veckans energier

Ängslan – Fartfylld eld – stabilitet! Karlssons blandning denna vecka kan man säga.

En till svajig vecka men med pondus i botten energimässigt. Det känns tryggt!

Hej alla vänner. Hoppas att ni också överlevt hettan som har varit denna sommar. När jag skriver det här blogginlägget är jag precis i startgroparna för att börja min första arbetsdag efter 3 veckors semester men när den här läggningen äger rum så är jag inne på min andra arbetsvecka efter semestern. Så jag är före min tid nu kan man säga. Jag brukar oftast inte vara ute i så god tid med energierna men helgen ska vi tillbringa tillsammans med  våra bästa vänner. De bor så lantligt och härligt till och denna helg kommer att bestå av goda skratt, förmodligen en båttur ut till  en ö i närheten för lite sol och bad och korvgrillning och bad i deras jacuzzi  Vi får se vart vi landar nånstans. Det blir även ett restaurangbesök på en Italiensk restaurang i Borlänge under helgen och kortspel så klart. Men nu till energierna för vecka 30.

Astrologiskt

Jag vet inte om ni kände av den här veckans melankoliska del under mittveckan (alltså energierna för vecka 28 pratar jag om nu) men jag gjorde det iallafall. Jag var sjukt låg under torsdagen och fredagen och fann ingen glädje i nånting kändes det som. Jag brukar inte ha svårt att lyfta mig själv men de här dagarna kändes natt svarta. Sen gick jag ut och läste på om de allmänna energierna som änglar och universum förmedlat till mig tidigare och då förstod jag direkt vad det var som påverkade mig så starkt. Det var ingen direkt händelse som påverkade mig utan det var energiernas framfart i stort som jag reagerade på så starkt. Så där ser man hur känsliga vi faktiskt är för de universella energierna som vi har omkring oss.

Hur ser denna vecka ut då tro. Vecka 30 alltså. Solen klev förresten in i Lejonets tecken i förra veckan och det känns ju bra. Lejonet är ett eldstecken med mycket driv och stort pondus så här blir ju saker och ting gjorda iallafall kan jag säga och det känns ju skönt att ha detta driv med oss en månad framåt nu. Så om ni har tänkt att driva igenom något slags projekt nu på vilket plan det än är så är det verkligen läge för det nu kan man säga under Lejonets glansdagar. Om du dessutom är född i Lejonets stjärntecken så har du verkligen guldläge nu.

Men månen spelar större roll än vi tror. Solens tecken påverkar oss grundmässigt som en stabil plats på jorden så att säga medan månens energier är starkt känslomässigt knutna men flyktiga. Detta betyder att om månen befinner sig i ett känsligt tecken så blir vår sinnesstämning oerhört känslig för att några dagar senare kanske byta till ett drivande och starkt tecken och då byts sinnesstämningen ut. Det är därför som vi ena dagen kan känna oss låga och nästa dag energirika. Allting handlar om hur vi hanterar energierna på bästa sätt och det är det som den här energiläggningen är som en hjälp till.

I början på veckan befinner sig energierna i fiskarnas tecken. Fiskarna simmar i sin egen lilla guldfisk skål brukar jag säga. Drömska och glömska. Säg en sak till en fisk så har personen glömt det sekunden senare. Fokus är inte fiskarnas starkaste sida. Men fiskarna är oftast väldigt känsliga och väldigt spirituella. De fastnar ofta i lite drömska tankar och planer. De är dock väldigt kloka och har många kloka ideér. De är också hjälpsamma och empatiska. Konfliktlösa skulle man också kunna kalla de. De hamnar så gott som aldrig i konflikter. De undviker det på ett säkert sätt så att det knappt märks att de smiter förbi. Ja jag kan se en del “fiskbeteende” i början av veckans energier faktiskt.

I mitten av veckan byts energierna drastiskt ut mot fartfyllda väduren. Jag brukar lite skämtsamt säga att universum nog gjorde detta på flit när hon skapade energibytena ibland och detta energibyte är definitivt ett sånt energibyte som det pratas om. Dessa energier är så olika varandra som de bara kan bli. Från att simma omkring lugnt i den där guldfisk skålen och inspektera världen lite på håll och se om något härligt eller underbart kanske dyker upp så dyker vi här in i hetluften direkt. Inget tecken är så fartfyllt som just vädurens tecken. Du hinner knappt blinka innan väduren är på nästa plats i livet och här simmar du knappast omkring lugnt och inväntar det där underbara. Nej här ser du till att befinna dig där allt roligt händer helt enkelt. Här är du snabb och effektiv. Du är också modig och beslutsam och du äger en passion som inte är av denna värld. En annan sak som symboliserar väduren är ärlighet. Det låter ju bra men ibland kan denna ärlighet ligga väduren i fatet då hon alltid säger precis vad hon tycker och vad som faller väduren in. Väduren är inte heller någon speciellt bra lyssnerska eftersom hon alltid är på framfart på sin väg framåt och har inte tid med att stanna upp och lyssna in en massa saker. Här under mittveckan påverkas vi starkt av vädurens energier. Och här kan vi verkligen snacka om att energierna i tarotkorten speglar vädurens framfart under mittveckan. Oh my god!! som man brukar säga.

