Okategoriserade

Kan ni känna våren? Inte? Då tycker jag att ni ska läsa detta inlägg för då får ni definitivt vårkänslor!

Fredag morgon och vår i luften. Eller åtminstone i sinnet.

Fredag morgon och en lång härlig helg framför sig. Ja det är iallafall min sanning just nu. Jag vet inte vad ni ska hitta på den här helgen men själv ska jag starta helgen med ett återbesök på medicinmottagningen och få lite uppdatering om min hypertyreos och sen ska jag bara softa och träffa lite goda vänner i helgen. Men nu till veckans energier.

Månen i skyttens tecken

Under fredagen går månen in i mitt soltecken skytten. Jag hoppas verkligen att detta för med sig något gott för min del för februari månad har rent allmänt känts som en tuff månad för just mig iallafall. Fast nu när jag släppt lite av oket som har legat över mig och lagt fokus på rätt plats i hjärtat som det känns just nu iallafall så känns livet mycket lättare att leva igen. Det kanske finns fler skyttar än jag därute som upplevt samma sak här under just februari månad. Jag har ju dessutom accendenten i jungfruns tecken vilket gör att jag ofta ställer orimliga krav på mig själv och är oerhört petnoga och en planerande person snarare än en handlingskraftig person. Men skytten i mig är handlingskraftig så den hjälper till att bemästra jungfrun i mig lite i allafall men till och med för den gladlynta skytt jag är så har februari varit svår för skytten i mig att bemästra. Men nog om mig nu.

Spännande energier i helgen

Jag måste säga att det cirkulerar spännande energier i universum i helgen och det ligger stora doser av härlig och kärleksfulla energier här. Nytänk och sprudlande energi är också något som jag spontant får till mig. Som en vårdag när vi väntat länge på den och här kommer den (fast väderleksrapporten säger kallt och blåsigt enligt metrologen) fast universum säger sol, vår och glädje. Månen i skytten är glad och positiv så egentligen så ska man inte bli förvånad över att den här känslan infinner sig eller att just de här fina tarotkorten hamnar just här, just denna vecka. Skytten vill uppleva nya saker och avskyr rätt och slätt när någonting är stiltje och inte rör sig framåt. Skytten kan tycka det är skönt ett tag men sen vill den röra sig framåt igen. Att lära sig nya saker, att studera och att läsa om intressanta saker är härligt tycker skytten men får skytten välja så är upplevelserna ännu viktigare kunskapsmässigt. Så månskytten dundrar in här med en känsla av driv, glädje och en nyfikenhet på livet. Precis vad vi behöver nu i dessa tider. De här härliga energierna ligger kvar hela helgen och går inte över i stenbockens tecken förrän under natten till söndagen.

Kärleksfulla energier

Jag pratade ju tidigare om kärleksfulla energier och den här helgen verkligen sprudlar av glädje. Om du lever i ett förhållande så blir den med all sannolikhet full av kärlek och inte så stor dos av tvister. Om du är singel så kanske Mr eller Miss Right dyker upp. Eller så gör ni som oss, passar på att träffa ett par nära vänner och bara umgås i en liten, coronasafe gemytlig miljö. (om nu inte min kära vän blir tillfälligt sjuk av vaccinet som hon ska ta idag) men i så fall så får vi väl göra helgen kärleksfull på annat sätt. Kärlek kommer den med iallafall. det är ett som är säkert. Och att bära på kärlek i sitt hjärta är någonting annat. Det vet vi ju sedan tidigare när energierna kramat oss med sina kärleksfulla armar.

