veckans energier

Prövoveckan är här och den är här för att lära oss saker om oss själva

 

Jag säger det redan nu så är det sagt. Denna vecka är riktigt jobbig men också riktigt lärorik.

Jag förstår varför det dolda kortet förra veckan var åtta i svärd eller skuld som kortet heter i den tarotkortlek jag använde mig av i förra veckan. Den här veckan osar stress så här gäller det verkligen att vi tänker på att jorda oss ordentligt med mycket meditation och mycket healing för att stressa ner så gott det går. Denna vecka kommer nog att testa oss ordentligt.

För egen del så är jag redan innan den här veckan har startat medveten om att det blir en hektisk vecka med mycket inplanerat. Helgen brukar kunna bli en återhämtningshelg men min helg blir allt annat än en återhämtningshelg denna vecka kan jag säga. Så det blir att gasa – blunda och sen hoppas att det håller. Hoppas ni har en bättre planering än mig. Det kan även hända att jag träffar på människor här under veckan som påverkar mig negativt. Just detta sammanträffande försöker jag att förbereda mig på.

Astrologi

I starten på veckan ligger månen i skorpionens tecken. Skorpionen är av oerhört stort behov av känslomässig trygghet vilket tyvärr ser ut att bli lite kaotiskt här under veckan enligt energierna i tarotkorten. Men mån skorpionen har även ett äss i rockärmen så att säga. Månskorpionen är otroligt förändringsbenägen och ser varje chans till transformation som en gåva att ta vara på. Så dyker det upp en ljusstrimma i mörkret så att säga så tas den tillvara. Månskorpionen har även en förmåga att testa saker hos sig själv, både styrka och känslomässigt sett. Ja vi får nog lov att säga att det är tur att månen ligger i skorpionens tecken här i början av veckan och inte i något känsligt eller fast måntecken. Vi tar oss igenom denna vecka också. Var så säker. Vi ska bara genomleva den först.

I mitten av veckan kliver månen in i mitt soltecken. Skyttens tecken. Vi har även en fullmåne i skyttens tecken denna månad. Det som är till fördel med månen i skyttens tecken är att skytten verkligen avskyr att snöa in sig i saker och ting och inte komma vidare. Det måste hända något hela tiden. Att finna äventyr och finna frihet i de saker som skytten bestämmer sig för att genomföra gör att vi här tar oss igenom allt och lite till. Månskytten ser det helt enkelt som ett äventyr och en utmaning istället för att stänga in sig och gråta blod över att veckan ser ut som den gör. Här drivs vi av stark energi men samtidigt så är vi bara beredda att göra det som känns roligt och givande. Människor eller situationer som inte gynnar oss eller ger oss något speciellt dissar vi ganska fort. Den här veckan bjuder på mycket rörelse i form av förflyttningar hit och dit. Ena stunden ska du vara på den platsen och nästa stund på nästa. Det passar månskytten bra som älskar energifyllda situationer och nya situationer, nya äventyr osv. Dessutom är månskytten oerhört optimistisk och detta kan vi verkligen behöva just denna vecka.

Tarotkorten

Ja oj,oj,oj denna vecka bör vi verkligen ta hjälp av måntecknens energier som andas positivitet och framåtanda. Den här veckans läggning består av många kort från svärds sviten vilket oftast står för det intellektuella, det vi tänker och de korten är tyvärr ofta förknippade med oroliga tankar inom oss. Denna svit föder ofta mycket oro, mycket problem, många slags kamper att besegra och framför allt ta oss igenom. Men vi ska inte förglömma att de negativa händelserna gör oss mognare på sikt så på sikt så kan man säga att korten är positiva.

Vi startar med en osäkerhetsfaktor under måndagen. Vad än du befinner dig i för situation så kommer den att präglas av osäkerhet. Om den handlar om en relation så kan det dyka upp många frågetecken denna vecka som ifrågasätter situationer kring relationen, om det handlar om arbete eller ekonomi så kommer det att finnas en ond och öm punkt i maggropen som gör att du oroar dig lite extra för om det kommer att ordna upp sig eller inte. Oro för hälsan kan också ställa till med frågetecken eller så ser veckan bara ut att bli helt kaotisk, som för mig, och det kan göra nog så ont i maggropen bara det. Men kom ihåg att det är du som sitter på alla lösningar och så länge du håller dig kvar på drakens rygg även när det stormar så att säga så är prognosen god. Tro och hopp är två viktiga komponenter i just denna vecka. Starta veckan med dessa komponenter så kommer du långt på vägen.

Energier som bombarderar oss utifrån sett

Detta är energier som du ej kan mästra, ej rå över. De regnar över dig oavsett och du måste bara hantera de. Och de är tuffa denna vecka. Var beredd på det. Tuffare än vad du är van vid men de kommer att lära dig otroligt mycket om dig själv och hur kapabel du faktiskt är att hantera saker och ting. Du kommer att vara stolt över dig själv när denna vecka är över. Jag brukar inte skvallra om det dolda kortet redan nu men jag tror att du behöver höra att nästa vecka hintar om en ny och bra känsla i kroppen. Så håll nu bara ut den här veckan. Den finns här för att testa oss ännu en gång. Universum är tuff mot oss nu. Det är ett som är säkert. Känns nästan som ett “katt beteende”. Slicka och smeka dig ena stunden för att i nästa stund dänga till dig med tassen. Ett sätt att lära oss saker om oss själva på.

