veckans energier

Världens bästa vecka skulle jag vilja kalla denna vecka för. Den ger oss mycket glädje!

Äntligen en toppenvecka!!!

Gissa om jag blev barnsligt glad när jag lade energierna för vecka 31. Så härliga energier! Äntligen! Men vi börjar väl med de astrologiska vibbarna först som vanligt.

Astrologiskt

Här går oxen in i tvillingens energier under måndag förmiddag. Där stannar den faktiskt ända till torsdag så stor del av starten på veckan och även del av mittveckan. Här är det full fart på oss och det är trevliga, sociala, nyfikna och kommunikativa vibbar som styr oss. Här känner vi oss förändringsbenägna och vill framåt så att stanna i kaos om  det nu skulle råda någonting sånt är knappast möjligt. Här oroar vi oss inte för någonting, åtminstone är inte oron särskilt långvarig. Det är knappast förvånande att det är snabba, fartfyllda och härligt glada energier som speglas i tarotkorten också.

Under torsdagen byter vi till kräftans energier. Vi blir då mer lugna, varma, familjära och oerhört känslomässigt berörda av olika saker som sker inom oss och runtomkring oss. Speglas dessa energier i tarotkorten? Ja det gör de absolut. Vi går här från utåtriktade och flyktiga till känsliga och familjära på en liten kvart känns det som. Detta kan ställa till det lite för oss. Att gå från förändringsbenägen till absolut ovillighet till förändring kräver stor dos förståelse och stor dos empati och kärlek till oss själva och runtomkring oss.

Under lördagen sen gör Lejonet entré och löser alla problem med sin pondus, sin vilja, sin auktoritet och sin ödmjukhet. Balans inträffar. Lejonet löser alltid situationer på något sätt. Lejonet är ett eldstecken och sätter gärna sig själv i centrum men är ändå inget egoistiskt tecken även om det kan verka så ibland när de bossar runt och bestämmer saker och ting. Att ta beslut går fort för ett Lejon, det är ett kreativt tecken, så ibland hinner vi andra inte riktigt med i svängarna. Att sätta ner foten till ett Lejon gör du bara om du har på fötterna och vet vad du pratar om så att säga.

Sådär. Då vet vi vad vi har för energier att tampas med under denna vecka. Nu till energiernas budskap.

Första delen av veckan bjuder på frisk fläkt och glädje!

Ja inte så konstigt som sagt med månen i tvillingarnas tecken. Här sker saker och ting fort och som jag sa så eskalerar energierna här under måndagen då oxens trygga bas byts ut mot den mer fartfyllda energin. Detta kan absolut ställa till med lite oreda runtomkring oss till en början men det handlar om att ändå våga kasta sig ut i universums energivågor och lita på att änglar och universum fångar upp oss om vi trampar lite snett. Våga och vinn är konceptet och ska du komma någonstans så måste du våga svinga dig i lianerna också så att säga. Det är så du kommer framåt.

Som jag sagt tidigare så har det varit lite stagnation i veckorna som varit även om energierna hela tiden gett oss styrka och förhoppningar för att få oss att gå vidare så är det här som vi verkligen stiger energimässigt känner jag. Du är definitivt på väg uppåt energimässigt nu och nya friska tankar föds som lösningar på olika problem du haft. Jag känner verkligen bara positivitet med den här starten på veckan. Så sköna och härliga energier kort sagt.

Jag skulle nog vilja säga att även mittveckan styrs enormt mycket av tvillingens energier trots att kräftan sakta kryper in energimässigt under torsdagen. Men energierna i korten bär starkt med sig av tvillingens energier. Det känns som att tvillingens framfart har en ganska bra fart med sig in i kräftans energier så det blir lång bromssträcka så att säga. Energierna visar fortsatt härliga och fina energier. Du känner dig väldigt stabil här och allt du tar i här blir till överflöd på något sätt. Du har här känslomässig och materiell trygghet. Det som eventuellt kan ske här är att kräftans ovilja till förändringar kan göra det svårt för dig att genomföra något som du tycker att du borde göra. Detta i samklang med att känsligheten för det mesta letar sig in här i små vrår kan bli en jobbig historia för dig.

Här får jag upp envisheten i energierna vilket tarotkortet rebellen bekräftar. Du är här både vis och ovis på samma gång, givmild och snål på samma gång osv. Om du känner att du besitter en gåva på något sätt så har du även motsatt gåva inom dig. Det gör dig svår för andra människor att läsa av vem du är som person egentligen. Detta faktum präglas definitivt av att energierna byts mot så olika energier. Tvillingen och kräftan är inte lika varandra för fem öre. Men i grund och botten kan man lita på dig och du utstrålar pondus och trygghet. Här kommer det i alla fall framgångar men i andras ögon kan du verka lite fyrkantig och envis kort sagt. Men det sker i alla fall saker i och omkring dig här så trots att vissa människor kan titta snett på dig här så bör du vara stolt och nöjd med dig själv. Ibland måste man vara lejonet som tar kommandot över flocken så att säga.

