veckans energier

Se dig själv! Du är så värdefull! Är det tydliga budskapet denna vecka.

Hej kära vänner och välkomna in i universums magiska värld och vecka 43. Den här veckan känns nästan lite magisk. Som att en dörr öppnas som varit stängd och låst i 100 år. En spännande vecka.

Jag har varit sjuk en tid i någon slags förkylning som inte vill ge sig riktigt. Jag har i princip varit förkyld till och från sedan 2 månader tillbaka. Nu senast drabbades jag av någon bihåleinflammation som nu släppt men snuvan är kvar och hostan är kvar och det blir inte bättre av min astma som den här gången är värre än vanligt. Jag blir helt enkelt tät i bröstet. Jag har börjat jobba igen och känner mig inte sjuk för övrigt men de här förkylnings symtomen som dröjer sig kvar känns  jobbiga. Det jobbigaste är att det blir svårt för mig att ha kunder just nu eftersom det finns en stor risk att jag börjar hosta mitt i vägledningen vilket känns mycket jobbigt för mig. Jag har så smått börjat att öppnat upp igen och har haft en andlig sittning i fredags och ska ha en till i morgon söndag men det är många veckor som är framflyttade nu så jag ligger lite efter i planeringen kan man säga. Så bli inte oroliga ni som står i kö och tycker att det känns som att det borde vara er tur nu. Jag hör av mig så fort det är er tur. Men nu till veckans energiläggning.

Den här tarotkortleken är en av mina favoritkortlekar. Den är en födelsedagspresent som min svärdotter har valt ut och jag älskade den verkligen från första stund. Den är väldigt annorlunda mot min traditionella favorit och det tog lång tid för mig att lära mig vad korten stod för traditionellt men när jag istället började tolka korten fritt. Wow vilka budskap jag fick från universum.  Jag använder den faktiskt rätt så ofta även i de personliga läggningar jag gör med mycket gott resultat. Det är otroligt viktigt att man klickar med sina verktyg, oavsett vad man har för verktyg till hjälp. Tarotkortlekarna är mitt starkaste verktyg och som jag alltid dragits till.

Den här läggningen kommer med sol och värme in i kallaste höstrusket känner jag. Härligt vi behöver det.

Astrologi

Solen har ju klivit in i Skorpionens tecken här redan i slutet av förra veckan och kommer nu att prägla oss starkt en månad framåt även om Skorpionerna själva kanske starkast kommer att påverkas av energierna. Vi ska komma ihåg att när vårt eget stjärntecken styr universum så har vi störst chans att verkligen fullfölja våra vägval på ett positivt sätt där och då. Du har liksom kraften med dig då. Så till alla Skorpioner där ute så vill jag säga – lyssna lite extra noga på de budskap som kommer till dig och kom ihåg att alltid lita på din magkänsla. Universum lyser lite extra starkt omkring er just nu.

Men månen har stor inverkan på solen. Jag brukar likna det som ett äktenskap. För att den ena i äktenskapet ska växa så måste den andra lyfta personen och vice versa. Om inte detta flöde fungerar så fungerar inte heller äktenskapet. Så fungerar även solen och månen. De måste dansa tango med varandra.  Hur är Skorpionen då. Skorpionen är modig, passionerad och envis. Men när något går fel så kan styrkorna istället förvandlas till svartsjuka och starka känslor som tar överhand. Skorpionen är ett tecken som går all in eller inte alls. Det finns svart eller vitt för en Skorpion. Du är glad eller så är du ledsen eller arg. Om du bestämmer dig för att göra något nytt så går du också all in eller inte alls. Skorpionen letar också det äkta i allt. Där har du Skorpionen. Och det är Skorpionens bas som styr oss grundmässigt den kommande månaden.

Månen ligger däremot i Tvillingarnas tecken här i starten av veckan. Ett lufttecken och kommunikation står väldigt högt upp på listan här i starten av veckan. (Jag känner spontant direkt nu vad jag kommer att tvinga mig själv att ta tag i. Någonting som jag gömt länge inom mig, tänkt mycket på men sen dragit ut på. Jag känner spontant att här säger universum att det är dags nu. Det bara kom nu). En klausul men med det vill jag säga att det är lite så änglar och universum jobbar. De planterar små frön i oss som får växa och en dag så faller liksom polletten ner. Så blev det för mig nu.

