Okategoriserade

Tid för att avancera i något fyller denna vecka energimässigt.

 

Hej alla vänner där ute. Hoppas ni haft det fint under veckan som varit. Min vecka har varit fin om man ser till det stora hela även om den började lite dramatiskt med att min gamla mor åkte in på akuten med andningsproblem vilket gjorde att måndagen förra veckan blev en jobbig historia. Men den slutade tack och lov bra i allafall. Så det var väl det som tre i svärd som låg som utifrån kommande energier berättade om i mitt fall. Resten av veckan har varit helt fantastiskt och jag har även fått förmånen att få tid till att jobba medialt. Det mediala är mitt liv, mitt kall. Och skulle jag finna möjligheten att jobba 100 % med det mediala skulle jag inte tveka en enda sekund. Men man måste tänka logiskt också. Jag har ett bra jobb som jag stormtrivs med och jag skulle sakna både arbetet, familjerna och arbetskamraterna enormt mycket om jag skulle byta ut detta jobb mot 100% medialt. Men jag kommer att sträva mot 100% medial tid på sikt. Man blir väl pensionär en dag. Ha ha. Nu till energierna för denna vecka.

Astrologi

Oxens trygga energier ligger kvar här i starten på veckan. Det känns tryggt. Men redan under tisdagen så byts de energierna ut mot tvillingarnas behov av kommunikation med andra människor. Här byts det trygga, fasta ut mot det nyfikna och förändeliga. Här studerar vi det nya i detalj och lär oss lite av allt skulle man kunna kalla det. Men det finns samtidigt en rastlöshet och en oro över allt och ingenting. Framför allt om saker och ting går för långsamt eller ännu värre…inte händer alls. Detta speglar sig även i tarotkorten, tvillingens energier som slår knut på sig själv.

Under torsdagen sedan går energierna in i kräftans tecken. Här andas vi högsensitiv energi. Kräftan är oerhört känslomässig och under den här perioden (som sträcker sig från torsdag och dröjer sig kvar under största delen av helgen också) kommer vi att känna oss superkänsliga och mer intuitiva. Om människor omkring oss inte mår bra så kommer vi också att känna av det utan att personen i fråga ens säger det och det i sin tur kommer att färga oss hur vi mår. Här blir vi så uppfyllda av att ta hand om andras emotionella behov att vi glömmer våra egna emotionella behov.

I slutet av veckan tar månen i Lejonet över tronen. Vi fortsätter att drivas framåt med känslomässig betoning men på ett helt annat plan än när månen befann sig i kräftans tecken. En stor känslomässig skillnad mellan kräftans tecken och Lejonets tecken är att kräftan ger och ger men kräver aldrig något tillbaka (vilket förgör honom till slut och gör honom sårbar) medan Lejonet absolut kräver kärlek och empati tillbaka. Ger du kärlek och empati till Lejonet så får du tusenfalt tillbaka. Om du däremot inte ger något själv så får du heller inte något tillbaka. Här är vi starka och drivande men också känslomässigt empatiska.

Tarotkortens betydelse

Just denna vecka är lite speciell. I läggningen kommer det upp 2 st treor, 2 st femmor och 2 st tior. Bägge femmorna  ligger under mitt veckan och ett av korten är ett centralt kort så det har stor betydelse i veckans läggning. Vad betyder då femmorna undrar du. Jo nr 5 står för förändringar och utmaningar. Det stämmer ju. Energierna har ju utsatt oss för förändringar och utmaningar en längre tid nu och här blir det väldigt tydligt att energierna vill att vi arbetar mer på gruppnivå, att vi expanderar på något sätt. Treor står för just detta och dessa energier finns med både i mitt veckan och som sista kort i slutveckan så det som startar upp här under mitt veckan vill energierna ska expandera i slutet av veckan. Fundera ett slag på va detta kan betyda för just dig. Personligen så vet jag nog exakt redan vad detta budskap betyder för just mig. Det känns lite som att det brinner i knutarna här. Energierna skjuter oss framåt nästan. “Stanna inte upp!!!” säger de.

Det finns även 2 st tior med i läggningen som står för fulländning. Redan i början av veckan berättar energierna om att du måste ta dig ur ditt emotionella fängelse om du ska nå en fulländning och i slutet av veckoläggningen så dyker befrielsekortet upp igen med samma förmaning som tidigare.

Dessutom finns Lejonet med på bilden på två av helgens kort vilket säger till dig att du äger ett stort hjärta och det är din styrka. Kom ihåg att ett öppet hjärta är ett modigt hjärta. Var stolt över den du är! Åh det fanns så många budskap med i denna veckoläggning känner jag.

Utifrån kommande energier

Förra veckans dolda kort var svärdsdrottningen. Detta budskap fick vi då för denna vecka.

