veckans energier

Fortsatt positivitet pryder veckan trots många känslomässiga inslag.

Min första känsla när jag tittade på korten för denna vecka var MYCKET KÄNSLOR! Men sen när jag började titta närmare på veckan så såg jag vilken stor potential den har just denna vecka. Inom oss växer vi otroligt snabbt nu även om energierna kan vara lite jobbiga också. Men bara genom att se att allting landar in maximalt gör mig stark och den styrkan vill jag verkligen skicka vidare till er läsare också.

Jaha då ska vi se vad som kan utmärka just denna vecka. Spontant så ser den fortfarande fin ut så här på förhand. Den kanske inte riktigt lever upp till förra veckans energier men  en mycket fin vecka blir det i alla fall ser det ut som.

Kortet Temperance (måttfullheten) som är ett tydligt balanskort och finns med här från stora arkanan finns med här igen för fjärde veckan i rad. Helt otroligt!!! Hoppas ni alla förstår nu hur viktigt just BALANS är i ditt liv. Det verkar vara nyckeln till allt just nu. Kortet ligger kvar på exakt samma ställe som sist, i dina inre energier. Så det är också alldeles tydligt att du nu håller på att skapa en bra balans inom dig och den balansen har du sökt efter en längre tid som det ser ut.

Det är än en gång många kort med från stora arkanan vilket betyder att det är livsavgörande val du gör just nu som kommer att ha stor betydelse i ditt framtida liv. Det dominerar även av känslokort denna vecka vilket betyder att du håller på att förändra dig själv och din självbild och det som händer inom dig och omkring dig nu påverkar dig otroligt mycket känslomässigt sett. Det känns som att du har kommit till ett plan här då saker och ting faller på plats inom dig. Detta sker både på gott och ont och det är också därför som du berörs så mycket av det som händer.

Astrologi

Kortet Solen finns förresten med i veckans läggning också och just Solen har ju stor betydelse astrologiskt sett denna vecka för soltecknet  byter idag måndag från Lejonets tecken till Jungfruns tecken. Vad betyder då detta. Jo när vi har haft Lejonet med oss som en bas i allt grundmässigt så har vi både haft ett stort driv, ett stort självförtroende och en stor JAG känsla vilket har gynnat oss mycket och gjort att vi har kunnat hantera alla svackor och all negativitet som drabbat oss under månaden på ett starkt och mäktigt sätt. Man kan likna det vid att vi har haft en sorts skyddsutrustning på oss som fäktarna har eller polisen som har skottsäker väst på sig. Nu tas den skyddsutrustningen ifrån oss och vi får klara oss lite mer på egen hand så att säga.

Jungfrun är till skillnad mot Lejonet ett föränderligt tecken så det är positivt när vi tittar på oddsen att tänka nytt och ta oss framåt. Jungfrun är även praktisk, analytisk tänkande och ett hårt arbetande stjärntecken. Det som kan vara en nackdel ibland med Jungfrun är att hon är fruktansvärt petnoga. Alla detaljer ska stämma in på pricken innan hon sätter fart vilket kan kännas jobbigt ibland för den som vill köra direkt. Hon kan nog krocka en del med flera olika mån tecken som kommer att infalla under den här perioden. Jungfrun är inte heller någon som kliver fram och tar för sig av äran så att säga. Hon jobbar oftast i skymundan och är ofta spindeln i nätet för att allt ska klaffa och fungera. Hon lämnar aldrig något halvgjort, hon slarvar aldrig och hon har ett stort och varmt hjärta som räcker och blir över. Men hon är oerhört självkritisk.

Nu simmar månen  in i fiskarnas tecken under måndagen och då blir vi lite drömska och ofokuserade. Det kan leda till en liten krock astrologiskt. Jungfrun gillar inte ofokuserade stjärntecken. Men de har många likheter också. Den där drömska och konstnärliga ådran som de har gemensamt gör ändå att de liksom dras till varandra och bildar någon slags kemi, vilket också syns i korten.

Under onsdagen sen kliver vi över från jord till eld och inte vilket eldstecken som helst. Det är Vädurens tecken som intar tronen. Här dyker det upp tydliga ledaregenskaper  och energin och handlingskraften går inte att ta miste på. Det finns inget tecken som slår Väduren i handlingskraft. Nackdelen är att det finns för mycket gas och för lite broms och tid för att analysera saker och ting finns det verkligen inte tid för så att här kan det gnissla lite i maskineriet mellan Jungfrun och Väduren så att säga. Men ska jag vara ärlig så ser jag mest fina och vackra energier kortmässigt i just det här astrologiska samarbetet just denna vecka.

