisk känsla. Jag fick en ny grund att stå på och nya tankar och ideér föddes plötsligt. Jag kom till insikt också att jag inte behövde kasta bort mina drömmar utan bara lägga pusslet under lite längre tid för att få pusselbitarna att passa ihop.

Det här mynt Esset som ligger här i starten av läggningen berättar för dig helt enkelt att NU är en bra tid att börja om, gör om och gör rätt. Skapa en friskare kropp, ett bättre hem och starta om ekonomiskt. Det finns ett tydligt budskap i just det här tarot kortet också och det är “släpp in kärleken i ditt liv. Det är dags att öppna ditt hjärta. Ge kärlek och du kommer att få kärlek tillbaka”.

Du får fler budskap från myntkorten genom änglar och universum. Du är i ett bra skede nu att organisera och skapa en bra grund. Du känner dig lugn, balanserad och klok och du litar på din egen kraft och förmåga. När du befinner dig i detta känslomässiga läge så är det tid för att organisera upp saker och ting. Ta vara på den här veckans energier för du vet inte när de blir så här lugna och fina igen. Korten visar också att du nu vet ditt värde och att du tar dig själv på största allvar. Du trivs bra i dig själv helt enkelt. Du besitter också en envishet här och du låter ingen sätta sig på dig…trots att du har den känsliga månkräftan med dig. Det känns bra. Du känner dig stark och vacker. Du är vacker! hälsar änglarna.

Du äger någon sorts skicklighet här på att ta tag i det materiella i livet. Det kan hända att det kommer in nya arbetsområden i ditt liv – det har i så fall att göra med att du har börjat att titta lite mer utanför ramarna istället för att bara stressa på åt det håll du gått nu en tid. Nya valsituationer arbetsmässigt kan uppstå och mindre summor pengar eller bidrag av något slag kan komma till dig hjälp. Här får du hjälp att spegla dig i dig själv och här får du också utdelning utifrån vad du själv har gjort rätt och fel så att att säga. Karmalagen väger tungt här. Så om du nu upplever att något inte blev som du tänkt så har du förmodligen handlat fel någonstans på vägen. Tänk om och gör rätt så når du mål till slut. Änglar och universum har varit väldigt tydliga med sina vägledningar hälsar de. Vi människor måste bara lära oss att inte vara så motstridiga. Vi ska följa vårt hjärta och vår magkänsla. Det är sällan vi gör det tycker änglarna. Men när vi gör det händer det saker. Så in med mer hjärta och magkänsla. Nu är du hur som helst i en utveckling av dig själv så nu är det bara att välja hur du faktiskt vill gå vidare. Hur vill DU att din framtid ska se ut? Vad är DIN nästa vidareutveckling?

Mitt veckan

Snacka om att Lejonet kliver in med sin pondus här! Läggningen lyser fortfarande av kärlek men här händer det något i energierna. De blir kraftfulla och framför allt handlingskraftiga. Wow! känner jag. Vi har ett svärdskort här. De enda svärdskortet i hela läggningen och det kortet berättar för dig att nu är det dags att skapa balans och framför allt att ta bort bindeln för ögonen och se verkligheten som den är. Bindeln är ditt förgångna. Här tar du av dig bindeln och börjar se lösningar istället för hinder. Bekymmer löser sig och du släpper saker som du har oroat dig för. En känslomässig lättnad infinner sig. Du skapar makt över din situation här och det känns skönt. Bra jobbat!

Det ligger två stav kort eller elds kort som de också kallas med i mitt veckan. Så passande då att vi har Lejonet som styr här. Eldskungen själv. Här visar energierna tydligt att du har stått och stampat lite som i lera men nu helt plötsligt så ser du ett vackert landskap utanför fönstret. Fantastiskt! Även om det kanske inte känns så, då allt varit ganska jobbigt och lite up and down den senaste tiden så har du faktiskt nått något slags mål på vägen. Du har blivit klokare och fått mer visdom och det arbete som du har lagt ner på olika saker ger nu utdelning. Stundom så har du nog tyckt att det känts jobbigt och hopplöst och du kanske till och med har varit redo att ge upp saker och ting men som sagt….nu kommer utdelningen. Njut av att känna dig perfekt den här veckan.

Grattis! Du har lyckats med att planera vidare, engagera dig och nu har du kommit till platsen där du ska förverkliga något som du verkligen jobbat med. Det kommer att dyka upp flera tillfällen till samarbeten men du kommer också att klara dig fint på egen hand. Må nu gott i att du uppnått det som du strävat efter, även om du inte nått ända fram ännu. Men flera delmål har du faktiskt nått. Det här kortet har även Solen i Lejonet så det betyder att Lejonet som stjärntecken är med och styr otroligt mycket här. Kortet Lejonet som stjärntecken och sedan även månen i Lejonet. Kan vi bli mer stärkta tänker jag. Dessutom har Skytten gått in som soltecknet nu den 22/11 så eld kommer vi verkligen att ha med oss på vägen nu ett tag framåt tänker jag.