Under tisdagen kliver kräftan in  som mån tecken och snacka om att det blir samklang här mellan tecknen. Två vatten tecken, två känslotecken. Om inte dessa gifter sig med varandra, om än för stunden, så gör inga tecken det. Det kanske inte funkar superbra i längden med två så starka känslotecken men ett tag…absolut. Kortläggningen visar upp ljuv musik här också och det har absolut med relationer att göra här känner jag. Spontant….kärleksrelationer. Någonting händer på det kärleksrelaterade planet och här får du mycket vägledning känner jag.

Månen ligger kvar i kräftans tecken även under onsdagen för att stärkas av det starka men samtidigt emotionellt givmilda måntecknet Lejonet. Det känns ju lite smått som en explosion av känslor och sen den här underbara härliga styrkan på det. WOW! Men glöm inte….du får det du jobbar för. Ingenting kommer gratis.

Lejonet ligger kvar under större delen av helgen vilket också kortläggningen bekräftar. När Lejonet går över till fina Jungfruns mån tecken under söndagen så gör hon det med sån elegans så det knappt blir märkbart. Åh vilken vecka känner jag. Fast jag inte ens hunnit tolka den ännu.

Början på veckan

Det ligger mycket kärlek i denna veckoläggning. Läggningen startar med det älskande paret vilket i många fall står för att kärlek av olika slag kommer in i ditt liv. Flödet känns bra så här i början med fin kommunikation men vi ska komma ihåg att stämningen blir oerhörd känslosam när kräftan och skorpionen ska kampera ihop sen under några dagar. Du kommer nog att bli varse om att du behöver slänga av dig lite bördor efter vägen.

Om du lever i samklang med någon så är det faktiskt inte bara upp till dig att förhållandet faktiskt ska fungera men det är samtidigt så att du inte bara kan kräva saker utan att ge något själv tillbaka. Och ibland är det så att man faktiskt måste ta första steget och inte vänta på en inbjudan. Detta gäller även er kära singlar som sitter på er kammare och väntar på att prinsen ska knacka på er dörr. Ut i vimlet och ta för er. Ni kanske måste kyssa många grodor men någonstans bland alla grodor finns den prins som är menad för dig. Han eller hon kommer att dyka upp precis när er tid är rätt. Men under tiden är det inte meningen att du ska sitta och vänta på honom eller henne. Om du har fullt upp med annat så vik lite tid till kärleken oavsett om den redan finns där eller väntar på dig runt hörnet i en framtid. Du måste se dina fördelar och radera dina farhågor. Du måste våga för att vinna.

I ditt undermedvetna så måste du förstå att all oro och all negativitet som du fyller dig själv med inte är någon sanning. Det är du och dina hjärnspöken som placerar de inuti dig. Inte någon annan. Se dig själv som en drömmare som först bara sitter och väntar på att något bra ska hända. Till sist kanske du bestämmer dig för att bli lejonet som vill bestämma över ditt liv men både livet och kärleken är en balansgång och ibland skrämmer vi bort människorna omkring oss genom att sätta upp murar eller genom att visa en tuff attityd för att skydda ditt innersta och sårbara jag. Du kanske till och med pendlar mellan att vara den drömmande och väntande personen till att vara den tuffa och onåbara personen. Det är först när du kliver ur skalet och visar dig som den hela människan du är som du bjuder in på riktigt och då kommer alla pusselbitar att falla på plats. Det kan ta tid att våga vara sårbar och att bjuda in. Att inte alltid se fällor i allt det vackra.

De utifrån kommande energierna

Det har varit lite tuffa energier nu en tid och det känns som om de omtumlande energierna ena veckan har kommit utifrån och ställt krav på dig för att veckan efter landat inom dig istället som tunga bördor att bära. Men tro mig, allt detta har faktiskt en mening. Energierna kommer för att  vägleda dig och göra dig mer trygg i din känsla vad just du är ämnad för eller vem just du är ämnad för. Att ta sig igenom svårigheter är det enda sättet att lära sig saker på och det är det enda sättet att i slutänden hamna där du ska vara.

