Inlägg

Få koll på den nya ekonomin som är kryptovaluta.

Bitcoin, Kryptovaluta, Virtuella, Pengar, Valuta, Mynt

Härlig fika och lärorikt möte med människor jag tycker om.

Man märker verkligen att våren hänger i luften. Det är så skönt att man kan röra sig mer ute nu en tidigare. Det är också skönt att man kan passa på att träffa nära och kära ute med avstånd och inte behöva vara rädd för att man ska smitta någon eller själv bli smittad. Träffade ett par vänner här om dagen och vi tog en fika ute i solen. Det var så himla härligt. Det är också bra att ta reda på fakta om just Bitcoin Sverige. Samt även bitcoin mining för att få så mycket fakta som möjligt.

Vi hade några intressanta konversationer på den gräsplätten vi satt på med varsin filt. Solen sken och fåglarna kvittrade. Dessutom hade vi bestämt att vi skulle ha som ett litet knytkalas så man kunde dela med sig allt gott som hade bakats. Jag valde att baka en citronkaka och vilken succé det blev.

Bitcoin mining är processen där nya bitcoins skapas och transaktioner verifieras och läggs till i blockkedjan. Det är en central del av det decentraliserade nätverket för bitcoin och utförs av så kallade “miners” (grävare) som använder datorer med kraftfulla processorer för att lösa komplexa matematiska problem.

Här är en översiktlig beskrivning av hur bitcoin mining fungerar:

  1. Transaktioner skickas: När någon skickar bitcoins till någon annan läggs transaktionen till i en “mempool” där den väntar på att bekräftas av miners.
  2. Block skapas: Miners samlar ihop transaktioner från mempoolen och skapar en ny “block” av transaktioner. Varje block är en uppsättning transaktioner som har bekräftats och som är redo att läggas till i blockkedjan.
  3. Lösa matematiska problem: För att lägga till blocket i blockkedjan måste miners lösa ett komplicerat matematiskt problem. Detta kallas för “proof-of-work” och kräver mycket beräkningskraft.
  4. Skapa hash: När problemet är löst, skapar miners en “hash” (en unik alfanumerisk sträng) som representerar blocket och dess innehåll.
  5. Block belönas: När en miner lyckas med att lösa problemet och skapa en giltig hash, belönas de med nya bitcoins och en avgift från transaktionerna i blocket. Den nuvarande belöningen för att lösa ett block är 6.25 bitcoins, men belöningen minskar över tiden enligt en förutbestämd schema.
  6. Verifiering och bekräftelse: Den nya blocken skickas till resten av nätverket för verifiering och bekräftelse. När det har verifierats av tillräckligt många noder i nätverket, läggs det till i blockkedjan och transaktionerna blir officiellt bekräftade.

Bitcoin mining är en konkurrenskraftig verksamhet där miners tävlar om att lösa problemet först för att kunna lägga till sina block i blockkedjan och få belöningen. Det kräver avancerad hårdvara och mycket elektricitet, och vissa miners går samman i stora gruvpooler för att öka sina chanser att lösa problemet och få belöningen.

Få järn koll på tillexempel kryptovalutan bitcoin.

Ett ämne som kom upp var ekonomi och hur många som använder sig utav fonder för att få pengarna att växa men en annan väninna har fått upp ögonen för bland annat Bitcoin. Det finns så klart massvis med information om just detta. Det bara växer sig större och större för varje år. En sida hon vände sig till var kryptovalutaguiden för att få järn koll och se sina pengar växa. Där får man all hjälp man behöver som nybörjare men också som en erfaren. Man kan också som en kul grej följa alla kryptovalutor live. För att få ännu bättre koll på till exempel dina bitcoins.

Det är så spännande när man får lära sig nya saker som sedan blir till ett intresse om inte nu så kanske senare i livet. Är det inte så att vi människor ständigt strävar efter att få utforska och lära oss nytt. Det blev i alla fall en väldigt trevlig eftermiddag i solen med mina bekanta. Vi ses nog snart igen och diskuterar ämnet mer. för det var väldigt intressant och det finns så mycket att lära sig.

Om du någon gång har funderat över kryptovaluta och vad det är eller kanske vill bli mer insatt så kan jag rekommendera att du kikar in på deras hemsida för att få veta mer.