Vi kommer att utsättas för frestelser. Frestelserna kan bestå av att falla för föga och gå med på saker du egentligen inte vill men du gör det för husfridens skull. Du kanske ändrar uppfattning om saker och ting för att majoriteten tycker annorlunda om något än vad du gör, du kanske kapitulerar för att du inte orkar strida. På något vis så uppstår frestelser du inte kan stå emot. Om det handlar om kärlek så får jag upp väldigt tydligt att du backar från något du bestämt dig för. Frågan är om det gynnar dig eller inte. Handlar det om att veckan innehåller för många uppdrag för dygnets 24 timmar så att säga så känns det som att du hellre jobbar på och hoppas på att bensinen håller veckan ut än att du reducerar i schemat. Frågan är om det är rätt beslut. Frestelse kortet är oavsett aldrig en bra energi att ha med oss. Den försöker bara lura oss att vika av på fel väg. Så håll fokus och var uppmärksam är universums råd.

En sak är iallafall säker och det är att du kommer att bli utsatt för jobbiga angrepp denna vecka. Det kan handla om bråk, tjafs, förluster av olika slag och en inre smärta. Det kan också ha med ruinerade planer att göra. Jag får upp “jobbiga människor”. Det är människor runtomkring dig som ställer till det för dig och gör att det blir oreda i livet helt enkelt. Kortet rättvisan som också dyker upp här i utifrån kommande energier berättar för dig att det är utifrån hur du hanterar situationen som avgör utfallet så att säga. Det handlar också om huruvida du  hanterat situationen tidigare. Har du lärt av tidigare lärdomar eller behöver du några fler tillfällen att lära dig på…enligt universum. Den här situationen kan även ha med något juridiskt att göra. Oavsett så är det någon slags rättvisa som skapas och kortet är oftast en varning om att göra rätt för oss. Om vi hanterar situationen rätt så får vi belöning. Om inte så utsätts vi för fler lärdomar. Det ser oavsett ut som att det är tunga energier som regnar över dig just nu. Håll ut!

Våra inre energier

Dina inre energier vet vad du ska göra. Inom dig är det egentligen fortfarande mycket tydligt vad du vill, önskar och vart du är på väg någonstans. Du vet att du måste lämna den jobbiga situationen bakom dig för att finna ny energi och ett nytt värdigt liv. Även om det innebär att du lämnar saker, händelser eller människor bakom dig som betyder mycket för dig så är det ett beslut du måste fatta. Men universum och änglar är väldigt tydliga med att du bör lämna den jobbiga situationen bakom dig och gå vidare iallafall. Ta hjälp av den visdom som du har inom dig. Det här tarotkortet som ligger här står också för något med juridik att göra så det blir iallafall väldigt tydligt att någon eller några där ute har det ganska jobbigt den här veckan och kanske slåss lite mot lag och ordning på något sätt. Saker och ting sker på en samhällsviktig nivå. Översteprästens kort  i samklang med omkringliggande kort vill samtidigt bekräfta att du behöver den här resan som du gör nu för att kunna slå dig fri och göra dina sanna val till slut. Allting handlar egentligen om att finna din värdegrund. Vi vill alla gärna passa in och vara som alla andra. Här utmanas du att sticka ut och göra egna val helt enkelt.

Det finns stora förväntningar inom dig också. Du kan känna dig otålig inom dig eftersom det ändå känns som att du vet vad du vill. Det är bara så svårt att hitta rätt väg ut ur labyrinten så att säga. Men inom dig så känner du så tydligt att en ny resa väntar dig, kanske nya vänner, ny kärlek, nya erfarenheter, nytt liv. Det här kortet berättar att du inte stagnerar i dina handlingar. Du snarare kämpar vidare för att nå ditt slutgiltiga mål. Men just den här veckan kan bli en vecka att bara ta dig igenom. Så försök att bara håll ut. Bättre tider väntar snart igen.

Budskapskortet

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är så oerhört fascinerande att budskapskorten ALLTID träffar rätt fast det finns tusen olika kombinationer att få. Den här veckan blir ju väldigt jobbig att ta oss igenom. Det har vi nog alla förstått vid det här laget vilket kan kännas tungt och med en “ont i magen känsla” att starta veckan med. Men nu är det viktigare än någonsin att lyssna till dig själv, att boostra dig själv med självförtroende och att tro på dig själv så du kommer ut helskinnad på andra sidan i slutet av veckan.

Budskapskorten är tydliga här. Släpp taget. Släpp allt tungt runtomkring dig och när de tunga stunderna dyker upp och blir mer tydliga än andra stunder så se till att boostra dig med saker som får dig att må bra. Själv tänker jag boostra upp med ett par spinningpass (de får mig att göra mig av med inneboende frustration och aggression). Jag tänker ta den där långa promenaden runt sjön med min kollega( även om det regnar) som är lite mer än en timme lång. Den ger mig luft, näring, bra tankar och en god natts sömn. Jag tänker inte på några villkors vis avstå från healing stunden på onsdag kväll. Den om något laddar mina batterier maximalt. Jag tänker njuta hos frissan på fredag och bara bli omhändertagen. Sen får resten ordna sig av sig självt tänker jag. Hur boostrar du upp dig under veckan? Se till att ha en bra plan för denna vecka kommer att bli tuff.

Men släpp taget, släpp kontrollen och bara lev med i kaoset så att säga. Det är universums råd till dig. När vi känner oss stressade så känner vi ilska och frustration och detta tar mycket kraft och energi av oss. Se till att använda styrkan i din ilska på ett positivt sätt så att du får ut maximal energi till ditt välmående. Nu utsätts vi för prövningar. Hur hanterar just du de?

En oerhört spännande vecka som iallafall jag kliver in i med lite skräckblandad förtjusning. Samtidigt som den känns jobbig så känns det som att det är nu som vi får en chans att bevisa för oss själva att vi lärt oss något av föregående veckor om hur vi hanterar stressfyllda situationer.

Stort lycka till allihopa! Vi ses i fullmåne läggningen på onsdag samt i helg energierna på fredag.

Annehlie