Nu blir det väldigt tydligt vart energierna vill förvisa dig och det är inte bakåt i tiden. Även om energierna kan tyckas vara lite som din tjatiga mamma emellanåt så har de ändå den tydliga pekpinnen framåt. Så lyssna på dessa pekpinnar i alla fall. Men det är också viktigt att släppa de bördor som du inte behöver. Det finns massor av saker inom dig som du tror att du måste bära på. Hur många gånger tror vi människor inte att allt kommer att fallera om just du inte finns på plats? Ibland så kanske du tror att just du måste finnas på plats för att saker och ting ska gå bra och därför stannar du kvar där du inte är ämnad att vara i tron om att du gör rätt, istället för att se till att du hamnar på rätt plats, på din plats i livet. Fundera ett tag på om just DU faktiskt är på rätt plats.

Det kan handla om en relation. Känns relationen rätt för dig i magen, är just den här relationen din dröm? Är fördelarna bättre än nackdelarna osv. Om inte, vad är då din dröm? Och då menar jag VAD är din dröm, inte vem. Vad önskar du dig av livet på en kärleksnivå? Finns det någon som helst chans att du faktiskt kan få det som känns viktigast för dig i det förhållandet du befinner dig i nu eller behöver du hitta det någon annanstans. Om du är singel, är det det liv du kanske vill ha och önskar dig mest i hela världen, frihetskänslan. Ja men då är det livet inte alls fel att leva. Men om du önskar dig en partner. Vad har då denna person för kvalifikationer och sist men inte minst, hur mycket är du benägen att ändra på dig själv? Alla förhållanden handlar om en kompromiss.

Det kan handla om ett arbete. Hur många gånger tror du inte att människor stannar på ett arbete i hela sitt liv bara för att det känns tryggt. Du kanske har ett fast jobb, bra arbetskamrater, bra lön. Ja i andras ögon verkar allt vara tip top. Men fråga dig själv, är det det här som är din dröm? Om inte. Hur kan du nå din dröm? Ja inte genom att sitta fast i nuet i alla fall och inte genom att intala dig själv att du är viktigast på jorden just på detta arbete eller att ditt arbete är viktigare än din dröm. Inte heller är det framgångsrikt att tänka tankar om att du inte har möjligheterna att lyckas. På så vis kommer du ingenstans. Din dröm kanske bleknar men den försvinner aldrig och det kommer alltid att finnas en fråga kvar som förblir obesvarad           ” Varför följde jag inte mitt hjärta. Vart hade jag varit idag om jag följt mitt hjärta”.

Jag får ibland solskenshistorier till mig. En arbetskollega till mig berättade en gång om en barnmorska som sa upp sig från sitt arbete för att öppna bed and breakfast. Det var hennes dröm. En annan kollega till mig sa upp sig och öppnade chokladpralinfabrik och butik. Det kanske ger lite mindre slantar, i alla fall till en början, men jag är väldigt säker på att livskvaliteten höjs väldigt markant. Budskapet från universum är tydligt. Det är nu dags att uppskatta dig själv lika mycket som du uppskattar andra människor. Följ ditt hjärta och följ din dröm.

Energierna utifrån är väldigt tydliga denna vecka tycker jag. Släpp på bördor och tillåt dig själv att ta emot den där helande känslan i magen. För när du gör rätt, och det gör du faktiskt bara när du faktiskt följer magkänslan, då hamnar du också rätt. Det här är en tid då saker från det förflutna dyker upp och du blir automatiskt mer medveten om att du kanske tidigare följt andras drömmar mer än dina egna. Att inte bry sig så mycket om vad andra säger, tycker eller anser kräver träning men om du är medveten om när du lyssnar mer på andra än dig själv och känner in hur det landar i magen. Vad är det rätta för dig och vad är det rätta för någon annan.

