Okategoriserade

Känslosamt driv! Så skulle man kunna sammanfatta denna vecka. En intuitiv vecka verkligen.

 Den här veckan hade änglarna mycket att förmedla.

Hej allesammans!

Hoppas ni har haft en underbar midsommar. Själv har vi firat den med min bonusdotter och hennes sambo och det har ju varit övervägande solsken hela helgen så  det har verkligen varit en underbar midsommar.

Men nu är det dags för att titta efter hur energierna för vecka 26 ser ut. Min första semestervecka startar här och det ska den göra med solsken hela veckan ser det ut som enligt väderprognosen. Vilken härlig start på en semester!!

Förra veckans energier gav verkligen mig en kick iallafall och jag riktigt kände hur änglarna sjöng nystart för mig och en stor förändring inom mig skedde. Plötsligt så bara visste jag hur jag skulle ta mig vidare från att ha känt det lite som att jag trampat runt i lera och kämpat. Den här veckan ser lite kämpigare ut energimässigt, framför allt på grund av att de utifrån kommande energierna gör det jobbigt för oss denna vecka. Men allt arbete, vad vi än arbetar för så att säga handlar ju om toppar och dalar så det är bara att kämpa på vidare. Efter regn kommer solsken brukar man ju säga. Och bara genom att se positivt på saker och ting så kan man också hantera det som sker på olika sätt och om du bestämmer dig för att ta dig igenom de jobbiga sakerna på ett positivt sätt så kan du faktiskt förändra scenariet bara genom att vara medveten om det som sker.

Själv har jag som sagt var semester…från mitt ordinarie jobb men jag har både sittningar och tarot kunder denna vecka och bloggen och en härlig weekend med kärleken att se fram emot. Så om denna första semestervecka kan bli lite kaotisk är ju inget konstigt direkt. Men jag tänker att om jag ser positivt på veckan så blir den också positiv. Jag är ju helt ledig från mitt ordinarie jobb vilket betyder att jag kan lägga hur mycket tid som helst på det som jag verkligen tycker om att syssla med. Mitt mediala intresse betyder ALLT och lite till för mig.

Astrologi

Då går vi igenom veckan astrologiskt sett. Vattumannens energier hänger kvar här i starten på veckan vilket också energierna i tarotkorten visar tydligt. Här är du analytisk och tänker ut många smarta lösningar på olika problem. Vattumannen är ett känsligt tecken vilket lyser igenom med vattumannens förmåga att visa empati och kärleksfulla handlingar men du besitter samtidigt distanserade känslor, har bra koll på ditt känsloläge så att säga. Vattumannen är också ett fast tecken och rusar inte iväg i saker utan att ha någon slags koll hur allting ska landa in längre fram så att säga.

Men redan under tisdagen så glider  månen in i fiskarnas tecken och då blir vi mycket mer känsliga och vi intar nästan en drömsk placering. Här blir du djupt inkännande och det är lätt här att du tar saker och ting på fel sätt. Något som sägs som kanske inte är menat så illa kan bli till något stort i ditt inre som du tar väldigt illa upp för tex. Månen i fiskarnas tecken är så mjuk, så känslig och så oerhört sårbar. Som ett ägg med ett hårt skal men innehållet innanför skalet är rinnande och mjukt och oerhört känsligt. Månfiskarna är hela tiden ute efter att nå högre ideal. De strävar uppåt i det tysta så att säga och är också väldigt kreativa. Så när fiskarna dominerar energierna blir vi automatiskt mer kreativa och fler kreativa tankar och ideér föds här. Hamnar du i någon slags konflikt här så simmar du hellre undan än  försvarar dig så att säga. Du har helt enkelt ingen lust här att inta någon maktposition. Du vill bara leva, ha det gott, vara omgiven av kärlek och humor och må bra och det gör man bäst om man lever i någon slags acceptans av alla människor om du frågar månen i fisken.