Även under fredagen ligger vädurens energier kvar och gottar sig för att under lördagen snällt kliva över i oxens trygga famn så att säga. Här saktar vi ner farten rejält och det kan vi verkligen behöva efter den här mittvecka rushen kan jag säga. Här jordar vi oss. Blir praktiska och realistiska igen. Oxen är ett envist tecken så det handlar verkligen inte om att stagnera här utan snarare om att dra lasten framåt men på ett säkert och evidensbaserat vis. Här intar du en ledarroll över ditt liv.

 

Men nu till energitolkningen. Simma lugnt som man brukar säga

Det känns fortfarande som att du kämpar med något här i starten på veckan. En viss stabilitet finns men det känns ändå som att det blåser på ganska friskt här fortfarande. Kanske det är fiskarnas energier som påverkar dig här. Kanske du gör en resa för att nå ett ekonomiskt mål av något slag. Det är hur som helst fokus på rörelse framåt och det står för praktiska ting, ekonomiska ting av något slag. Det känns också alldeles tydligt att du här har kommit en bit på väg, ja en bra bit på väg faktiskt. Det som raserades en gång i tiden är nu faktiskt på gång att återuppbyggas. Eller så bygger du helt nytt så att säga. Du har iallafall bestämt dig för en sak. Du vill att den du är ska visas upp i sin fulla prakt och du vill att dina förmågor ska bli erkända och uppmärksammade av andra. Du känner en självsäkerhet och en trygghet i dig själv här som speglar dig väl i de energier som ramlar över dig nu. Så även om du kan se alla sorger du genomgått fram till nu så kan du också se hopp och tillförsikt i framtiden nu.

När stjärnan dyker upp i en läggning så har den alltid betydelsen att du har kommit ur någonting jobbigt och in i någonting vackert och härligt. Du upplever någon slags frid eller härlighet av något slag. Du känner dig här kreativ och produktiv och inspirationen flödar. Det är definitivt ett “ljus i tunneln kort”. Det betyder inte att allt är i sin ordning igen men det är ett tydligt tecken på att saker och ting verkligen är på väg att ordna upp sig. Nytt hopp och ny inspiration som sagt men ska någonting mer än så hända så måste du också vara beredd att jobba för det så att säga. Under min utbildningstid inom det mediala tex. så har ofta stjärnan kommit till mig som ett tecken på att jag har nytt hopp och ny inspiration men som sagt…om jag själv inte jobbar för förändringen så blir den heller inte av. Man måste våga för att vinna.

Energierna visar här så tydligt kombinationen. Fiskarnas tecken gör att du drömmer runt och är ofokuserad. Detta gör i sin tur att det blir ett stopp i framfarten. Samtidigt så känner du dig svag och fastbunden i dina tankar och detta gör att du faktiskt inte tar dig framåt. Det känns nästan som ett mentalt fängelse. Men stjärnan står för hålet i spindelnätet så att säga. Stjärnan kommer med hopp och framgång och lysande ideér. Ta vara på de och gör något kreativt av de. Ta dig ut ur ditt mentala fängelse så fort du bara kan för där mår du inte bra.

Inre och yttre energier

De inre energierna denna vecka bekräftar ditt mentala fängelse men samtidigt så säger de att du vet ju vart du ska så varför tar du dig bara inte dit???? Vårt inre spelar oss ofta ett spratt vilket gör att vi oftare lyssnar på de skeptiska rösterna än de positiva rösterna. Om en viss kategori säger till dig “Nej det där klarar du aldrig” då lyssnar du atutomatiskt mer på dessa ord än på den grupp som säger “Det där klarar du lätt. Följ ditt hjärta, din dröm” osv. Vi människor har så svårt att stötta varandra både i saker vi tycker lika om och olika om. Tycker vi lika varandra uppstår rivalitet och tycker vi olika så kan vi inte stötta någon i något som vi inte själva är intresserad av. Istället blir vi då nervärderande och ödmjukheten försvinner.Vi måste lära oss att bli mer ödmjuka mot varandra. Men det energierna berättar för dig här är att du måste ta dig framåt på din väg om den känns rätt för dig, oavsett vad vissa människor tycker och tänker för när du mår bra är energierna på rätt plats oavsett hur det känns för någon annan. Så lyssna på de positiva rösterna som säger “du klarar allt och lite till. Hejja dig”.