Just nu öser universum styrka över oss vilket innefattar ett driv också. Men här kommer också känslan av att vilja dela med dig av det som faktiskt är du och dina kunskaper. Just nu är du i en situation där du faktiskt har möjlighet att dela med dig av din kärlek, din kunskap, din glädje och ditt skratt. Och när du delar med dig av det som är DU då blir du också mer uppfylld och mer glad.

Jag hade en andlig sittning här om dagen som uppfyllde mig så mycket från första stund. Jag kände mig lite ringrostig och kände mig förväntansfull men samtidigt smått nervös. Ni vet när de där “ni vet” knackar en på axeln och säger “fixar du det här nu”. Men redan under meditationen hemma kom andekontakterna och på vägen dit så satt den gamla damen bredvid mig i framsätet och när jag tittade i backspegeln så satt den yngre mannen i baksätet. Damen klappade med sin hand på mitt ben och sa “Det här kommer att gå bra. Jag är med dig hela vägen”. Resten är historia men det blev en mycket fin stund och även pratstunden efter sittningens slut. När jag åkte hem igen så kände jag mig så tacksam, så privilegierad och så glad i hjärtat. Magkänslan sa bara YES “Det här är mitt liv”.  Just nu så planterar änglar och universum saker i oss för att visa oss vad sann glädje och tacksamhet är. Vad är sann glädje och tacksamhet för dig?

Dina inre energier/det undermedvetna

Det sker en frigörelse inom dig nu. Du håller absolut på att hitta dig själv. Om du tittar bakåt i tiden så kommer du att finna att du trodde att det liv du levde då var det liv du ville leva och det kanske många gånger kändes som att du nått toppen och inte kunde komma längre. Sen upptäckte du plötsligt att du missat en massa saker i livet och plötsligt så visade sig nya drömmar och nya visioner upp i ditt liv. Nya drömmar föddes så att säga. Nu är du i den tredje fasen där det är dags att bryta dig loss och stå upp för det som är du och dina drömmar. Vad eller vem är du menad för i detta livet? Det är den frågan du ställer dig nu. Det är nu dags för tillväxt och förändring i livet.

Jag får också en känsla av att du blir mer och mer tillgänglig och öppen för alla tillfällen av fest här under veckan. Det betyder inte att du kommer att springa på fest stup i kvarten eller att du planerar för massor av festligheter. Det känns mer som att det är som att du öppnar upp dig mer nu under veckan för skratt, för umgänge för andra och då framför allt för umgängen med andra som du faktiskt trivs med. Du mår bra helt enkelt och skrattet och glädjen som liksom bubblar inom dig här, den är ett tydligt bevis på detta. När vi öppnar upp oss istället för att stänga in oss då mår vi bättre helt enkelt. Den här känslan som jag känner här, den lindar sig som bomull runt min själ och här vill jag stanna länge känner jag.

Inom dig landar nu känslan ännu mer och ännu tydligare att du tillsammans med någon annan eller med andra som har samma mål och samma visioner som du själv kan delta och skapa någonting som är större och vackrare än vad ni var och en kan skapa. Det är som att ett uppvaknade faktiskt sker här. Vi är tex väl medvetna om vad som händer under dagen och vi ser dagarna komma och gå. Men är vi ens medvetna om att lika mycket händer under natten och att även nätterna kommer och går med nya insikter. Varför kämpar vi emot så mycket mot just nattens insikter. Vi kanske känner att vi sitter fast i något sorts lidande men vi är samtidigt inte beredda att följa med bort från dessa lidanden när universum försöker hjälpa oss därifrån. Nej vi kämpar emot, vi stretar emot. Varför? Den frågan har jag ställt mig själv många gånger. För när vi väl släpper taget och följer känslan då känns ju allting så underbart skönt. Man kan inte drömma om ett bättre universum. Man måste själv vara med och skapa det. Släpp nu taget, ta vara på glädjen och vetskapen om att du faktiskt är värd det bästa. Väck upp ditt innersta jag och säg till dig själv “Jag är värd att ha ett fantastiskt liv”.

