veckans energier

The ending story på The neverending story. Ja lite så skulle man kunna sammanfatta denna vecka.

Hej allihopa och välkomna in i energierna för vecka 41. Hösten har kommit med besked kan man säga och för vissa människor inger hösten med alla vackra löv och vackra höstdagar ett lugn och för andra medför hösten ett enda stort kaos.

Själv har jag alltid varit en höstälskare. Jag älskar de där höstliga promenaderna, alla vackra färger, att få tända ljus och kura i skymningen. Men på senare år så har hösten ändrat karaktär för mig. Jag får mer depp känslor inför hösten och med just den här hösten har det medföljt så mycket förkylningar så jag håller på att bli tokig. För 1 1/2 månad sedan blev jag förkyld och fick starta med astma medicinen. Hade typ nästan blivit frisk nu då slog den till igen, värre än någonsin. Det började med lite enkla små nysningar och nästäppa/snuva och i helgen har jag verkligen legat för ankare med värsta bihåleinflammationen. Så bara att starta om igen med astma medicin, Coccilana, nässpray och Nasonex.  Har legat däckad hela helgen och har av den anledningen inte heller orkat blogga. Fick även avstyra ett par sittningar under helgen på grund av den här förkylningen. Men nu ska jag iallafall försöka få lite ork och energi till att göra en energiavläsning för nästa vecka. Så håll i hatten för nu kör vi!

Astrologi

Att Skytten och Stenbocken tillsammans styr starten på veckan blir väldigt tydligt i tarotkorten. Det är verkligen energi och förankring som toppar göromålen här. Eld och jord gör sitt bästa för att smälta samman till ett här i starten på veckan. Eftersom vissa andra astrologiska ting även sker inom just den här tidsramen nu så  kan det leda till mycket olika känslor nu som i sin tur gör att resan blir lite jobbigare än tänkt så att säga.

Merkurius går just nu retrograd och gör så ytterligare en vecka vilket medför att vi kan uppleva att kommunikation och information går lite långsammare än vanligt och vi kan även uppleva att saker och ting känns knepiga att nå fram till. Den här så kallade skuggsidan har vi känt av ända sedan början av september så detta kan förklara den turbulens som har synts även i energiläggningarna den senaste tiden. När Merkurius vänder framåt igen (den 18 oktober) så är det full fart framåt igen på Merkurius och planeten kämpar då igen för att återta sin plats igen på stjärnhimlen. Ta inga beslut i samband med att planeten vänder riktning och för att vara på den säkra sidan ligg lågt även den närmaste veckan efter.

Under mitt veckan har vi Stenbocken och Vattumannen (jord och lufttecken) som samarbetar vilket också syns tydligt i läggningen. Vattumannen är ett mycket analytiskt tecken och även om saker och ting sker snabbt här och med samarbete som ledord så sker allt med en stor analytiskt tänkande här i mitt veckan.

Vi vrider ur de sista dropparna ur Merkurius retrograd här under helgen när den analytiska vattumannen kliver över i drömska tecknet fiskarna. Trolska makter, inre mardrömmar och vägval är några av sakerna som fiskarna får jobba med under denna helg.

De yttre energierna

Idag startar vi med de yttre energierna eller de utifrån kommande energierna. Alltså de energier som kastas över oss vare sig vi vill eller inte. Vi kan hantera de men vi kan inte styra de. Så är det. Det är väldigt fina energier som blåser in över oss denna höstvecka i Oktober månad. Väldigt fina. Det är snarare hur vi hanterar de (våra inre energier) som är problemet denna vecka. Och glöm nu inte att det faktiskt är just den delen du kan styra på egen hand. Du bestämmer hur du ska hantera det som blåser in så att säga.

Någonting nytt håller på att jorda sig här och det har ju dessutom universum hintat om länge nu så det blir ju bara ännu mer tydligt här. Här kliver du in i en ny fas av trygghet och skapar en ny grund för dig själv och det som är du och ditt. Detta kort har med grundtrygghet att göra och det kortet låg även som dolt kort förra veckan så att just det kortet dyker upp här igen ger oss bara en större bekräftelse på att förändringens tid är här nu. Det här kortet har också till stor del med hälsa att göra och det är ju inte konstigt alls då grundtrygghet och god hälsa har ett starkt samband med varandra.