Detta står för kvinnlig makt. Att ta makt med kvinnlig känslighet. Just den här drottningen står för klart tänkande. Hon spelar inga roller. Hon tar verkligen makt över sitt liv och gör det också med rättvisa i baktanken. Det energierna vill bekräfta för dig här är att du under nästa vecka ska fortsätta den här resan framåt. Du ska frigöra dig från gamla roller från förr även om det bitvis kan vara smärtsamt. Svärdsdrottningen är vänlig men bestämd, klok men egoistisk, ödmjuk men på ett rättfram och rättvist sätt. Hon är inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker. Ta fram alla de egenskaperna inom dig för vi har de allihop.

Ja dessa egenskaper kan vi nog behöva denna vecka när energierna ger oss en spark i baken. Denna veckans energier startar med ett kort som verkligen ber oss om att vidga vyerna och inte vara så trångsynta. Att förstå att alla människor kan vara både den vackra svanen, den intelligenta falken och den listiga ormen. Så  även du. När du inser att de tre egenskaperna kan smälta ihop till ett och faktiskt lösa konflikter istället för att skapa konflikter, då har du kommit långt. Men för att komma dit så måste du förstå sammanhanget. Nu känner jag själv att energierna pratar med mig på en högre nivå men det energierna egentligen vill säga här är att vi måste våga se alla sidor hos oss själva för att förstå hur andra människor fungerar och hur vi ska ta oss vidare på vår väg framåt.

De utifrån kommande energierna denna vecka ber dig ödmjukast att stoppa kaoset i ditt huvud. När kaos finns i ditt huvud så blir ingenting vettigt gjort säger de. Du måste bli herre över ditt eget liv och du måste ta herraväldet över ditt eget sinne istället för tvärtom. Här går ju också månen in i tvillingarnas tecken vilket förvärrar kaoset för dig eftersom tvillingen är så oerhört kommunikativ och flyktig av sig. Meditation och/eller andra avslappnande övningar kan vara oerhört viktiga denna vecka. Framför allt i starten på veckan.

Men det ligger även fest och firande och glada energier som kommer utifrån så det verkar som att samtidigt som stressande energier bankar på dörren så känns det som att dessa energier samtidigt är roliga och festliga. Men som människa så kan det ju som bekant bli lite för mycket även av det goda och roliga så att säga. Men det viktigaste budskapet här i denna veckas läggning ligger nog iallafall i att ha 100% tillit till att änglar och universum finns med oss i allt som händer omkring dig. Allting har en mening och även jobbiga saker som händer dig kommer att leda till en större förståelse i det stora hela och kommer att förbereda dig mentalt för saker som kanske händer längre fram i livet. Även om du inte gillar det som sker så gör det dig starkare och visare på sikt och framför allt ödmjukare inför livet i sig.

Mittveckan

Här under mittveckan så kan det hända att du känner det som att du sitter fast i ett känslomässigt fängelse och det beror i så fall på att månen befinner sig i kräftans tecken här och allt du tar i och allt du känner påverkar dig oändligt mycket på ett känslosamt plan. Men du får inte glömma bort att energierna som ramlar över dig är helt fantastskt underbara och fyllda av lycka och glädje så universums råd här är att ta de här lyckosamma och glada energierna och gör något kreativt av de. Lås upp grinden, kliv ut ur det känslomässiga fängelset och se det nya och det vackra som faktiskt väntar på dig utanför. Det är dags nu att tänka nytt. Börja om på nytt, göra nya saker. Ta tag i de där sakerna som du länge tänkt att göra men som aldrig blivit av.

Slutet av veckan

Slutet av veckan präglas av Lejonets tecken. Ett eldstecken. Ta markfart och skjut iväg skulle jag vilja säga. Jag mötte en kvinna i går som var i 60 års åldern som berättade för mig att hon gjort ett omvänt bungyjumphopp för inte så läge sen. Det vill säga hon sköts upp i luften istället för att hoppa ner. Det är lite så jag känner här. Vänd på steken och gör det där ultimata uppskjutet så ska du se att något fantastiskt väntar dig där uppe i universum.

Här kommer också tilliten in. Att våga tro och hoppas på att det går bra. Men för att våga tro på det så måste du också våga tro att du är smart, duktig och att du äger en makt över dig själv att lyckas med precis vad som helst i livet. Att bli mästare över sig själv och ditt eget liv är inte alltid så lätt men det är den viktigaste pusselbiten av de alla för att resten av dina önskningar ska slå in så att säga. Så sluta planera och bara gör de saker som du tänker att du vill göra. Resten ordnar sig av sig självt. Att våga se saker och ting ur olika synvinklar och att våga möta de konfliktfyllda energierna på en bra och lärorik nivå. Att våga se dina egna styrkor och svagheter i allt du gör…detta gör att du till slut blir ett med naturen och universum. När du blir ödmjuk inför allting som händer dig och omkring dig och kan se nödvändigheten i att det sker istället för att leka martyr och tänka “varför ska detta hända just mig” då kommer också något att hända inom dig. En utveckling sker inom dig. Allting har en mening säger änglar och universum och allting som händer dig händer för att lära dig något om dig själv.