Starten på veckan

Som jag sa tidigare så handlar den här veckan om relationer för väldigt många och jag får också känslan att det handlar om par relationer av olika slag. Men det kan också handla om kärleksrelationen till dig själv. Det känner jag också väldigt starkt. Hur hanterar du kärleken till dig själv? Hur mycket värderar och älskar du dig själv egentligen? Det är i alla fall väldigt tydligt att början av veckan kantas av någon slags kärleksrelation. Det kommer inviter från universum om att du måste släppa bördor, tankar och känslor.

Om du befinner dig i ett psykologiskt instabilt förhållande som faktiskt inte är bra för dig, om du faktiskt mår dåligt i en relation och om den relationen får dig att känna dig fast i ett nät som du inte kan komma ur. Ja då är det verkligen tid nu för att släppa bördan, släpp bördan att allt som blir fel beror på dig, släpp bördan att hela tiden känna dig mindre värd. Släpp känslan att du inte är värd ett gott liv. Du är värd det finaste och det vackraste som livet har att erbjuda. Och glöm inte att ALLT faktiskt är möjligt.

Om du lever i ett förhållande som känns okey men där någonting saknas i livet. Det kan vara gemensamma intresssen, det kan vara tid tillsammans som saknas, det kan vara kärlek på det fysiska planet som saknas eller kärlek på det psykiska planet. Fråga dig själv “vad är bra och vad är sämre. Vad krävs för att lyfta det som är sämre. Är det möjligt och i så fall hur?”. Det är hur som helst tid för att släppa bördan att du själv har ansvar för ert förhållande. Ni är två individer som behöver hjälpas åt.

Samma sak gäller om du är på väg in i ett förhållande. Ge allt du har av dig själv utan att vara rädd för att misslyckas. När du håller inne med dina känslor så sår du orohetsfrö i den andra individen. Tänk istället att du ska ge allt. Det värsta som kan hända är att någon av er blir sårad och att det inte blir ni i slutänden. Men i så fall finns det någon annan ämnad person för just dig längre fram i livet så misströsta inte. Släpp bördan om att tänka ut vad du ska visa och vad du inte ska visa, vad du ska berätta och vad du inte ska berätta. Följ din magkänsla helt enkelt. Det är det som skapar intimitet er emellan.

Gäller det kärleken till dig själv så betyder det att du behöver släppa tankar om dig själv, att släppa tankar om att du inte är värd saker och ting därför att du inte gjort dig förtjänt av det. Du är förtjänt av det bästa och det är också det du måste inpränta i dig själv. Du ska växa  av insikten nu och genom att växa i den insikten så kommer också “belöningarna” att inte låta vänta på sig. När du gör det som är rätt för dig och inte för någon annan.

Det är också ofta det här dilemmat “att älska dig själv för lite” som gör att du också som singel sänder ut signaler att du inte är värdig kärlek, att du inte vill och inte kan av olika anledningar och då stänger du också av möjligheten och nyfikenheten hos andra människor att vilja lära känna just dig. Du säger helt enkelt “nej tack” till kärlek fast du innerst inne längtar så. Om du istället börjar i den andra änden och börjar älska dig själv mer, berätta för dig själv att du är värd allt bra i livet, gå din egen väg. Ja då utstrålar du också kärlek och lycka och glädje och då dras kärleken till dig automatiskt. Enkelt va!  : )

Mitten av veckan

Universum har verkligen bestämt sig här för att du ska hitta vägen ut ur ditt lilla fängelse som du byggt upp under en väldigt lång tid. Det är också därför som det tar så lång tid att ta sig ur det. Universum vill verkligen berätta för dig att det där lilla fängelset inte är din rätta plats i livet och här får du chansen att ta dig ur det. Ta chansen! Om det är en liten eller en stor chans spelar ingen roll. Bara ta den! Här under mitt veckan löser vi upp de där knutarna inom oss och frigör oss. Jag får upp känslan “Dancing in the Power of Love”. Det läggs en helande känsla över din själ just nu och den är väldigt nödvändig i dina framgångar just nu. Att känna sig trygg i sin magkänsla.

Astrologiskt är det Kräftans tecken som tar oss in i mitt veckan men under onsdagen så  avancerar månen in i Lejonets tecken. Det förklarar lite känsligheten vi bär med oss in i mitt veckan men sedan stärks vår inre medvetenhet drastiskt när Lejonets starka energier bär dig in i onsdagens energier.

