Okategoriserade

En helg av mystik och hemligheter och många goda råd.

Påskhelgen präglas av reflektion

Påsk innebär vila och återhämtning

Detta ger oss ny energi och nya tankar……

Det finns någonting mystiskt över denna påskhelg. Det ligger väldigt fina energier över helgen med ett växande av något slag både inom dig och i form av det som regnar över dig utifrån sett. Kom ihåg att det som kommer till dig utifrån kan du inte alltid styra över. Du får bara lära dig att hantera det på rätt sätt. Men däremot så styr du helt och håller själv över dina egna tankar och känslor och de kan du lära dig att styra genom att inte grotta ner dig när något går fel eller att låta dig påverkas av när energier som du inte vill befatta dig med regnar över dig ändå. Genom att tänka positiva tankar så försvinner de negativa energierna snabbare.

Mystik

Helgen präglas av mystik dubbelt upp. Först ligger det okända kortet och även om man aldrig kan säga vad det okända kortet riktigt består av så brukar jag ändå få en liten hint om det är bra eller sämre energier som kortet står för. Men denna gång är änglarna verkligen hemlighetsfulla. Jag får inga som helst ledtrådar. Jag får bara en känsla av att ej ha någon kontroll i det som sker. Det blir ett uppvaknande av något slag. Det ligger ihop med ytterligare ett kort som berättar om mystik. Det energierna vill implantera i dig är att du här ska välja stillhet och paus av alla de slag som finns. Trappa ner på tempot, vila i nuet och låt lösningar landa i dig istället för att jaga dig framåt på vägen. Här gäller det att att ha förmågan att tyda de tecken som universum ger dig och för att ha en möjlighet att göra det så behöver du landa i lugnet och nuet. Meditera mycket om du kan. Det ger stark möjlighet att landa i dina tankar och komma vidare. Det känns som att du verkligen är i behov av andlig balans under denna helg vilket ju kanske inte är så konstigt med tanke på vad det är för helg om man ser till den religiösa historien. Ditt undermedvetna kommer att försöka kommunicera med dig genom drömmar eller tecken av olika slag som dyker upp från ingenstans.

Vi avslutar veckan med hanging man

Hanging man står för stagnation. Vi sitter fast i tankar eller gamla mönster. Vi hänger dessutom upp och ner och kommer verkligen ingenstans. Inte en sådan trevlig position direkt. Att stanna upp i livet och inte se någon väg framåt är verkligen inget självvalt val men det vi ska komma ihåg är att det är alldeles nödvändigt emellanåt och de här ofrivilliga pauserna är viktiga för att stilla vårt ego och för att finna de sanna tankarna och de sanna vägarna framåt igen. Så även om det känns svårt och motigt här så känns det mer som att det är en ytterst kort tid. En dag eller så typ av stagnation för det jag sedan ser är full fart framåt igen. Det här kortet kommer också alltid upp strax innan ett perspektiv byte. Som att du behöver denna paus i övergången istället för att kliva rakt in i nästa driv så att säga. Släpp taget, acceptera att du hänger där, förlita dig på att du  snart blir befriad. Snart kommer det en förändring. Väldigt snart.

Skytten och stenbocken dominerar helgen

Lite motsägelsefullt dock med universums budskap till de här energirika månplaceringarna. Men jag ska försöka att tyda de. Tarotkorten berättar ju väldigt tydligt om ett behov av ett lugn och en balans och att stanna upp. Men med energier blandade av solen i väduren och på det månen i skyttens tecken så går ju inte riktigt energierna ihop sig riktigt. Det kanske är det som det här okända som uppstår ger oss svar på, hur vi ska hantera dessa vitt skilda energier kontra behov.

Det värsta månskytten vet är nämligen att vara sysslolös och den som har månen i skyttens tecken gör nästan vad som helst för att inte vara sysslolös. Att då detta behov av ett lugn dyker upp som gubben i lådan känns ju iallafall motsägelsefullt just nu. Men kanske svar på det också kommer under helgen. Att göra andliga saker eller att ta långa promenader eller göra andra saker ute i naturen är ju också att vara sysselsatt samtidigt som lugnet och ensamheten i naturen gör att nya tankar landar och föds. En sak är iallafall säker att när vi kliver in i helgen under fredagen så är det med energirik entusiasm och den energin hade vi redan under torsdagen. Skytten har också en känsla av att vara outtröttlig men det betyder ju också att om denna energi råder torsdag – fredag så föder ju det också ett behov av lugn och ro och vila senare under helgen.

Under lördagen så går ju faktiskt månen in i stenbockens tecken och då byts det här lite självsäkra och fartiga energierna ut mot de mer jordade energierna. Stenbocken uppfattas oftast som cool på ytan men inom sig så paddlar de som sjutton för att hålla näsan ovan ytan. Och lite så känns det här i slutet av helgen. Det är också därför de här lite mer oroligare energierna dominerar i slutet av veckan och behovet av stillhet blir större. Stenbocken har ett stort kontrollbehov och om någon går in och stör detta kontrollbehov så kan irriterande känslor lätt uppstå. Ja lite klokare kanske vi blev trots allt. Det kändes mer förvirrande till en början…tyckte jag iallafall.

Triologin

Det centrala kortet

Tio i mynt som är den energi som strålar ut till övriga energier under veckan står för fulländning. Det står för framgångar som har med pengar, ekonomi, arbete och hälsa att göra. I och med att denna energi styr alla andra energier så kan du räkna med en otroligt fin vecka i grund och botten.

Utgångskortet

Fyra i svärd står för återhämtning och det kortet symboliserar ditt behov under denna vecka och detta behov bör du lyssna på för att få balans inom dig.

Det gömda kortet

Energierna som hintar om nästa veckas energier. Energierna vill här varna dig litegrand för att du här kanske har en period i livet med lite för stort ansvar, lite för mycket att göra. Du blir lätt stressad och tappar målinriktningen. Men kom ihåg att det här kortet bara är ett kort av flera så det är av stor vikt hur resten av nästa veckas energier ser ut. Men dock ska du inte förringa de varningar du får här. Om du under nästa vecka känner dig stressad och överhopad av jobb av olika slag så är det naturligtvis viktigt att reflektera över detta och fundera ut en lösning på hur du kan underlätta för dig själv.

Helgens budskap

Ett tydligt budskap. För dig som brukar meditera eller få healing så berätta för universum vad du önskar och behöver för att må bra. Universum kommer då att lyssna på dig och jobba för att du ska nå dina framgångar oavsett vad du önskar dig. Glöm inte att önskningarna måste vara realistiska och osjälviska. De måste ha ett gott syfte i slutänden. För dig som inte har lärt dig att meditera än eller kanske bara inte tagit dig tid till det ännu så kan du ändå tyst inom dig själv be universum om det du önskar dig. Önskningen blir såklart starkare och mer grundad och rotad under en meditations eller healing stund men den är absolut inte verkningslös om du bara ber tyst inom dig själv.

Det är också viktigt att berätta för andra människor runtomkring dig vart du är på väg, vilka önskningar du har och vad just du behöver för att du ska må bra. Lär dig att stå upp för dig själv och sätt dig själv främst helt enkelt. Mycket viktigt!!!

Det blev ett långt inlägg den här helgen men universum hade mycket att förmedla denna helg.

Ha en superfin påsk nu allihopa och ta hand om dig och ta hand om varandra och njut av påskfriden och låt denna helg bli en helg av lugn och frid. Det är universums råd och så även mitt råd.

GLAD PÅSK!

Annehlie