veckans energier

Kan det vara så att vi landar denna vecka efter en lång, lång resa???

Hej och välkomna in i energierna för vecka 42.

Detta är min mörkaste tarotkortlek jag har och jag köpte den egentligen för att det är en Ciro marchetti kortlek. Den är vacker men på något sätt så har jag liksom ändå aldrig riktigt kunnat förlika mig med den. Jag har funderat på att sälja den men det säger magkänslan samtidigt att jag inte bör göra. Den är ju vacker! Så jag förstår bara inte varför jag inte klickar med den. Varje gång jag lägger kort med den så ser jag bara mörker till en början men sen när jag ber universum om hjälp att tolka korten så kommer det massor av fin kunskap och vägledning ur de. Samma känsla nu. Först ser jag bara mörka ting och sen när jag ber om hjälp från universum så är det som att korten sprutar ut sin kunskap och vägledning över veckan. Jag spar den ett tag till. Universum verkar gilla den i alla fall…och jag med…till viss del. Den är vacker!

Astrologi

I slutet av den här veckan byter vi soltecken från Vågen till Skorpionen. Vad betyder då det. Jo dels så går vi från ett luft tecken till ett vatten tecken vilket bara det i sig gör skillnad. Allting som sker, sker lite långsammare, lite mer med eftertanke och med mer känsla och ödmjukhet i sin ton. Här intar vi mod, passion och envishet. Känslor är viktiga för en Skorpion men till skillnad mot de övriga vattentecknen (Fiskar och Kräftor) så har de en förmåga att få andra människor att leva ut sina starkaste känslor medan de själva oftast är lugna på ytan och sällan visar upp sina innersta känslor. Så litegrand känslan av mystik kan prägla den kommande perioden grundmässigt.

Vi har också en fullmåne på Onsdag och den fullmånen kommer att befinna sig i Vädurens tecken. En spännande och fartfylld fullmåne alldeles säkert.

Men nu till starten på vecka 42 som startar med att månen ligger kvar i Fiskarnas tecken till en början men som ganska snart under måndagen kliver över i Vädurens tecken och därför kommer i princip hela början av veckan att präglas av Vädurens fartfyllda energier. Väduren är oftast en glad, positiv och härlig individ att vara med men när saker och ting inte går Vädurens väg, ja då vill ingen vara i hennes närhet. Hon har många styrkor men hennes svagheter är otålighet, kort stubin, impulsivitet och när hon blir arg, ja då blir hon verkligen arg på riktigt och det går liksom inte att hänga med i humörsvängningarna riktigt. Det känns lite som att det är Vädurens sämsta sidor som vi får känna av här i starten på veckan. Jag återkommer om det mer i själva läggningen.

Allting reder upp sig som vanligt för Vädurs energierna här under mitt veckan. Hon får också hjälp av den jordade och trygga Oxen som kliver in som mån tecken under torsdagen. Det känns tryggt.

Helgen präglas av ett lämnande av något slag, nya vägval i livet, turbulent när en helt ny värld öppnar sig för dig på något sätt. Åter igen mycket pager och knektar i veckoläggningen. Någonting nytt håller absolut på att manifestera sig. Vad det är kan bara du veta men du ska inte backa nu. Du ska absolut våga gå framåt.

Åter igen match på slutet av vecka 41 och början av vecka 42

Vad menar jag då. Jo för någon vecka sen så befann sig myntesset som dolt kort och veckan därpå så dök det upp i början på veckan efter. Något manifesterade sig hos dig. Kanske saker och ting som du gått och filat på en tid och som har verkat omöjligt plötsligt fick en ny chans att frodas, att öppna upp sig. Du kanske såg nya lösningar på problemet helt enkelt.

Tornet har varit ett återkommande drama nu ända sedan i slutet av augusti och förra veckan så låg det som dolt kort och nu så ligger det i starten på veckan efter. Jag tolkar det som något mycket omtumlande som sker i och omkring oss just nu. Vi håller på att riva ner gammalt skräp omkring oss för att bygga någonting nytt och fräscht. Även om det är nödvändigt att rensa källaren ibland så kan det vara känslosamt också. Ska man rensa bland saker och ting så betyder det att du måste slänga bort något som en gång betytt mycket för dig men om du hela tiden envisas med att spara på det gamla så får det nya aldrig plats. Så utrensningen måste ske.