Under helgen sen så kliver vi in i ett jord tecken igen. Oxens tecken denna gång. Här lugnar allting ner sig väldigt markant. Oxen är praktisk och konkret så det passar Jungfrun som handen i handsken men Oxen är ett fast tecken så här kan nog till och med Jungfrun tycka att det går lite väl långsamt framåt ibland. Men handlingskraft lider det astrologiska paret ingen brist på.

Söndag kväll hoppar månen in i Tvillingens tecken och det syns verkligen kortmässigt också kan jag berätta om redan nu. Men mer om det sen. Nu startar vi kanaliseringen på allvar tycker jag.

Veckans start

Ja den är som att blanda en godispåse med lite sött och lite surt men i slutänden så verkar påsen ändå innehålla mest gobitar. Så kan man uttrycka sig kanske. Vi hade översteprästen (som också är ett intuitionskort) med oss i förra veckans slutläggning och nu dyker översteprästinnan upp här i början av veckan. Detta tyder på att den intuitionen som landade i dig under förra veckan fortsätter att landa in i dig här i starten på denna vecka. Det känns nu som att du faktiskt lyssnar på dig själv och faktiskt också tror på dig själv. Det är viktigt här att du fortsätter att förstå din vishet och klokhet. Du har ett skrivet dokument i din hand men frågan är vad du har skrivit i ditt dokument? Det är dags att börja formulera orden nu så dokumentet inte förblir blankt. Än en gång så berättar änglarna för dig att du har alla svar inom dig. Du måste bara lita på det ditt inre har att säga dig.

Det känns som att du hela tiden står med en utsträckt hand. En hand som ropar på hjälp, en hand som ber om kärlek, en hand som ber om handlingskraft. Du är inte hel eller fullkomlig. Något fattas dig och bara du vet vad den pusselbiten är för något och bara du vet hur du ska fånga den och vårda den i ditt hjärta. Ta hjälp av universum och änglarna. Be änglarna om hjälp så skickar de hjälp men om du inte ber om hjälp så kan de heller inte hjälpa dig. De arbetar utifrån dina önskningar. Du har valet i dina händer. Du kan välja att sitta fast där du är eller så kan du välja att ta dig framåt oavsett om det är på den väg du redan börjat att vandra eller om det är en helt ny väg.

Men det som är en sådan glädjerik nyhet här är att Solen har alla svar åt dig. Så även om du sitter där med din tiggarkopp och tycker att livet känns orättvist emellanåt så kommer Solen att lysa upp alla mörka vrår omkring dig. Du kliver rakt ut ur mörkret och in i ljuset här. Helt underbart!!! Det finns många fina och positivt vägledande kort i en tarotkortlek men jag brukar säga att kortet Solen är ett sånt kort som alla vill ha i sin läggning. Det står inte bara för positivitet i livet utan det betyder också att DU förändrar din syn på livet till det bättre. Detta gör också att du når framgång på ett annat sätt än du gjort tidigare. Du har också lättare att rensa bort tankar som har med svartsjuka, olika rädslor, känslor av begränsningar osv att göra. Här övervinner du alla hinder och inga hinder känns för stora att kliva över här. Du ser ljuset tydligt och det är dit dina fötter riktas. När du ser klart är det också lätt att handla klokt. Svårare än så är det inte.

Mitt veckan strör guldregn över allt du tar i

Vilken vacker mitt vecka! Visserligen så har du många hinder kvar att avklara och ibland kan det kännas tufft men här kliver ju även Väduren in som mån tecken och förgyller vår tillvaro med styrka, kraft och en outtröttlig energi så om du får en svacka här så blir den nog högst sannolikt omärkbar. Det här kortet har solen i ett eldstecken samtidigt som kortet förmedlar att solen och månen är förbundna med varandra. Det är som att månen lyser tack vare solens ljus. Detta faktum gör att Jungfrun och Väduren arbetar mot ett gemensamt mål under denna period.