Hoppa, studsa, lek och var lite tokig

Släpp all prestige och våga var lite skrattig och rolig. Det är ju så härligt att vara fnittrig och glad. Förra helgen när vi var hemma hos min dotter så sa hennes sambo till min dotter “Du och din mamma är så roliga. När ni kommer tillsammans så blir ni som två fnittriga tonåringar som skrattar åt allt”. Och det är sant. Jag har nästan ont i käkarna när jag lämnar henne för vi har skrattat och haft så otroligt roligt tillsammans. Den bilden vill energierna förmedla. Att våga bjuda lite på sig själv. Just narren i den här sagokortleken är ett sådant slående exempel på just detta. Att lite retfullt stå på stupets kant med vinden i ryggen och säga “undrar vad som händer om jag hoppar här. Kanske något underbart nytt, fint och kreativt uppenbarar sig.” Fjärilarna står för kreativitet och de bär på våra drömmar och det de vill förmedla till dig är att du ska leva ut dina drömmar. Sluta fundera och planera. Lev ut de istället!  Våga ta steget! Jag får till mig här att väldigt många har olika projekt, tankar och idéer på gång och NU är det dags att förverkliga de. Tiden för planerandet har haft sin tid. Nu öppnas dörrarna till nästa fas i livet.

Nostalgi

Vi kommer att titta bakåt, tänka bakåt, drömma oss tillbaka. Det dyker upp mycket känslor här och för vissa personer så kan det här betyda att personer, saker eller minnen från förr dyker upp. Det kan vara så att du behöver lämna något från det förflutna. Du kanske har lämnat det för länge sen men du behöver också lämna det mentalt. Det är iallafall så att du helt klart behöver ta adjö av det förflutna på något sätt och skriva ett nytt kapitel i ditt liv. Någonting måste förändras och göras på ett annorlunda sätt och då måste du säga adjö till det gamla hur smärtsamt det än känns.

Månen i stenbocken

Under söndagen kliver som sagt vara månen in i stenbockens tecken och här stänger vi av känslorna lite och blir mer lösningsfokuserad igen. Här producerar vi konkreta resultat. Stenbocken är oerhört lösningsfokuserad. “Hur löser vi det här då?” är lite av stenbockens mantra. Drömmar byts ut mot handling. Att drömma runt är inte stenbockens grej direkt. Om stenbocken vill nånting så ser den till att få det ögonblickligen. Helst igår. Så att vi här kliver upp i vagnen och sätter full fart framåt känns inte alls konstigt. Det man undrar är ju bara vart vagnen ska ta vägen med oss nästa vecka??? Lite nyfiken blir man ju.

Fullt av handlingskraft i triologi korten

Lejonet är i fokus både i det centrala kortet som strålar ut över veckans händelser samt i utgångskortet. Så en stor dos av handlingskraft är alldeles klart att vi får här under veckan. framför allt i slutet av veckan. Du blir boss över ditt liv igen och det är segervittring i luften. Så härliga energier. Det dolda kortet som gläntar lite på dörren till nästa veckas energier står för viktiga budskap och/eller viktiga meddelanden av olika slag. Kortet symboliserar överraskningar och utmaningar av olika slag. Här finns chanser till nya äventyr och det kommer ett eller flera erbjudanden till nya äventyr. Missa de inte!!! Åh jag känner en sån fortsatt handlingskraftig och härlig energi. Jag har ingen aning om hur nästa veckas energier ser ut men vi har iallafall en nymåne då. Det vet jag iallafall och nymåne betyder ju start på någonting nytt.

Veckans budskap

Som sagt var. Det är härliga energier denna helg. Glada, positiva och fnittrande, barnsliga energier. Energierna har verkligen ett viktigt budskap åt oss att ta med in i denna helg och vidare in i nästa vecka och det är att ta fram barnet i oss. Låt oss vara den där fnittriga och lekfulla flickan på bilden som svänger sig i lianerna och säger “Kom och lek med mig. Kom och titta vad som finns bakom nästa hörn”. Allt som görs med  lekfullhet känns roligt och när det känns roligt så killar det så där gott inne i hjärtat och du vill bara krama hela världen och berätta hur mycket du älskar livet. Det vill energierna ge dig idag. Bevis på kärlek, en stor dos lekfullhet och en stark känsla av tro och hopp.

Ha nu en toppenhelg så ses vi på måndag igen.

Namaste

Annehlie