Här sker även ett starkt uppvaknande och här kommer det verkligen ett domslut. Det vill säga att du äntligen landar där du ska vara och de beslut du tar här nu är rätt beslut och rätt i tiden. Ändå vill jag samtidigt påminna dig om att Merkurius fortfarande går retrograd denna vecka så även om insikten landar in här så vill jag ge dig vägledningen här att landa i känslan och bo där ett tag men ta inga livsavgörande beslut definitivt, skriv inte under några papper. Bara bo där i känslan ett tag och känn dig bekväm med det. Du har nu kämpat en längre tid med att hitta dig själv och din plats här på jorden så att säga och nu känns det faktiskt som att du faktiskt vet vad du vill med ditt liv. Du är klar med alla ångestfyllda tider av oro och väntan och nu känner du dig motiverad att förankra din känsla och skapa det liv som du vill och önskar. Det kan medföra stort ansvar men du gör det med hjärtat och du gör det med glädje.

Det ligger ytterligare ett kort från stora arkanan med i de yttre energierna och det är inte vilket kort som helst. Det här kortet signalerar stort utrymme för magi. Det är  som att allt du rör vid nu blir till guld så oavsett om du mår bra eller dåligt i dessa tider så är det som att allt du rör vid liksom ordnar sig ändå. Viljan finns där och förmågan och i kontrast med att allt liksom ordnar sig lätt så går du raskt framåt trots tuffa tider så att säga. Det är magiskt starka krafter vi har med oss från universum nu vilket du verkligen bör ta tillvara på. Det är synd att ditt inre inte synkar med det yttre för då skulle vi ha en kärnkraft explosion här. Så kraftfulla och magiska är universums utifrån kommande kraft nu. Låt den inte bara svepa förbi. Det är sånt slöseri med stark energi.

De inre energierna

De inre energierna präglas till största delen av tankar och känslor. Att det hela tiden bor en massa olika tankar i ditt huvud som du ska ta hänsyn till och planera efter gör att det bildas mentala blockeringar i din hjärna och de ställer mer till det för dig än hjälper dig. Det är absolut någon störande mental bit som sätter käppar i hjulet nu för din väg framåt. Det känns som att det är stor obalans mellan de yttre och de inre energierna just nu.

Det står STRUL i din panna just nu. I ditt huvud finns en massa hjärnaktivitet som du faktiskt inte önskat dig just nu. Snabba beslut, snabba tankar, turbulenta tankar och många ideér som ska testas om och om igen. Men kommer du någonstans egentligen frågar universum dig? Det känns verkligen som att det finns en stor dos av tonårstankar och tonårskänslor här. Allt ska hända med ljusets hastighet samtidigt som du inte verkar komma någonstans. Det är som att du fastnar på avtagsvägar som leder tillbaka till samma punkt hela tiden….inom dig. Kom ihåg att det faktiskt är du som skapar kaoset. Hur då undrar du? Jo genom att faktiskt aldrig stanna upp. På så vis visar du en ombytlig sida som i sin tur skapar oro.

Du måste lära dig att kommunicera istället. Här sätts det igång händelser och eftersom de utifrån kommande energierna är stora och utmanande och kommer med besked så kommer de även att så frö inom dig. Kom ihåg att allting handlar om hur du hanterar saker och ting. Med bra kommunikation och ett bra samarbete, både med dig själv och andra, så kommer du mycket långt. Det händer saker snabbt här och meddelanden eller insikter av olika slag kan komma till dig här och det är då viktigt att agera på rätt sätt. Ta hjälp av vattumannens analytiska sätt att tänka här.

Du har en stark känsla av ångest med dig känslomässigt denna vecka. Oro och inre konflikter präglar dina tankar denna sista retrograd vecka. Håll ut! Nästa vecka går Merkurius framåt igen vill jag påminna om. Det känns som att du har svårt att slappna av, du känner av en inre stress i hela kroppen. Du har kanske svårt att sova och svårt att koncentrera dig. Vad säger universum oss? Jo de tycker vi är tjafsiga. De tycker att de leder oss rätt hela tiden men ändå så handlar vi tvärtom. Varför? säger de. Universum är alltid ärliga mot oss och just nu tycker de att vi krånglar till allt och vi gör det dessutom av bekvämlighet för att slippa ta tjuren vid hornen eller för att hoppas på miraklet att någon gör det åt oss. Det är inte så det fungerar hälsar universum. Att fundera och oroa dig tar dig inte framåt hälsar de. Du måste handla för att komma framåt. Just nu sitter du i ett fängelse men det är ditt eget hembyggda fängelse och ingen kommer att hämta ut dig därifrån om du inte själv tar första steget ut i friheten först.