Oj! Det kommer besked eller budskap här också som sätter ordentlig fart på tillvaron. Här kliver det lite rastlösa barnet in och det känns lite som att du är det förväntansfulla och lite rastlösa barnet som står lite som i startgroparna på glödande kol beredd att springa och ge allt. Här uppvisar du tecken på frihet och du vill verkligen visa världen här att inga krav gäller dig. Du känner dig fri i att tycka och känna som du vill och du handlar därefter också. Du har definitivt saker på gång här och universum bekräftar också att du får respons här vilket gör att saker och ting sätter fart. Så häng på här nu för just nu är det så mycket elds energier i omlopp så NU är det verkligen tid för handling. Lämna tankar och intellektet hemma i skrubben och hoppa nu in i eldsflammornas fyrverkeri och  sikta mot toppen nu. Upp mot skyn! Upp mot solen! Upp mot himlen! Tänk på alla drömmar du hade som barn. Allt var möjligt. När du blev vuxen så kom hindren.

Hela min barndom så sa jag att jag skulle skriva en bok. Jag skulle bli författare. Som litet barn fick jag alltid beröm och högsta betyg för mina författarkunskaper. När jag blev äldre så skrev jag långa noveller som jag skickade in och vann pris med. Jag skrev även massor av dikter. Skrivandet var min stora dröm och jag sa att en dag ska jag skriva en bok. Innehållet i boken har varierat i mina drömmar utifrån vart i livet jag har varit men drömmen har alltid funnits där. När jag blev vuxen började jag att blogga. Först om mig och mitt liv och min vardag och idag om det andliga. Och nu 50 år senare in i livet så är jag på väg att förbereda mig för att skriva en bok tillsammans med en vän till mig. En andlig bok. Jag säger inte mer än så. Men tänk ändå att drömmar som man hade som barn faktiskt kan bli verklighet en dag.

Helgens energier

Lejonet och Jungfrun är det som styr helgens energier. Och såklart då även Skytten som soltecken. Här ligger alla sviterna utom svärd. Det betyder att här har du samlat ihop jord och balans med varma känslor och handlingskraft. Jag måste nästan starta med att berätta om känslo korten för de är SÅ vackra. Riktiga önskekort. Det ena kortet berättar om inre glädje och jag känner verkligen hur jag nästan bubblar över av glädje när jag ser de här otroligt vackra korten. Här mår du verkligen bra med dig själv, du är i balans med dig själv. Du är i ren och skär harmoni med dig själv helt enkelt. Om du tittar på bilden så är alla glasen överfyllda av kärlek. Det finns så mycket kärlek runt dig här så det ryms knappt mer kärlek. Så bra mår du i dig själv här. Du bär på känslor i överflöd här. Positiva känslor. Här kommer känslan av att du har lärt dig att älska dig själv och du känner dig nöjd med vem du är och vad du har. Såklart så kan det fattas saker i livet. Saker som du drömmer om längre fram. Det vore ju trist om ALLA dina drömmar hamnade på plats på en och samma gång. Vad skulle du då ha att se fram emot. Men du känner dig ändå nöjd med det du åstadkommit på vägen hit så att säga. Du är helt klart i en välmående fas.

Nästa känslokort handlar om villkorslös kärlek. Så länge du får ge och kan få ta del av villkorslös kärlek så mår du bra och det känns som att den här veckan bjuder på det och framför allt den här helgen. det föds hur som helst en glad och positiv början till något nytt med starka känslor i. Känslan är en väldigt tydlig energi här under helgen. Den flödar verkligen över här. Åh vilken superhärlig helg det här blir känner jag! För min del är planen att efter några hektiska veckor bara få en lugn och samlad helg tillsammans med älsklingen. Det har känts som att vi mest sprungit om varandra den senaste tiden och aldrig haft någon tid över till varandra. Det kanske vänder den här fina och varma helgen i kärlekens och känslornas tecken så att säga.

Det ligger även tonårsenergier i helg energierna och det kortet är knutet till Jungfruns soltecken. Så passande. Här ligger det också pengar av något slag. Något kommer till dig i forma v någon vaxande säkerhet, kanske i form av pengar. Något extra stöd av något slag visar iallafall änglarna upp. Även detta kort har budskap som att nu finns det tid att utveckla dig själv, även saker som du inte gjort tidigare. Det känns som att du har stor kapacitet just nu och du är också medveten om den. Därav finns kraften att öka både din sysselsättning och dina inkomster.

Sist men inte minst finner vi ett handlingskort som har Skytten som sitt astrologiska tecken och Skytten är ju soltecknet nu en månad framåt som ni minns. Här sätts saker och ting igång och allting tar en jädra fart rent ut sagt. Häng med i svängarna här. Det känns lite grand som att du står och håller i ett plockepinn spel och sen slänger du upp alla rätt upp i luften samtidigt och som ett mirakel så ramlar liksom alla pinnarna på sin plats. Nu kommer de svar du söker helt enkelt. Men se till att kommunicera och vara tydligt i det du vill uttrycka.