Du går igenom en process nu där du upptäcker din egna styrka. Kämpa vidare!!! Änglar och energier finns med dig på vägen. Oj vad många insikter jag plötsligt fick här och nu mitt i denna mittläggning! Plötsligt fick jag en enorm lust att tolka de utifrån kommande energierna för det kom så tydligt och så klart till mig här och nu. Jag blev också plötsligt personligt uppväckt nu. Jag ska berätta mer för er sen. Men för att inte röra till det för er så fortsätter jag att tolka klart mitt veckan först. Man kan säga så här, att det är mycket som kommer upp till ytan nu. Illusioner som förvandlas till flera olika val och valen i sig omformuleras i ett virrvarr av mental aktivitet och olika tankar. Här blandas makt med en transformativ kraft och ett behov av omvandling. Framgång och upplysning leder dig till äventyr av olika slag men kommer också att ge dig känslor av rädsla för misslyckanden och/eller problematiska negativa mönster. Visdom är viktigt att bibehålla här. Välj ut dina önskningar i just din värld och se till att de blir till dina på  riktigt. Se till att fantasier och drömmar blir verklighet så du inte sitter där som gammal kvinna eller man och fortfarande drömmer om det du borde ha gjort. Drömmar är till för att förverkliga och ingenting är faktiskt omöjligt. Glöm inte det.

I mittläggningen finns också ett till av de finaste korten i tarotkortleken och det kortet har Venus i Jungfrun så bara det bekräftar ju hur lyckosam denna period faktiskt är som vi befinner oss i just nu. När det här kortet dyker upp så har vi lätt att fatta rätt beslut och att ta de nödvändiga steg vi behöver mot vårt mål. Här kommer det framgång och välgång med energierna och kom ihåg. Du är så väl värd detta! Njut av dina framgångar och ta väl vara på de.

De utifrån kommande energierna

Det är ganska tuffa energier som regnar ner över oss denna vecka och det känns lite som att vi kommer att behöva jobba för saker lite hårdare än vi kanske är van vid just nu. Vi behöver be om hjälp, be om stöd, be om kärlek och be om vägledning. Vi har tuffa val att göra just denna vecka men det som är positivt i de utifrån kommande energierna är att änglarna meddelar att alla tuffa beslut kommer att resultera i en kreativ och positiv handlingskraft av något slag. Så var inte orolig om det känns som att valen nästan känns omåttligt överstigliga att komma fram till ett beslut på. Beslut kommer att fattas och när beslutet är fattat så sätter allt en ofantlig start på din väg framåt.

De inre energierna

De känns mer trygga och stabila. Inom dig så har du ett mål och du har en känsla vad du vill uppnå. Det här målet är föränderligt och ju längre fram på vägen du kommer ju fler delmål dyker det upp på vägen. Det känns nästan som att du är på väg på en bilresa ner genom Europa och från början hade du tänkt dig raka spåret ner rätt över Tyskland och ner mot målet Spanien, Kroatien, Italien, Frankrike eller vad det nu kan tänkas vara. Men på vägen ner så upptäcker du nya ställen, nya små byar och den där raka vägen ner till målet genom att köra autobahn rätt av den kör du liksom av emellanåt. Du upptäcker nya vägar, nya städer och nya drömmar och visioner föds på vägen. Målet är detsamma men du har samlat upp oerhört många fler delmål efter vägen. Här får du kämpa men du är också beredd att kämpa och du känner så tydligt inom dig att du är på väg uppåt i en uppåtgående spiral och du är fast besluten att fortsätta att ta dig uppåt. Hoppa in i trombens virvlar och bara följ virvlarnas framfart så kommer allt att sluta fantastiskt. Men du måste tro på dig själv. Den här veckan har du Solen med dig som ett inre kort vilket betyder att allt mörkt inom dig nu är på väg att förvandlas till ljust. Följ med i ljusets hastighet. Bättre hjälp än så här från universum kan du knappast få. Men det är du som måste göra jobbet.

Helgens energier

Under helgen landar vi som sagt var in i trygga och jordade energier men ändå med eldkraftens energier närvarande. Här finns både elds Ess och Elds Kungen med som en härlig blandning av kraft och energi. Här känns det verkligen som att om du tvivlat under veckan så är det här du bestämmer dig för hur du vill ha det. Och här bestämmer du dig också för att jobba för förändringen och dit du vill nå så att säga. Änglar och energier vill verkligen att du kastar dig ut och gör saker och ting som du aldrig har gjort tidigare. Att chansa här i livet är litegrand svaret på “hur tar jag mig framåt?”. Ja om du inte är beredd att chansa alls eller om du är en trygghets människa som alltid måste veta svaret innan du tar ett endaste steg framåt. Ja då kommer du inte heller någonstans.