Helgens energier

Åh de är så vackra och så fina. Det är som att veckans alla ledtrådar till dig att öppna dig och släppa in allt det fina som väntar dig bara exploderar här under helgen i ett enda stort magnifikt fyrverkeri. Magiskt skulle jag nästan vilja kalla det. Lejonet och Jungfrun samarbetar/byter av varandra under helgen. Det märks! Det ligger så mycket styrka och så mycket kraft här i starten på helgen. Fredagskänslan kommer med större styrka, mer kraft, högre insiktsnivå och massor av kärlek.

Än en gång får jag upp kärlek och relationer. Om du lever i en relation som behöver mer sensuell energi så är det dags att skapa det nu. Överraska din partner med en romantisk kväll med små överraskningar  kvällen lång. Det är de små stunderna som skapar de stora stunderna.

För övrigt så känner jag verkligen hur världen öppnar sig för dig nu. Som en stor blomstrande trädgård som bara fyller ditt hjärta med vacker och härlig kärlek nu. Det är som att välsignelser från alla håll och kanter kommer nu.  Ge av din kärlek och glädje till alla! Det mår både du och andra människor bra av. Lev i överflödet helt enkelt. Du är en källa av glädje nu. Ge av den och vattna dina egna ägor samtidigt. Allt känns bara så bra nu. Njut av att finnas i den känslan.

Den här helgen gör dig också kreativ. Plötsligt så vet du bara hur du ska göra, vad du vill och hur du bäst ska nå målet. Det är en otroligt stark och härlig känsla. Det är en växande känsla och att få de här två energierna ihop gör att universum signalerar ännu starkare att det nu är dags för insikt, dags för att bryta dig fri från vad det än är du försöker frigöra dig ifrån. Det är dags för dig att inse att du är värd att ha allting vackert i ditt liv som du tror att alla andra har utom du. Det är starka energier nu. Det är positiva energier och det är vackra energier. Om det är någon del av veckan som ni ska ta en liten extra riktning mot så är det just helgen. Lev och njut och kom ihåg att du är fantastisk som människa.

Triologin

Det centrala kortet ( Moral/svärdsdrottningen)

Det blir väldigt tydligt här vad energierna försöker säga oss. Att här är vi nu. Moraltanten/farbrorn som försöker intala oss att vårt lilla fängelse som vi byggt är hela världen för oss. Att världen utanför är för någon annan men inte för oss. Att vår inflödesingång på något sätt skulle vara mindre än för någon annan, liksom förmågan att rensa ut sånt som inte är bra för oss. Det är fel inställning och svärdskvinnan är ju normalt sett klipsk och klok och vet vart hon vill – liksom du. Så nu när energierna runtomkring bara flödar in med positiva och vackra energier så finns det väl faktiskt ingen anledning att tveka. Ta tag i önskesnöret som hänger ner från taket. Chansa, dra i det och se vad som ramlar ner från skyn. Här kommer det tillgångar av olika slag mina vänner.

Utgångskortet/lärdomskortet (Ny vision/Den hängde)

Det är dags nu att öppna upp den här nya visionen av dig själv. För att komma dit så är det viktigt att du stannar upp farten för en minut och funderar på vart du är på väg och vart du har ditt fokus någonstans. Kom ihåg att det är inte viktigt vad samhällets normer eller andra personer tycker att du bör vara någonstans. Det viktiga är vem du vill vara och vart du vill vara och åt vilket håll du är på väg. Vi lämnar nu en tuff tid bakom oss och nu kommer sanningens ljus upp till ytan. Följ det vita ljuset så kommer du alltid rätt.

Det dolda kortet (medvetande/Ess i svärd)

Kortet för nästa vecka bjuder på en ny medvetenhet. Här landar allting in och nya tankar föds och det känns spontant som att energierna flödar fritt i din kropp och själ och genom dina chakran nästa vecka. Det blir spännande att se vad nästa vecka har att bjuda på för energier men de känns spännande.

Stor kram allihopa och ta hand om er.

Annehlie