Utifrån kommande energier

De måste jag berätta om. De är fantastiskt fina de energier som öser ner över oss denna vecka. Du har verkligen draghjälp denna vecka och som jag sa tidigare, du är på väg uppåt på må bra skalan och då blir du också kreativ och tänker mer klart. Både universum och änglarna kommer under denna vecka att ge dig alla verktyg du behöver. Sen är det upp till dig hur du använder de. Ta hjälp av änglar och universum nu så får du den hjälp du behöver och var inte rädd att ta hjälp av andra människor runtomkring dig. Dansa i samklang med varandra och du kommer att få så många bra tips och råd på vägen denna vecka. Kasta de inte i papperskorgen eller någon “jag tar det senare” box. Gör någonting kreativt av det nu. Det är så du tar dig vidare här i livet. Det är växande energier på ingång och det är för övrigt andra veckan i rad som kejsarinnan kommer upp i veckoläggningen. Hon står för kreativitet, växande och hon kan också stå för graviditet. Om så är fallet för någon av er läsare så är graviditeten bara av positiva energier för då är den efterlängtad och planerad, trygg och glädjebringande. I går blev en vän till mig mamma för första gången i sitt liv, ett sånt efterlängtat barn kan jag meddela. Så jag förstår vad kejsarinnan vill meddela just mig med att dyka upp här två veckor på rad. Ett kärleksbarn är fött.

De innifrån kommande energierna!

Som sagt, verktygen kommer att ramla ner från skyn men du behöver nog en spark i rumpan för att börja använda de också. Energierna visar mig att du får många bra ideér med hjälp av verktygen men eftersom du är envis och fyrkantig och rädd för att kliva ur boxen så att säga så ställer det till trubbel för dig. Du låser dig i saker och former som inte är nödvändigt. Om du bara skulle våga kika ut bakom gardinen och ta ett enda steg ut på det nya gröna gräset som är nysått så skulle himmelska makter komma över dig. På det sätt som du jobbar nu så blir du bara utmattad och stressad. Du har verktygen, du har ideér, du har bra tankar men du vågar inte ta steget. Det gör dig trött och utmattad. Försök att kliva över hindren på vägen istället för att se de som bromsklossar så kommer du snabbare framåt. Energierna vill absolut att du ska ta dig framåt.

Mittveckan

Allt kommer till dig i överflöd denna vecka. Det känns verkligen som att du sitter på en massa lärdom nu som bara väntar på att ta dig framåt och allt ljus, alla skatter och all positivitet finns med dig nu som ett stor lyckosamt rus. Ta vara på dessa energier. Se dig själv som en del av energierna och ta hjälp av energierna men också av människor runtomkring dig, människor som vill dig väl. Du är en del av alltet. Glöm inte det. Allt går verkligen din väg här och här under torsdagen kliver ju också energierna in i kräftans tecken som är det stora familjetecknet. Familjen betyder allt för en person född i kräftans tecken. Mer än för något annat tecken. Och precis när dessa energier styr dig här så dyker det stora familjekortet upp. Här handlar det om stor tur, ofta är pengar eller ekonomi av något slag med och styr här men det som händer omkring dig nu har hur som helst stor betydelse för din familjära situation på ett positivt sätt. Det är lyckobringande energier som finns med här. Det som är positivt här är också att du är bestämd och vet vad du vill så det känns som att du faktiskt tar hjälp av energierna här och gör ett stort avstamp framåt på din väg.

Lejonet både i solen och månen

Under lördagen så kliver ju månen in i Lejonets tecken och då befinner sig både sol och måne i samma tecken. Det betyder att Lejonets egenskaper förstärks här. Detta betyder att det råder eldiga, drivande och bestämda energier här under helgen. Dessa energier hjälper dig att växa inom dig själv så vart du än är på väg någonstans så känns det här som att du kommer att komma ytterligare några steg på vägen. Det kan vara så att du fortfarande känner dig lite trött och tagen under fredagen men dessa känslor kommer att bytas ut under lördagen och kraften kommer tillbaka. Så energimässigt känns du på topp men det är någonting som ligger och skaver också.

Det känns som att du är väldigt ambivalent när det gäller något val av något slag. Jag brukar beskriva det så här när det här tarotkortet kommer upp. Det känns som att du tänker att om du släpper taget om det du har så finns det en stor risk att du ramlar rakt ner i stupet utan att veta vad som väntar dig där. Frågan är om du törs chansa på att falla ner. Det kan vara helt fel val men det kan också vara det mest fantastiska val du nånsin har gjort. Att klamra dig fast med fötterna bara är hur som helst en dålig idé för i den positionen finner du varken någon kraft eller något hopp.