MEN under torsdagen kliver månen över i vädurens tecken och här förvandlas den obotlige romantikern i dig till en stridslysten liten soldat som försvarar dig och dina rättigheter till varje pris. Så gott som hela helgen har du vädurens energier med dig. Här står du upp för dig själv “Sätt inte upp dig mot mig kan jag säga!” lyder vädurens fras. Här är vi snabba, flyktiga och impulsiva. I andras ögon kan det som du beslutar dig för nu verka vara förhastade beslut men det är egentligen beslut som du suttit på länge så för dig är det bara som att du får eld i baken och genomför det som du redan genomfört i tankarna så att säga medan andra personer kan se det som något hastigt påkommet. Månen i väduren är energier som är roliga och härliga att ha omkring sig men i längden kanske det kan bli lite väl intensivt. Det händer saker hela tiden!! Så helgens energier  (torsdag – lördag) ser händelserika ut för att under lördag kvällen sen gå in i oxens mer trygga energier. Jag brukar skoja och säga att det är tur att naturen har ordnat det så att oxens energier alltid kommer och dra i handbromsen efter vädurens intensiva energier. Min dotter är en vädur till soltecknet(en typisk vädur) och jag brukar skämtsamt säga att det nog fanns en anledning till att hon fann sin själsfrände i oxens tecken. Där landade hennes energier bra in.

Energierna – början av veckan

Veckan startar med vagnens framfart vilket inte alls förvånar mig med tanke på att vattumannens energier dröjer sig kvar här. Vi startar därmed veckan med självförtroende och framåtanda. Inte ens hundra hästar kan hindra dig i din framfart brukar jag säga. Här reser du vidare och det kan vara ett resande i dina tankar, i din beslutsamhet men det kan också vara rent fysiskt att du byter jobb, byter bostad eller byter status från singel till sambo eller tvärtom och så vidare. En förändring iallafall kan man säga konkret sett. När det här kortet kommer upp så är det inget förhastat beslut utan tvärtom något som grott inom dig länge men nu är det precis som att det tar fart och vad än du tänkt på under en längre tid så är det nu som det landar in. Vagnen dyker nästan alltid upp när det har känts lite jobbigt en tid och som jag berättade personligen så har jag en tid känt det som att jag har trampat omkring lite i lera, oförmögen att ta mig upp men nu har värsta drivet landat i mig som från ingenstans och då kommer vagnen upp som ett redskap att ta sig iväg med. Framåt ska vi!!! Här tar du kontroll och makt över ditt liv och dina beslut kan man säga. Om du inte provar att följa magkänslan så kan du heller inte veta om det funkar så att säga. Följ magkänslan.

Energierna utifrån

Som jag sa tidigare så är det ganska intensiva och jobbiga energier som hoppar över oss denna vecka så hur du hanterar dessa energier är av oerhört stor betydelse för hur veckan ska bli. Det är sorger och bedrövelser tankemässigt sett som regnar över dig här  alldeles i starten på veckan. Så samtidigt som du bestämmer dig för vart du är på väg och också tar dig vidare så infaller månen i fiskarna och mycket känslor ställer till det för dig lite, som ett litet hinder på vägen kan man säga. Det känns som att det är gamla sorger som fastnat i ditt hjärta och som nu kommer upp till ytan. Det är ingenting specifikt som händer dig utan det är mer som att dina tankar landar in här, kanske för första gången och det kanske till och med är så att du vaknar upp här och tänker att “varför har jag väntat så länge på att göra just den här förändringen”. Sorgen kan handla om att upplevelsen är att du har slösat tid på något som inte var värt det. Den här sorgen är oftast subjektiv, det vill säga någonting som händer mentalt i dig och som egentligen inte har så mycket med verkligheten att göra. Nu förstår jag också bättre varför änglarna var noga med att jag skulle förmedla vidare att hur du hanterar det jobbiga som sker denna vecka har stor betydelse. Ditt mentala kan du hantera. Handlingsmässiga saker som sker kan många gånger vara svårare att hantera. Men när det handlar om det mentala så kan du hantera det som sker på ett mentalt positivt sätt. Detta kort kommer också upp när det är dags att bryta negativa mönster i ditt liv. Spela inte martyr och tyck synd om dig själv. Gör slag i saken och gör det som du känner att du skulle må bra av helt enkelt.