Förra veckan använde jag min favorit kortlek, idag använde jag den kortlek som klingar mig minst i smaken. Vad händer? Jo fyra av 12 kort är exakt detsamma som fanns i förra veckans läggning. Universum busar med oss eller så har universum verkligen någonting viktigt för oss att berätta just nu.  Jag vet vart jag är på väg någonstans. Jag kan inte säga att jag har en knivskarp position vart jag exakt kommer att befinna mig vid en viss tidpunkt men jag har en plan och den planen är till för att fullfölja. Har du en dröm? Har du ett mål? Har du något delmål? Har du någon plan för din dröm och ditt mål? Våra drömmar nu är verkligen stora och livsomvälvande känner jag. Du kanske överväger att lämna en person, ett liv du inte trivs med, en plats du inte trivs på. Du kanske överväger att ändra på ditt JAG och verkligen bli ditt sanna JAG på riktigt. Du kanske överväger att vara drastisk och byta jobb eller byta bostadsort. Du kanske bestämmer dig för att ta ett sabbatsår och göra den där jorden runt resan eller att våga utmana din rädsla och göra det du alltid velat men aldrig vågat göra. Du kanske bestämmer dig att från och med idag ska ditt liv vara hälsosamt och att du ska må bra. Bara du vet vad hälsosamt betyder för dig och bara du vet vilka mål du strävar mot och alltid har gjort. Men det är hur som helst stora mål i livet vi pratar om här. Stora förändringar.

Du har seger i siktet och du har alla egenskaper du behöver för att lyckas och det är den energin som du utstrålar till andra också. Men det känns ändå läskigt. Det känns läskigt när all gammal trygghet ska omvärderas och manifesteras på nytt. Det känns konstigt och härligt på en och samma gång. Vi människor vill gärna stoppa undan saker till bättre tider, ifall att vi skulle ångra oss. Men nu behöver vi rensa upp ordentligt för annars tar vi oss inte vidare. Du kommer att känna dig naken och blottad och osäker många gånger om. Men kom ihåg att det är genom din osäkerhet som din styrka föds och att våga trotsa demonerna och kika bakom nästa hörn, det är modigt och det är framgångsrikt.

Mittveckans energier präglas av styrka, empati och magi.

Det blir så tydligt här att Oxen som mån tecken kommer med sina trygga energier och lindar armarna om vår hals. Lugn säger energierna, lugn, allting kommer att ordna sig. Men ingenting ordnar sig om vi hetsar upp oss och gör eller säger oförutsedda saker. Impulsivitet kan vara rätt men känns inte alls rätt här. Du står mitt i en storm här där du kämpar för din rätt att vara den du vill vara, att ta dig fram på vägar som andra människor kanske försöker hindra dig från att gå. Det tar på krafterna att gå i motvind och framförallt om du hela tiden måste vara beredd på påhopp. Människor omkring dig vill att du ska välja sida men du vill inte välja sida. Du vill tillhöra bägge sidor och det är det som gör allting mindre enkelt men ändå samtidigt så rätt. Här känns det ändå som att du plockar upp de bästa sidorna hos dig själv och när dessa sidor smälter samman så kliver du på som katten i mästerstövlarna på din väg framåt. Fast besluten på din väg framåt. Här växer allting på ett varmt och tryggt sätt och det känns plötsligt som att du har fångat in de där verktygen du behöver igen för att faktiskt må bra hela du. För när du mår bra så vet du också vart du ska någonstans och när du vet vart du är på väg, ja då mår du också bra.

De utifrån kommande energierna

Det är sällan som energierna är så tydliga i sin vägledning som nu. I alla fall i de generella energiläggningarna. Men här blir allting så fruktansvärt tydligt så jag kan säga att vad än du kämpar med  så blir kontentan av det hela detsamma. Du håller just nu på att bygga upp någonting nytt omkring dig och det känns läskigt när trygghet och ramar som är sparade sedan gammalt rasar samman. Men som jag sagt tidigare, om det nya ska kunna byggas så måste det också finans plats för det nya. Växande är temat just nu och just nu växer allting runtomkring dig och inuti dig och det är det du känner av också. Det känns både läskigt, spännande och roligt på en och samma gång. Här blir det också tydligt att du lämnar något bakom dig och i vilket fall som helst så är universum tydlig nu med att det är det du måste göra…lämna det gamla bakom dig. Om du inte gör det så kommer universum att påminna dig om och om igen tills du inget annat val har.