Att släppa taget med fötterna och hålla dig kvar med armarna bara gör att du vinner lite tid men är den tiden värd att hänga sig kvar för. Du kommer inte att klara av att hänga kvar i all evighet och till sist så måste du ändå ta ett beslut och vilka beslut finns egentligen att välja mellan? Att leka spindelmannen eller superman och häva dig upp på klipphällen med risk att armarna går sönder och kanske hjärtat eller dina drömmar med eller att släppa taget och chansa på att energierna varsamt tar emot dig.

Vad vill då egentligen energierna berätta med denna illustration. Jo att det är dags för dig att ta ett beslut nu för annars så kommer du att bränna ut dig själv och dina drömmar kommer att försvinna upp i tomma intet. Glöm inte att det är du som bestämmer om du önskar ta hjälp av energierna eller inte. Nya chanser kommer såklart men just den här chansen försvinner och du vet inte när nästa chans dyker upp. Nu har du Lejonets energier med dig. Ta vara på det nu. Du har guldläge på det mesta just nu.

Triologin

Det centrala kortet (överflöd)

Energierna är verkligen snälla mot oss denna vecka. De berättar att de ger oss allt i överflöd. Alla verktyg vi behöver får vi, all tid vi behöver får vi, all kärlek vi behöver får vi, all uppskattning. Allt serveras på ett silverfat framför oss så egentligen så vore det rent oartigt mot energierna att inte tacka, ta emot och sen använda oss av de. Här mår vi bra men vi sitter samtidigt still och förväntar oss att saker och ting bara ska hända av sig självt. Det känns som att vi sitter där på tronen och strör guld över oss själva men vi tror samtidigt att vi kan sitta förnöjt där utan att lyfta ett finger själva. Fel, fel, fel!!! Här får du redskapen men det är du som ska använda dig av de, inte energierna. De bara serverar dig det du behöver så att säga.

Utgångskortet/lärdomskortet (celebration eller firande)

Här kommer ett tydligt budskap. Vi måste lära oss att fira mera. Vi måste lära oss att glädjas även åt små goda ting som händer i livet. När du börjar glädja dig även åt små ting som händer i livet så kommer också belöningarna att bli fler och du kommer att må bättre. Du kanske känner att du sitter och väntar på den stora kärleken som aldrig kommer men på vägen dit så glömmer du att glädjas åt små och kanske nästan obetydliga kärleksbevis på vägen. Detta kan göra att du missar den stora kärleken när den väl kommer. Du kanske sitter och väntar på att den stora turen ska komma till just dig och att du ska vinna en massa pengar men på vägen dit så glömmer du att glädjas åt små inkomster eller vinster på vägen. Du kanske går och trånar efter ett nytt jobb men på vägen dit så glömmer du att glädjas åt dagens små överraskningar på vägen. Ett bra tips är att varje dag summera dagen vid dagens slut och att varje dag fundera ut tre  positiva och glädjande saker som hänt under dagen. Saker som är värda att fira inombords. Det fick jag till mig nu!

Om jag exempelvis skulle ta min torsdag förra veckan. Jag hade jobbat mer än vad jag egentligen mäktat med hela veckan då jag skött hela BVC på egen hand under två veckors tid och kände mig ganska trött och sliten. Jag avslutade dagen med att jobba 9,5 timme och sen åka 10 mil hem till min son och mitt barnbarn. Jag var orolig över hur jag skulle orka med både resa och vistelse. Resan gick fantastiskt bra. Jag kände mig pigg och glad. Jag åkte hem till min älskade mamma och blev där serverad supergod pannkaka. När jag kom hem till min son så hade mitt barnbarn somnat men jag fick prova något virtuellt spel som var jättekul och gjorde att jag skrattade så tårarna sprutade. Jag fick världens varmaste kram av min son, den värmde och morgonen efter fick jag världens godmorgon leende av mitt fina barnbarn och en riktig blötpuss mitt på munnen. Allt jobbigt som jag hade målat upp innan försvann på en sekund. Energierna verkligen matade  mig med positivitet.

Det dolda kortet (ögonblick för ögonblick)

Kortet som hintar om nästa vecka är ett balanskort. Vad vill då detta kort berätta för oss. Jo att det är viktigt med balans i livet men så länge du skuttar framåt i långsam takt och ser till att hela tiden hålla ett fokus och en fin balans i livet så kommer också livet att fortsättningsvis kännas glädjerikt och bra. Släpp alla måsten och känslan av upptagenhet och befinn dig i här och nu. På så vis är du också öppen för det som dyker upp under vägen. Visst kommer det hinder efter vägen och visst kommer du att snubbla till emellanåt men gör som barnen – res dig upp, borsta av dig och fortsätt att lättsamt studsa fram på vägen med en nyfikenhet.

Wow vilken vecka! Ta vara på den nu.

Kramar Annehlie