Jag förstår nu också varför kortet Faith eller översteprästen kommer upp här i de yttre energierna. Han är den upplyste och det energierna vill berätta för dig här är att du har kreativa ideér men för att nå nya dimensioner så måste du släppa gamla mönster och kliva ur din komfortabla zon. Här har du chansen att lära dig nya saker om dig själv om du bara lyssnar till ditt hjärtas röst.

Det tredje kortet i de yttre energierna visar tydligt att du lämnar det gamla bakom dig och reser mot något nytt. Det finns definitivt ett resande med under denna vecka. Två resande kort i samma läggning tyder på att du är på väg någonstans. Det kan vara en fysisk flytt som planeras. En flytt från det förflutna är det iallafall absolut kan jag säga.

Mitten av veckan

Jag skulle vilja tyda energierna som så att början av veckan står mycket för rörelse framåt, känslosamma energier utifrån attackerar dig men inom dig äger du ett driv som på något sätt tar makten över de jobbiga och känslosamma energierna….om du tänker positivt. Det är med andra ord väldigt viktigt att du låter dig själv genomlida de här smärtsamma känslorna men med att se positivt på förändringen och att hämta kraft och energi i det du känner och vet där längst inne i din kärna.

Mittveckan är oerhört blandad astrologiskt sett. Du går från de känslosamma fiskarna till de drivna och hårdhudade vädurarna. Vad betyder då detta när du tittar på tarotkorten och läser in deras energier. Ja det ligger två intuitiva kort här. De två korten ger oss alla svar. De ÄR din magkänsla. De ÄR din Yin och Yang intuitivt sett. Översteprästen och översteprästinnan är de mest intuitiva och andliga kort i hela tarotkortleken. De ÄR ditt innersta jag och de berättar för dig precis vilken väg du bör gå. Om du sedan följer den vägledning du får är upp till dig. Det är när vi inte lyssnar in vägledningen som vi trampar runt i leran brukar jag säga. Mittveckan har så många fina och vackra budskap att ge oss, så mycket kärlek och så mycket härlig energi så om du kände riktig kraft och energi att orka ta dig vidare i början av veckan så ta chansen nu vill jag säga för nu är alla änglar och energier med oss dubbelt upp i det vi beslutar oss för med magkänslan som kompass.

De inre energierna

Här finns driv. Du känner att saker och ting inom dig händer hela tiden nu och det går undan. Det är som att du har klampat runt i den där leran och nu plötsligt så når du fast mark och saker och ting händer snabbt nu. Det här är också ett resande kort. Så många resande kort i denna veckoläggning. Här har du möjlighet att både känna och visa dina innersta känslor och det är som att du inte förnekar de längre eller ens skäms för att visa upp ditt innersta jag. Precis som den du är. Take it or leave it! Att vara sann emot dig själv är det viktigaste för dig här. Visa dina känslor öppet. De som tycker om dig kommer att tycka om dig ännu mer. De som inte tycker om dig idag är ändå ingenting att ha.

Helgens energier

Helgen har dubbla energier. Det finns energier här i form av tillbaka hållen frustration och någon form av begränsningar. Det är helt klart någon slags blockering. Flödet minskar och stagnering sker. Och jag förstår att med vädurens energier så leder ju detta till en oerhörd frustration. Väduren avskyr stagnering, avskyr blockeringar och kan helt enkelt inte hantera de. Här kan energierna fresta dig att ge upp men vädurens energier ger ALDRIG upp så ta fram månvädurens energier i dig och kämpa vidare. Leran som återkommit här är kortvarig och tillfällig och allting handlar om HUR du hanterar den. Med vädurens drivkraft så är det inte säkert att du ens märker motgångarna så tydligt eftersom  ingen person i världen kan få stopp på en vädur så att säga.