WOW vilken vecka!!! Jag vet inte när jag fick upp en sån mängd med lyckosamma energier sist. Snälla änglar och universum. Låt den här fina och varma veckan värma oss med sina solstrålar mycket och länge. Låt denna vecka gå långsamt så vi får stanna i känslan länge.

Utifrån kommande energierna

Jag fattar mig kort den här gången för att veckans tre delar i veckoläggningen har redan förklarat allt men de energier som blåser på dig utifrån denna vecka är så så vackra och så balanserade. Det är jordade energier som kommer och dessa energier kommer att ge dig en jordad platt form att stå på. Det är en ny känsla eller åtminstone en känsla du inte känt av på länge. Men du har saknat den mycket. Den här känslan får dig att  känna dig stark och säker i dig själv och du kommer helt enkelt att finna nya vägar på din väg att undersöka. Balans och handling kommer upp starkt energimässigt.

De inre energierna/det undermedvetna

Det är mycket vackra och härliga känslor som landar in i dig här och du kommer också att känna att det du nu ger också kommer att få utdelning. Tidigare så kanske du har känt att du har slitit för ingenting men nu kommer utdelningen. Du kommer också att känna att det du gör kommer att göra skillnad för andra och inte bara för dig själv och när du testar nya saker eller nya vägar så öppnar sig nya dörrar och även där kommer du att känna känslan av positiv utdelning.. Bara fina energier och dina inre energier styr av både jordade känslor som trygghet, handlingskraftiga verktyg och en positiv och fin grundbalans i ditt känsloliv.

Triologin

Det centrala kortet (Två i svärd)

Detta kort har ett tydligt budskap som jag väljer att nämna på ett väldigt enkelt sätt som bör vara lätt för alla oss att följa. Ta av dig bindeln för ögonen och se verkligheten som den är. När du tar av dig bindeln så kommer du att se vägar och verktyg som du aldrig sett förut och dessa vägar och verktyg kommer i sin tur att öppna fler vägar och verktyg till dig att använda dig av. Du kommer då att känna en stark balans i ditt JAG och du kan äntligen flyga ut ur din fågelbur och känna dig fri igen.

Utgångskortet/lärdomskortet (Drottning i bägare)

Drottning i bägare är smart. Hon är varm och hon är empatisk vilket gör att alla älskar henne. Men hon är också drivande och visar tecken på engagemang och uttrycker gärna starka känslor. Hon håller inget inom sig. Det här kortet berättar att det är viktigt att du tar hand om dig själv. För att orka vårda andra så måste du vårda dig själv först så att säga. Det är viktigt att vara medveten om vem man är innerst inne och det är mycket viktigt att känna sig stolt över sig själv. Vi måste också lära oss att njuta av stunden och av varandra. Det här är ett lärdomskort och jag tror att det här är något som vi alla behöver lära oss mer av…mer eller mindre.

Det dolda kortet (Döden eller transformations kortet)

Döden är egentligen ett positivt kort. Här ligger det enda kortet i läggningen från stora arkanan vilket står för stora förändringar. I tidigare veckoläggningar  har jag fått så många kort från stora arkanan men nu ligger bara detta kort med från stora arkanan och då blir det ett riktigt livsomvälvande kort. Döden står för förändringar och det blir ju alldeles tydligt då att stora förändringar i ditt liv måste till och för att dessa stora förändringar ska kunna ske så måste du städa bort en del gammalt som du inte behöver längre. Om organisation och nya vägar i livet helt enkelt. Nu kommer det att finnas möjlighet att göra denna förändring. Det här kortet ligger som dolt kort för nästa vecka vilket betyder att många insikter kommer att ramla in under denna vecka som under nästa vecka ger dig en chans att förverkliga de eller åtminstone starta upp förverkligandet av dina drömmar eller vad du innerst inne vill. Vad vill du?

Den här veckan hade vi den ödmjuka styrka med oss som dolt kort. Vi får väl se vad nästa vecka har att berätta för oss.

Ärke änglarnas budskapskort

Idag fick det bli två änglakort. Annars så brukar jag bara sammanfatta veckoläggningen med ett änglabudskap men saken är den att jag hämtade ängla asken, satte mig vid köksbordet och öppnade asken här. Plötsligt säger mig man utifrån hallen som ligger flera meter bort att det ligger ett änglakort där. Hur är det möjligt tänker jag? Dessutom är huset nystädat och nyss dammsuget. Inget kort låg där då. Kortet kan omöjligt ha flugit ut i hallen och runt hörnet. Det finns en mening tänkte jag och därför fick även det kortet komma med som budskap denna vecka.

Nu kallar något på dig. Platsen du ska befinna dig på kallar på dig och vill att du ska ta dig dit snarast. Den här veckan blir som en väckarklocka för dig att ta dina gåvor och talanger och göra något bra av de. Och framför allt. Njut av resan! Låt änglar och universum skydda dig på vägen, guida dig och få dig att känna dig trygg. Framför allt, ensam är INTE stark. Ta all hjälp du kan få av likasinnade som kan joina din resa på din väg framåt och framför allt. Le mycket och ha kul på vägen.

Kram på er. Vi ses igen nästa måndag.

KramarAnnehlie