Okategoriserade

Vad betyder vishet för dig?

Den här veckan startade jag upp någonting nytt.

Vad kan den här bilden representera tro…

Ny morgonrutin

Igår vaknade jag och steg upp ur sängen som vanligt för att förbereda mig för en ny dag på jobbet. Jag vet inte hur er morgon brukar se ut men själv stiger jag upp kl. sex, morgonbestyr på toaletten och sedan en kort meditations stund på 10 minuter för att landa i dagen så att säga. Min mediala lärare Maria Therese har lärt mig att det är mycket viktigt att ofta sitta i sin egen kraft och hämta kraft och styrka inifrån sig själv. Det har jag tagit fasta på och det gör jag varje morgon. Ibland händer det att jag försover mig och inte hinner med den där korta meditations stunden och jag känner direkt att jag tappar lite av mitt inre lugn. Meditation är en oerhört viktig del i mitt liv nuförtiden. Att tända ljuset, sitta i skymningsljuset, blunda och lyssna in den sköna meditations musiken är att känna lugnet inom sig. Igår lade jag dock till en ny rutin. Efter meditationen så drog jag ett budskapskort för dagen. Jag fick budskapet FÖLJ FLÖDET. Jag funderade inte så mycket mer på det utan sen drack jag mitt morgon the och åkte jag till jobbet och träffade mina arbetskollegor och familjer som vanligt.

Analys

När jag kom hem igen så tog jag fram kortet och tittade på det igen. Vad såg jag i bilden? Jag såg en glad flicka omgiven av vackra aura färger, med hjärtat på rätta stället och med en väl fungerande mage och hjärna. Så länge jag bara följde flödet. Jag började fundera på budskapet i kortet och insåg att budskapet påverkat mig mycket under dagen som gått. Hjärnan hade haft fullt upp att jobba med men jag kände mig kärleksfull och glad. Jag kunde inte komma på en enda gång under dagen som jag känt mig stressad. Jag följde flödet helt enkelt och då mådde både hjärnan och magen bra.

GI boxen

Jag och min man hade under helgen beställt hem GI boxen. Det här med att hinna laga mat när jag kommer hem från jobbet har varit ett dilemma för mig när jag samtidigt vill hinna med så mycket annat. Så nu bestämde vi oss för att testa GI boxen. Det kom hem 20 GI anpassade matlådor till dörren i lördags för 1195 kr och den här veckan startade vi med att äta en varsin sådan matlåda varje dag efter jobbet istället för att laga mat. Jag upptäckte att förutom att jag åt mer näringsriktigt och kompletterade med nyttig frukost och bra mellanmål så blev jag också mättare och gladare. Så för mig blev det väldigt tydligt vad följ flödet betydde för just mig denna dag. En kropp och en knopp i balans.

Vishet och klokhet

I morse drog jag ett nytt kort och jag fick upp budskapet VISHET. Jag har jobbat hela dagen och kom hem för några timmar sen. Nu tog jag fram kortet. Jag känner fortfarande samma balans i kortet och flickan på bilden ser fortfarande nöjd och glad ut. Jag började att fundera över vid vilka tillfällen jag varit vis idag men framför allt vad betyder vishet för just mig.

Vishet för mig

Vishet för mig är att snabbt och effektivt kunna ta de där svåra besluten som man tar varje dag på jobbet. Att kunna vara flexibel och släppa på spärrarna och se saker ur olika synvinklar. Att känna sig stark i det man kan och våga stå för det men samtidigt våga visa sig svag i det man känner sig mer osäker på. Att dela med saker av sig själv men ändå känna av sina gränser. Att känna empati istället för sympati. Att inte döma människor efter vad de är, tycker eller tänker eller uttrycker utan istället tänka “hm intressant. Den personen tänker annorlunda än jag. Kan den personen ha rätt och jag ha fel? Eller har vi kanske lite rätt och/eller fel bägge två. Vishet för mig är att inte låsa in sig i låsta positioner om saker och ting. Det som är bra för en person kanske inte är det för en annan och vi har alla rätt att uttrycka oss och vara den vi är. Hela livet går ju faktiskt ut på att lära oss saker så det vi tror att vi vet behöver inte vara sant och i morgon så kanske någonting gör att vi har ändrat oss.

Sjuksköterska och medium

Jag är inte förvånad att jag blev en sjuksköterska. Jag är heller inte förvånad över att jag blev ett medium. Dessa två yrken går nämligen hand i hand. För att utöva bägge yrkena så behöver du kunna visa empati. Du behöver vara oerhört flexibel. Du måste känna djupt inom dig att du verkligen VILL hjälpa andra människor. Om du gör saker av andra anledningar så kommer de anledningarna att lysa igenom.

Vad är vishet för dig och på vilket sätt har detta budskap präglat dig idag?

Jag kommer även fortsättningsvis att dra ett budskapskort varje morgon och när jag känner att jag har tid att dela med mig av de här ute på bloggen så gör jag det.

Ha nu en fin kväll!

Varm kram

Annehlie