Du har en till drottning med dig här i veckoläggningen och inte vilken drottning som helst. Det är mynt drottningen. Hon står för ordning och reda och är väldigt jordad (som oxens energier som infaller här under lördag kvällen). Här uppnår du din produktiva förmåga och du skapar en trygghet omkring dig. Det här kortet visar att du tar dig igenom det jobbiga. Överlevaren har talat och här tar du en välbehövlig paus. Passa på att ta hand om dina fysiska behov.

Det är nu också dags att stanna upp ett slag och fundera på fortsättningen. Du är i en vändpunkt i ditt liv och du behöver lära dig att se saker ur nya perspektiv. Uppoffringar kommer att behöva göras för att komma vidare. Du kan nu välja mellan att leta nya mönster och komma framåt snabbare alternativt fortsätta i gamla mönster och då kommer detta mönster som hittills varit att fortsätta. Framåt kommer du men i långsammare takt. Frågan är. Hur mycket är du egentligen beredd att offra?

Triologin

Förra veckan hade vi narren som dolt kort. Narren berättade att du måste våga hoppa för att kunna vinna. Narren står för nytt och för hoppfullhet. Kanske lite väl naiv hoppfullhet ibland men med narren i ryggsäcken så har du aldrig tråkigt, det händer alltid nya saker och om vägen framåt inte alltid är den rätta så kommer du alltid upp på rätt väg igen med narren i ryggsäcken. Så det narren ville säga till dig förra veckan var precis just det, att våga hoppa för att vinna även om jobbiga energier bombarderar dig så att säga. Att vara obekväm gör att du kommer vidare. Att vara anpassningsbar till varje pris gör att du stagnerar.

Centralt kort

Det mest intuitiva kortet i hela tarotkortleken ligger som centralt kort denna vecka och sprider sitt lugn över veckans alla kort. Hon sprider sin vetskap om att magkänslan alltid är den sanna och den rätta vägen. Känn in lugnet i alla situationer och hantera de därefter. Allt handlar om hur du hantera energierna.

Utgångskort/lärdomskort

Sju i svärd berättar för dig att om du känner känslan att någon stjäl något från dig så är det ingen bra eller sund känsla. Det kan stå för att någon stjäl din tid, stjäl dina tankar, stjäl dina känslor, stjäl ditt liv. Kanske någon bestämmer saker över huvudet på dig eller kanske någon försöker att inpränta saker i dig som du själv känner att de är fel men som du ändå anpassar dig efter. Energitjuvar är ett vanligt uttryck och det är verkligen vad detta kort handlar om. Lär dig av dina misstag och eliminera dina energitjuvar helt enkelt.

Dolt kort

Kortet för nästa vecka är också ett svärdskort. Drottning i svärd. Nu har tre av fyra drottningar kommit upp i denna veckoläggning. Detta står för kvinnlig makt. Att ta makt med kvinnlig känslighet. Just den här drottningen står för klart tänkande. Hon spelar inga roller. Hon tar verkligen makt över sitt liv och gör det också med rättvisa i baktanken. Det energierna vill bekräfta för dig här är att du under nästa vecka ska fortsätta den här resan framåt. Du ska frigöra dig från gamla roller från förr även om det bitvis kan vara smärtsamt. Svärdsdrottningen är vänlig men bestämd, klok men egoistisk, ödmjuk men på ett rättfram och rättvist sätt. Hon är inte rädd för att säga vad hon tycker och tänker. Ta fram alla de egenskaperna inom dig för vi har de allihop.

Ja då var veckans energier över för denna vecka. Ha nu en underbar vecka. Det ska som sagt bli solsken hela veckan. Se till att solen även skiner över er.

Varma sommar kramar

Annehlie