De yttre energierna är ungefär detsamma. Även här finns tecken på att någon eller något sårar dig och detta påverkar dig en hel del. Du känner dig förvirrad, ledsen och arg. Skaka av dig känslan istället och låt ingen trampa på dig. Kom ihåg att det energierna tillför dig under denna vecka är hopp, tro och tillförsikt i form av stjärnan och drivet som sen kommer under mittveckan. Det känns verkligen som ett stort djungelvrål för att uttrycka sig knivskarpt. Wow vilken energi jag känner här under mittveckan.

Stark energi – stort driv – Eld

Vi går direkt till mittveckan. Jag känner en sådan oerhört stark dragning till just den delen av veckan. Här vill vi verkligen leva kan jag säga. Solen ligger i Lejonets tecken, månen ligger i vädurens tecken (bägge två tecknen är starka eldstecken) och här i mittveckan ligger enbart eldskort. Vad säger ni om den kombinationen. Själv säger jag bara yippi!!! Här kommer energin att befinna sig på topp hur än vi beter oss kan jag säga.

Drottning i stavar ger oss sån pondus att man nästan kan ta på dess kraft och styrka. Ingenting kan såra henne, ingenting kan få henne att backa, ingen människa i hela universum kan nog få henne att vekna. Här känner du dig stark och nästan magiskt framgångsrik. Om någon rackar ner på dig nu så trampar du bara vidare och lämnar denna patetiska skugga bakom dig. Du är verkligen drottningen av eld här och de som väljer att inte följa din väg framåt här får helt enkelt skylla sig själva om de stannar kvar i eldsflammorna så att säga.

Det föds ny kraft här. Någonting nytt börjar ta form och ur eldsflammorna föds definitivt en ny framtid. Frågan är vad du tänker göra av den för här står du nu med din framtid klart framför dig. Det är så uppenbart att du vet vart du ska och vad du vill men ändå så kan du inte se hur du ska komma dit. Men att du ska dit, det vet du och här får jag verkligen till mig att många stora hinder är avklarade och målet är betydligt närmare nu. Här föds det verkligen framgångar men även planer för framtiden. Jag har själv haft en del planer för min framtid. Ett par av de har växt fram mer tydligt nu den sista tiden och en av de är jag snart på väg att plantera så att säga. Den andra planen var först mer diffus och låg lite längre fram i min planering men nu har den blommat upp som ogräs ur gräsmattanden senaste tiden och pockar på mig väldigt mycket så den ska jag nog också plantera snart så att säga. Wow vilken mittvecka hur som helst. Jag känner hur energin bara flödar här!!

Här landar du in…tryggt och säkert

Det har varit lite kaotiska veckor nu där du kanske har känt lite som att du kastats mellan hopp och förtvivlan och känslan ligger kvar här under ingången av helgens energier men mer som en svag skiftning av känslor av besvikelse och kraftlöshet. Känslan av att inte komma någonstans vart i det du befinner dig i så att säga. Det har verkligen varit tur att du haft eldsenergierna med dig här under mittveckan. De har fungerat som en fin och naturlig draghjälp för dig att dra dig uppåt och framåt istället för nedåt och bakåt. Nu landar allting in i oxens trygga händer när månen kliver över i oxens tecken. Det ligger ett till Ess här och inte vilket Ess som helst. Det här Esset kommer upp när vi planterar något. Något som ska växa och gro till någonting fint och vackert. Här sker en markant förbättring i det du gör och det du tänker och det du formar. Du börjar lita på dig själv och dina egna tankar och känslor igen och du börjar investera praktiskt i det du vill och känner att du vill göra. Det som är viktigt för dig så att säga. Den investeringen som du gör av något slag kommer att löna sig på sikt. Detta är som sagt var en smått kaotisk vecka som går upp och ner som en berg och dalbana både fysiskt och psykiskt men det händer verkligen saker som för dig framåt här. Det bevisar två fina Ess i veckoläggningen och dessutom Ess som symboliserar både handling och plantering så att säga. När vi sen jordar oss och landar in så att säga så kommer det att födas en växande känsla inom oss. Här hamnar allt i harmoni och ledordet är verkligen växande. Ur kaoset som har varit växer det verkligen fram en växande känsla. Budskapet som finns till dig här är att ta väl hand om betänketiden. Känn noga efter vad du faktiskt vill göra med ditt liv. Skynda inte på  dina beslut utan ta den tid du behöver men kom ihåg att det ska vara dina val som lägger grunden för din framtid. Sist men inte minst så förmanar oss energierna att fånga drivet i dig. Lägg de här virvelvind veckorna bakom dig och ta nya tag. Alltid har du lärt dig något. Du minns väl att allt som sker genom energiernas ögon inträffar för att lära oss något mer om oss själva.