De inre energierna

Inom dig så vet du att du står i ett vägskäl här. Du måste bestämma dig nu för vilken väg du ska ta eller vilken av askarna du ska låsa upp. Du har väntat länge nog nu på att du ska få leva ditt liv, det liv du önskar och förtjänar. Du känner dig så sårbar här och så liten, så utlämnad och så ensam. Men du är inte ensam. Universum och universums alla änglar är med dig. Och glöm inte att du redan har alla magiska verktyg du behöver för att ro den här skutan i hamn. Du måste bara fatta mod och hämta kraft och styrka inom dig och börja tro på dig själv. Så länge du misstror dig själv och fastnar i andras nät hela tiden så kommer du ingenstans. Då fastnar alla bra tankar i någon annans nät och själv står du kvar och väntar på ytterligare redskap. Frågan är hur länge du ska vänta? När kommer du att förstå att du redan har alla redskap? De yttre energierna och de inre energierna har samma budskap denna vecka. De har bara lite olika sätt att berätta det på.

Om veckan är små pust av ett andetag så är helgen alla små pust sammantaget.

Det känns som att du här lämnar det sista  av din tveksamhet och du går mot nyare tider. Du begraver helt enkelt allt gammalt sätt att tänka på under vattnet och ropar hej till det nya gåtfulla, det nya spännande, det nya oförutsägbara. Ditt nya jag! Det känns också som att du här låser upp rätt ask eller väljer rätt väg om du vill kalla det så. Men du är definitivt på rätt spår nu i alla fall. Du sätter igång jordskred här när saker och ting sker med ljusets hastighet. Du kanske är van vid att gå varsamt fram så att rusa iväg så här kan kännas konstigt både inom dig själv och i andras ögon. Men du är redo nu. Redo för ditt nya liv och en sak är i alla fall säkert. Det nya livet väntar på dig och det har det gjort länge. Vad än du bryter upp från nu, om det är saker omkring dig eller saker inom dig så sker det med bestämdhet nu. Du gör helt enkelt nya vägval och bygger nya stigar på din väg framåt. WOW säger jag! Vilken häftig tid vi har framför oss nu!

Triologin

Det centrala kortet ( fem i svärd)

Förvänta dig inte att allting ska gå enkelt till. Det har inte gjort det hittills och kommer inte att bli så nu. Du måste kämpa för att nå din position och framför allt så måste du visa att du vill nå din position. Så nu är det dags att ta fram den där berömda järnviljan. Sätt upp dina mål och ta egna beslut på vägen för att nå din dröm position. Ibland kommer du att behöva vara obekväm och det är kanske något som du behöver träna på att vara.

Utgångs kortet/lärdomskortet (Page i bägare)

Ingen kan titta på dig med så oskyldiga ögon som det lilla barnet. Ja möjligen den lilla hundvalpen då. Nu är det dags för dig att titta på det lilla oskyldiga barnet inom dig. Barnet går alltid sin egen väg och gör det också på ett nyfiket sätt. Barnet är inte rädd för någon eller något. Framtiden är inte om 10 år. Framtiden är i morgon. Barnet lever verkligen i nuet och planerar inte saker för år framåt. Barnet fokuserar på nuet och det är också därför som det händer så mycket saker i ett barns liv, hela tiden. Barn är känsliga varelser, precis som du. Vi äger alla det lilla barnet inuti oss. Det lilla barnet i oss har tillsammans med yttre faktorer format dig till den du är. Men det är fortfarande endast barnet inom dig som är ditt sanna jag.  Det får jag till mig idag av universum och lärdomen är att vi måste lära oss att leva mer i nuet och planera för här och nu istället för att planera för framtiden. Att låta det lilla barnet inom oss få blomma ut för det är just den individen inom dig som kan få dig att le igen.

Det dolda kortet ( knekt i bägare)

För ett par veckor sedan hade vi två pager och två knektar i slutläggningen. Idag har vi två knektar och en page i slutläggningen. Det bara osar av nytt här och av budskap från alla håll och kanter. Jag får ett tydligt budskap till mig här och det är att nästa vecka nog kommer att kantas av en stor dos tonårs energi. Det känns som att vi den här veckan kastar oss ut från något på riktigt och nästa vecka tar tonårs energierna över. Jag tror att vi behöver dessa tonårs energier för att lyckas. Tonåringen är störst, bäst och vackrast. Se till att det är den tonåringen du ser i spegeln det första du gör när du vaknar.

Stor kram allihopa från mig.

Vi ses i mån läggningen på Onsdag och i energiläggningen nästa vecka.

Annehlie