Triologin

Det centrala kortet

Det centrala kortet denna vecka är vårt känslomässiga fängelse. Detta betyder att vi kommer att få tampas med olika känslor denna vecka. Framför allt i mitt veckan då månen befinner sig i kräftans tecken. Det kan hända att du känner dig liten och sårbar och kanske du boxas med tankar om att du inte är värd saker i livet, att du inte är god nog åt någon, att du kommer att misslyckas så därför tar du heller inte tag i saker och ting. Men det änglar och universum vill skicka med dig är att det faktiskt aldrig är någon katastrof om du misslyckas för du kommer alltid att finna en annan väg ut från den felaktiga vägen så att säga. Så det är bättre att misslyckas och hitta rätt väg längre fram på vägen än att stanna kvar på en felaktig väg och aldrig hitta ut därifrån vilket blir resultatet om du ej vågar att chansa någon gång i livet.

Personligen har jag chansat många gånger i mitt liv och oj så många felaktiga vägar jag har vikit av på men tänk så bra allting blev i slutänden och jag hade aldrig befunnit mig här där jag befinner mig idag om jag inte hade valt dessa felaktiga vägar på vägen mot rätt väg så att säga. Idag kan jag se att även de felaktiga vägarna gett mig någonting bra och framför allt har de lärt mig massor om mig  själv och gett mig styrka på min väg framåt.

Utgångskortet (lärdomskortet)

Kortet djävulen eller uppfostran som kortet heter i denna orakel kortlek. Detta kort finns med oss för att fresta oss att göra fel val. Det som de här energierna vill berätta för oss är att bilden vi har av oss själva inte är någon bild som vi själva har skapat. Det är andra människor runtomkring oss som har skapat den åt oss.

Vi har väl alla någon gång kanske varit med på en klassträff där du träffar alla dina gamla klasskompisar efter typ 100 år känns det som. Vad händer. Jo oavsett vilken position i livet du har i dag så ramlar du snabbt på plats in i den position som du hade som barn eller som ung och helt plötsligt så känns den positionen främmande för dig men ändå så intar du den snällt. Det är ett tydligt tecken på att andra människor har bestämt din personlighet på ett tidigt stadium och detta faktum kommer att hänga med dig hela livet sen.

Hur gör du för att ta dig ur detta känslomässiga fängelse. Jo du måste släppa taget om den person som andra förväntar sig att se och skapa en ny bild av den personlighet du innerst inne är och önskar vara helt enkelt. Det låter kanske svårt men är så lätt om vi bara följer änglarnas och universums vägledning istället för att misstro den och bygga murar omkring oss. Du kanske trodde att du var ett får men har upptäckt att du är ett Lejon. Eller så kanske du trodde att du var ett Lejon men har nu upptäckt att livet som ett får i flocken är bra mycket lugnare och skönare och rätt för dig. Varför vara någon som du inte är?

Det dolda kortet

Kortet som hintar om energierna för nästa vecka är solen eller oskuldsfullhet som kortet kallas i denna lek. Nästa vecka blir solig säger energierna och då menar jag inte solig vädermässigt även om vi såklart även får hoppas på det. Men alla energier kommer med all säkerhet att vara snälla, varma och soliga nästa vecka känns det som. (Har ej lagt kort på energierna ännu så vet ej hur veckan ser ut men med tanke på detta kort så kan ingenting gå fel iallafall känns det som). Om du bara försöker se solsken i allt nästa vecka så kommer denna vecka att bli helt underbar….tror jag…det känns så.

Ha nu en underbar vecka. Det ska visserligen regna en del, iallafall i mina trakter men spontant så tycker jag att det ska bli skönt med lite regn också. Dels har vi haft ett underbart väder hittills och vår semestertripp på Loka brunn och Selma Spa blev precis så underbar som jag hade hoppats på. Denna vecka väntar mycket medialt jobb (vilket jag verkligen ser fram emot) och rustning av övervåning som ska bli mitt mediala kontor på sikt. Det ser jag också fram emot sjukt mycket. Kanske inte målning och tapetsering i sig men att sen få inreda rummet precis som jag vill ha det så att jag längre fram även kan ta emot kunder på plats i min lilla oas. Det ser jag verkligen fram emot.

Ha det gott nu alla fina vänner och bloggvänner.

Njut av sommar och sol och njut även av regnet när det kommer.

Kramar Annehlie