Triologin

Det dolda kortet förra veckan ville muntra upp oss lite. Den ville berätta att trots lite hetsiga vindar i omlopp så blåser det lite varmare vindar också. Lite festlig stämning ville korten berätta om. Jag har som sagt var inte en aning om vad denna festliga stämning står för hos just dig men för min del så betyder nog det att jag under helgen denna vecka far iväg till mitt älskade barnbarn för att fira hennes andra födelsedag i livet.

När hon föddes så lade jag veckoläggningar för mig själv (numera har jag inte så mycket tid över att sia i korten för min egen del. Bloggen tar mycket tid och även sittningar och siandet på er kunder som väljer att gå hos mig samt min mediala utbildning så klart). Men när min svärdotter var gravid så fick jag plötsligt upp i min egna veckoläggning att mitt barnbarn skulle komma ut veckan efter. Jag fick till och med upp veckodagen onsdag. Min svärdotter skulle göra en gipsavgjutning på magen men hade tänkt vänta då det ju var 3 veckor kvar och första barnet. Jag ringde henne på söndagen och sa “gör den där gipsgjutningen nu för annars blir det försent”. Så hon kastade sig på telefonen och ringde sin vän som skulle fixa med gipsavgjutningen. Så den blev av på måndagen. Under tisdagen hade hon småvärkar, sen gick vattnet. Vid midnatt åkte de in och på onsdag morgon kl 04 kom lilla Disa tre veckor för tidigt men exakt på den dagen jag siat om. Hon är speciell mitt lilla barnbarn. Hon är ett Lejon både till soltecken, måntecken och accendent. Henne väljer man sina duster med kan jag säga. Ha ha. Men nu till triologikorten.

Det centrala kortet (drottning i stavar)

Det här är ett härligt kort. Ett wow kort som verkligen bekräftar för dig att fast det är jobbigt emellanåt och långa uppförsbackar emellanåt så har du det här drivet. Du ger dig liksom inte och det är bra. Eldsdrottningen ger sig aldrig. ALDRIG! Hon är tuff, vet vad hon vill, ödmjuk…absolut men framtoningen är KÖR PÅ!!!! Så härligt att ha de här energierna med oss denna vecka. Framför allt denna vecka skulle jag vilja påstå då den är rätt tuff energimässigt sett.  Men för en tuffing som dig är ingenting för tufft. Du borstar av dig och går vidare känns det som. YES!

Utgångskortet – lärdomskortet (tre i mynt)

Ett sånt tydligt budskap. Det betyder helt enkelt att vi ska på. Vi måste slita för att komma dit vi vill.  Ibland har vi medvind och då går tramporna fort och ganska ofta har vi motvind också och det är då du behöver hitta drivet ändå och ha det slutgiltiga målet framför dina ögon. Så tappa inte fokus! Inte ens när livet känns tungt och jobbigt.

Det dolda kortet (knekt i bägare)

Åh drivet fortsätter. Denna gång i form av något nytt känslomässigt sett. Du går här framåt med en kärleksfull framtoning och det känns litegrand som att du bara ligger där och skvalpar vid vågkanten beredd att fånga in allt nytt och härligt som ligger på lut och väntar på dig. Jag känner en stor portion av KÄRLEK i detta kort. Vad än du väntar in för något så för det med sig någon form av kärlek. Kärleken kan komma innifrån som en känsla eller blåsa in utifrån i form av en frisk vind. Har inte lagt kort på vecka 31 ännu så jag vet inte vad detta kort står för. Men en sak vet jag. Det känns bra. Det känns som att energierna ska landa in lite bättre under denna vecka men astrologiskt sett så finns det ganska känsliga energier i omlopp även nästa vecka så det återstår att se vad tarotkorten har för budskap till oss.

Ta hand om er nu så ses vi nästa vecka igen i de här härligt energirika energierna.

Kram på er!

Annehlie