Början av veckan

Veckan börjar tungt. Kanske att du är i samma situation som mig, superförkyld där du får ställa in allt och lite till. Inte undra på att allt känns lite tungt. Men du kanske glömmer en sak, du kanske glömmer den kraft och det ljus som de två bägarna bakom din rygg rymmer. När livet känns som tuffast så finns det alltid lite energi till att ta av och den lilla delen energi bygger ett stort berg av energi för tiden längre fram. Kom ihåg att det är NU som du håller på att lägga grunden för din framtid och även om det känns tungt emellanåt så måste du finna kraft och energi för att resa dig upp och fortsätta din väg framåt. Det är DIN framtid vi pratar om här. Ta istället hjälp av de turbulenta energierna i “tonårsknekten” istället för att känna honom som ett hot. Han virvlar runt med sitt trollspö och utgör ett slags hot med sitt oförutsägbara sätt att leda världen på. Det kanske skrämmer dig men försök istället att ta fram de aspekterna i dig själv för på så vis så kommer du ur de långsamma och deprimerande energierna som på något sätt landat inom dig. Du behöver lite eld i baken här hälsar universum.

Mitt veckan

Mitt veckan känns bättre. Du tar dig ur vakuumet på något sätt och bestämmer dig för att plocka fram de bästa sidorna hos dig, de sidor som du verkligen behöver här. Här intar du makt tronen över ditt liv och du bestämmer dig för att klara svårigheterna hur stora och jobbiga de än är. Du tar fram den visa och den kloka i dig men samtidigt plockar du fram det mest manipulerande sidorna hos dig själv. Och det behöver du verkligen göra nu. Auktoritet, det är precis vad du behöver här. Här under mitt veckan når du en beslutsamhet att lyckas med det du har  förutsatt dig sedan lång tid tillbaka. Här får du styrka och stöd från universum och här kommer det ett beslut. Det är ett stort beslut och det är ett beslut som du själv tar. Det kan vara ett beslut som landar in nu eller så kan det vara ett beslut som redan har landat in en gång men som sedan har varit ute på någon liten rundresa av tveksamhet men som nu landar in igen. Det är hur som helst inget nytt beslut som kommer från ingenstans. Det är ett beslut som du filat på ett tag men som nu landar in med kraft och pondus. Här känner du styrka och stöd i att ta dig igenom alla tänkbara jobbiga situationer du kan hamna i. Det är här och nu som du inser att du faktiskt äger en stor dos av kapacitet och det är också här som du inser att du kommer att lyckas även om det kanske kommer att ta tid.

Helgen

Att erkänna för sig själv att man har pondus är stort. Att erkänna för världen att man har pondus är ännu större, nästintill skräckinjagande. Men det är dit du måste komma. Jag har ingen aning om vad just du jobbar för, vilka mål du har eller vilken din högsta dröm är men jag vet att alla drömmar är lika viktiga och jag vet att universum vet om alla våra drömmar och det är universums stora mål, att få oss människor att nå våra drömmar och mål genom att på vägen bli mer medvetna om oss själva. Vilken  är just du som person och vad behöver just du  jobba mer med hos dig själv för att nå just dina mål?  Just nu har du alla verktyg du behöver för att nå dina mål bara du spelar dina kort rätt så att säga. Glöm inte det hälsar universum. Att det känns läskigt inom dig är helt naturligt. Du är ute på okänd mark där du faktiskt inte vet riktigt vart du hamnar. Vi människor vill veta vart vi är på väg. Vi vill ha garantier för att vi gör rätt och för att det vi gör ska bli bra. Men vi glömmer att sådana garantier inte finns.

Jag brukar själv ganska ofta tänka tillbaka 21 år tillbaka i tiden när jag bodde i en annan stad än den jag bor i idag och där arbetade jag även då på en avdelning för barn. Jag stortrivdes där och där hade jag tänkt stanna för evigt. Men så träffade jag kärleken. Hans jobb flyttade till staden jag bor nära idag och där och då så tog jag det viktigaste beslutet någonsin. Kanske det största någonsin. Jag sa upp mig från mitt drömjobb…för kärlekens skull. Vägen dit jag är idag blev lite krokig men idag är jag fortfarande tillsammans med kärleken och jag har ett ännu bättre jobb än det jag hade för 21 år sen och jag arbetar fortfarande med barn. Där och då så gjorde jag en chansning men idag inser jag att jag förlitade mig på universum. Jag förlitade mig på att universum hade någonting bättre åt mig även om jag då trodde att jag redan hade det bästa. Med detta budskap vill jag bara säga att vi inte ska stagnera i ett vakuum där vi står still. Vi ska våga gå på våra drömmar för om just den drömmen inte är sann så är den ett trappsteg på väg mot den plats du ska vara på och om du ska hinna dit i tid så har du inte tid med alltför många vakuum på vägen.

