Okategoriserade

Ibland lär vi oss av livet och ibland lär livet oss…

Sagokorten levererar även denna vecka

Jag älskar min sagokortlek. Jag har inte riktigt funnit mig bekväm i den att använda den i personliga tarotläggningar men det handlar nog mer om en vana än att det skulle fungera sämre. I de här energiläggningar fungerar den dock alldeles utmärkt. Men det kan ju också bero på att jag lite som tvingat mig själv att våga använda mig av den. Skulle jag ta samma steg i de personliga vägledningarna så skulle det säkert fungera alldeles utmärkt det också.

Hälften av korten är från stora arkanan

Det betyder att det som du är inne i nu, de förändringar som sker nu, är ganska stora och betydande och det är också därför som du upplever att du blir pressad och stressad av energiernas värld. Det finns ingen plats för att stanna kvar i nuet just nu. Det är dags att ta sig framåt helt enkelt. Vad är det för kort vi har från stora arkanan då egentligen. Ja den här veckan bjuder på lite ångest i form av hängande mannen, frestelser i form av djävulen, kärlek i form av kärleksparet, nya och lite tok-kloka beslut kanske i form av narren och full fart framåt i form av vagnen. Det var väl en kort sammanfattning av veckan.

Stjärntecken

Men vi tar det från början. Om vi börjar med stjärntecken så har vi ju fortsatt solen i fiskarnas tecken. I går kväll klev månen in i vågens tecken. Vågen är ett socialt tecken så här blir vi väldigt beroende av andra människor. Vågen är också ganska tyst av sig om det hen tycker och tänker inom sig och är inte så benägen att prompt få sin vilja fram direkt. Anpassningsbar skulle man nog kunna kalla personen men inom sig så kanske personen inte är så anpassningsbar. Lägg där till fiskarnas drömska och lite konflikträdda attityd så förstår du nog själv varför energierna här i starten av veckan känns ganska svajiga.

Frestelser

Kortet frestelser kommer alltid upp i en läggning när du utsätts för val, tankar eller ideér som kanske inte alltid är så genomtänkta. Eller kanske att du dras in i saker som du faktiskt inte har bett om och helt plötsligt så förväntas ett svar från dig. Det är iallafall lätt gjort att vara impulsiv här och tänka lite för snabbt “Ja det vill jag!” Eller “Ja det gör vi!”. Försök att ha denna lilla varningsklocka i bakfickan framförallt i starten av veckan och tänk ett varv till innan du svarar ja. Det är fina, varma och familjära känslor överlag som kommer utifrån denna vecka så det känns ju skönt men det är också då som vi har lite för lätt att glida ut lite utanför gränserna och göra lite oigenomtänkta saker.

Fortsatt fastlåst

Framför allt så skulle jag nog vilja säga att den här känslan av att vara fastlåst kommer från ditt inre jag, ditt fega jag, att inte tro på dig själv tillräckligt mycket. du satt där och dinglade i slutet av förra veckan och det verkar banne mig som att du hänger kvar där fortfarande. Släpp taget!!! Det kan vara så att de här frestelserna som kommer här faktiskt är nödvändiga för att du ska släppa taget och gå vidare. Du vet inom dig att du behöver jobba på för att komma vidare och då har du inte tid med att sitta där och dingla och fundera över hur du ska komma vidare. Handling krävs helt enkelt.

Saknas bollplank?

Då månen befinner sig i vågens tecken som sagt så behöver du bollplank att bolla dina tankar och känslor med. För att göra det hela komplicerat så funkar det inte med vilket bollplank som helst. Det måste absolut vara någon som du känner dig 100% trygg med. Det känns som att du funderar ganska mycket inom dig hur du ska ta dig vidare men eftersom du inte har något direkt bollplank att lufta känslor, tankar och idéer med så fastnar liksom tankarna i just bara tankar. En viss stagnation verkar ske här.

Djupdykning i oss själva

I mittveckan när månen kliver in i skorpionens tecken så drömmer du inte runt längre. Du tar ett djupt skutt in i dig själv för att finna sanningen av sanning så att säga. Det kan ibland kännas lite läskigt att ta det där skuttet men om du ska vara ärlig så var det inte heller någon hit att hänga upp och ner i det där trädet och fundera över hur du ska komma vidare. Men du känner dig betydligt starkare här i mittveckan. Det är fokus på seger och målmedvetenheten är stor. Det är också här i mittveckan som du kommer att känna att allting landar på plats igen. Om du för en sekund kände dig osäker på vem du är eller vart du är på väg nånstans så landar alla pusselbitarna där de ska igen här under mittveckan. Du kanske lite nostalgiskt tittar bakåt i backspegeln och vissa stunder eller ögonblick kanske du skulle vilja få tillbaka medan andra ögonblick så inser du att du aldrig kan få tillbaka igen. Du är liksom på väg framåt här så att drömma om det som redan varit är det ingen vits med. Fokusera framåt. Inte bakåt. Ta med de bra sakerna från det förflutna och lämna kvar misstagen på skräphögen. Samla sen nya kunskaper och bara kör.

Veckans budskap

Oväntat budskap? Nej inte alls. Så klockrent budskap till denna veckas energier. Budskapet är att du måste våga lita på dig själv. Bilden är du själv upp och ner och i mönster som är både prickiga och randiga. Vad vill då detta kort förmedla. Ja det är ju ett väldigt talande budskap, som en extra “hanging man”. Ni minns tarotkortet som fanns med både i förra veckans energier och i starten här på veckans energier. Budskapet säger att du just nu hänger upp och ner och kanske allting känns lite upp och ner just nu men tänk så här. Oavsett om tiden står still eller springer iväg, om du känner dig randig eller prickig just idag, glad eller ledsen, pigg och glad eller trött och sliten. Går allt strålande eller känns det lite motigt. Oavsett så ska du lita på dig själv. Up and downs hör till och om du just nu känner dig i en down så kommer strax en up.

Ha en fin start på veckan. Ta hand om dig

Namaste

Annehlie