Jag minns fortfarande de där stunderna när jag vägledde min svärdotter i sitt dilemma huruvida hon skulle våga kasta loss och öppna eget. Hon var just då mammaledig och arbetade normalt sett i barnomsorgen. Hon hade sin hobbyverksamhet som sitt stora intresse där hon höll på med naglar. Sedan kom fransarna in i hennes liv. Hennes stora dröm var att våga kasta loss och ta steget till att säga upp  sin tjänst och öppna eget. Vi satt oändligt många timmar under många månader och jag vägledde henne via änglarnas råd och änglarna var tydliga. Hon skulle våga för det skulle bli lyckat. Som en skänk från ovan så hände något magiskt nästan. Tjejen som hon gått utbildning hos som frans stylist var tvungen att avsluta sin verksamhet så min svärdotter fick erbjudande att ta över både hennes studio och hennes kundregister. Här sa till och med jag att om hon inte tog den här chansen så skulle nog aldrig mer chansen  återkomma. Hon gjorde det. Hon sa upp sig. Hon startade eget och idag är hon en omåttligt populär frans stylist och hon kom faktiskt 5:a i ett frans VM nyligen till och med.

Det var en liten passus men tänk vad änglarna har mycket god erfarenhet inom sig ändå och de vet alltid vad som är bäst för oss men det är som sagt upp till oss hur vi godtar den vägledning vi får och om och när vi låter den landa in.

Triologin

Det centrala kortet (Nio i mynt)

Hela veckan utstrålar värme och lycka och glädje och med detta kort som utgångs kort så verkar ju allt som du tar i att bli till guld just nu. Så man kan säga att det verkligen är tid för att plantera saker nu för det du planterar kommer med all sannolikhet att hamna i god jord med fina tillväxtmöjligheter. Här kommer belöningarna som du har kämpat för tidigare. Du är på en bra plats i livet just nu och den har du förtjänat. Det här kortet har kommit till oss här för att hjälpa oss att bli medvetna om detta.

Utgångskortet/lärdomskortet (Knekt i bägare)

Det vi måste lära oss är att våga ta steget mot det nya och att bekämpa rädslan och oron inom oss att vi ska misslyckas. Vi kommer att växa känslomässigt genom att ta del av det nya som kommer till oss. Kortet berättar också att det kommer att bli en känslosam berg och dalbana (på gott och ont) men vi ska inte förglömma att den har någonting gott med sig i bagaget.

Det dolda kortet (Ess i bägare)

Det som påbörjas under denna vecka kommer att leda till en ny start på något vis i nästa vecka och denna nystart som då kommer att äga rum finns i känslornas tecken. Så spontant så kan jag inte se något annat alternativ än att även nästa vecka blir fin och vacker. Jag har inte lagt kort för nästa veckas energier ännu men astrologiskt så finns astrologins känsligaste tecken med i bilden så att då förstår jag varför just ett känslokort ligger här som dolt kort för nästa vecka. Kommunikation och eld finns också mer som två viktiga verktyg nästa vecka.

En spännande vecka! Själv är jag väldigt förkyld just nu så resten av veckan blir att kurera sig med mycket vila och hostmedicin. Jag är inne på dag 7 nu och igår kväll var det värre än värst. Jag fick ta fram astma medicinen då jag lätt får ansträngningsastma vid förkylningar och igår kväll var jag sjukt tät i bröstet. Idag känns det bättre. Nästa vecka har jag mycket medialt inplanerat. Jag ska hem till ett gäng glada människor och köra lite privatsittningar en dag. Jag har en gruppseans här hemma inplanerad en annan kväll och på fredag nästa vecka så åker jag ÄNTLIGEN på kursträff igen och får då träffa mina mediala kurskamrater. Vi ska få prova på trance vilket är något som jag intresserat mig för mycket nu under den senaste tiden. Sen ska vi ha korta privatsittningar med inbjudna gäster och sen ska vi få åka iväg och rensa hus. Så denna helg vill jag inte missa. Den blir spännande.

Ha det nu så gott allihopa så ses vi som vanligt igen i nästa veckas energier.

Kramar Annehlie