Det kommer vägval här. Vägval i livet. Det kanske var därför universum bad mig berätta min historia från livet. Det här vägvalet är viktigt. Det är ett viktigt vägval för din framtid hälsar universum. Räds inte att vägen framåt ska vara för tung att ta sig uppför. Du startar här slutförandet av ditt arbete och här samlar du ihop dina krafter för att ta dig till ditt slutmål. Här har du velat färdigt och du har fått ett nytt självförtroende. Du vet att du kommer att lyckas eftersom du har bestämt dig för det. Än en gång vill jag påminna om att snart är Merkurius retrograd ett minne blott. Den 18 oktober går den rättvänd igen. Med andra ord. Här vänder allting om. Allting blir bättre och lättare.

Triologin

 

Det centrala kortet (Kung i svärd)

Han strålar verkligen ut sin pondus, sin styrka, sin auktoritet och sin mycket starka energi ut över veckan. Han vill säga till oss att vi klarar allt och lite till bara vi vill och bara vi tror på oss själva. Men om vi gör oss små och mindervärdiga så kommer andra människor att trampa på oss. Ingen skulle ens komma på tanken att trampa på en svärdskung så bli svärdskungen i ditt liv. Du vet precis vad du vill och vad som är viktigast i just ditt liv. När du kommit till den positionen så kan ingen annan människa berätta för dig vad du behöver i ditt liv. Du vet bäst vad du behöver i ditt liv. Glöm inte bort det.

Utgångskortet/ lärdomskortet (Myntkungen)

Ännu en kung. Kungarna står för auktoritet och det blir ju alldeles tydligt här vad som är viktigt i vårt liv just nu. Vi måste sluta böja oss för andras krav och sudda ut gränserna. Du måste ta kommando över ditt liv helt enkelt. Myntkungen står för ordning. och reda och det är ju verkligen något som energierna bett oss om länge nu att fixa. Det har varit sån oordning på allt en tid nu. Om du tar kraft från svärdskungen som är det centrala kortet denna vecka och sedan placerar myntkungen i honom så kommer du att finna en ny trygg personlighet i dig själv. Du kommer att finna en person som vågar ta egna beslut, en person som vågar agera och som står stadigt i allt det du planerar och genomför. Om du finner den blandningen av kungarna i dig själv så är hälften redan vunnet. Det är veckans lärdom.

Det dolda kortet (tornet)

Igen!!! Tornet har dominerat många av de senaste läggningarna nu en tid. Nu ligger det här kortet som dolt kort nästa vecka. Det här kortet visar på förändringar, på konflikter och på svåra beslut. Och nu har ju energierna drivit på oss att göra de förändringar vi vill. Dessa förändringar kanske inte alltid faller alla andra människor i smaken så i mina öron låter det inte alls konstigt att konflikter uppstår när du ska kämpa för dig själv och dina egna värderingar. Du har redan gått igenom en stor del av processen. Vissa stunder har du tvivlat och i vissa stunder har du kört på och när tornet kommer upp så här med all information som vi faktiskt fått nu i veckans läggning så står tornet för rannsakan av dig själv. Är det du bygger eller har byggt upp starkt nog att hålla och att utvecklas vidare för nya byggen eller faller den vid minsta puff? Du har suttit fast och du har känt befrielsen. Hur känns det nu? Det är dags för reflektion. Ju mer du har lyssnat på dig själv efter vägen ju enklare och snabbare passerad du tornet. Men du måste våga passera. Det finns ingen annan väg.

Åh vilken sjukt spännande vecka. Trots att den startar med en hemsk förkylning för min del. Vet inte när jag hade en sån här kraftig förkylning senast. Bihåleinflammation är inte att leka med. Får väl för sakens skull ta ett Covid test i morgon. Jag är dubbel vaccinerad så risken är såklart liten men man får inte förglömma att man är vaccinerad mot SVÅR COVID så lindrig Covid med förkylnings symtom kan man få ändå. Men om så är fallet så behöver jag tänka på att inte smitta ner äldre människor som ligger mer i riskgrupp än jag själv gör och i så fall behöver jag hålla mig inomhus lite längre än annars. Att tänka på sina medmänniskor och bry sig om de svaga i samhället känns viktigt för mig.

Vi ses igen nästa måndag då jag hoppas att denna förkylning tagit flyget till Taiwan eller nåt sånt.

Varm kram

Annehlie