Okategoriserade

Drömmer du om en hårbotten som är problemfri och okomplicerad?

I samarbete med Mjällbusters

I yngre år så led jag ofta av mjäll. Det var ett elände med de där vita små flagorna som ramlade ner på axlarna. Svarta kläder var inte ens att tänka på. Det kliade i hårbotten också. POFF en dag så bara försvann det. Vad berodde det på undrade jag??? Nu har jag rannsakat mig själv på senare tid och jag är fortfarande inte säker på varför det kom och varför det försvann men en viktig sak tror jag är att jag numera använder bättre produkter i håret och inte en massa billigt skräp. Till vardags använder jag faktiskt inte så mycket produkter alls eftersom jag arbetar som sjuksköterska. Dessutom sprang man ofta som ung ut direkt från duschen och ut i smällkalla vintern med blött hår. På den tiden skulle håret självtorka så det lockade sig, så man fick till den där häftiga 80 tals frillan. Ha ha. Idag är det hårblås och plattång som gäller.

Hur som helst så saknade jag det där riktigt bra schampot som verkligen tog bort de där vita små kliande flagorna i hårbotten. Nu är den här!!! Mjallbusters! Ett bra och effektivt mjällschampo.

Mjällschampot som är tillverkat i Sverige och som dessutom hjälper både mot mjäll och svamp i hårbotten. Svamp i hårbotten är något som faktiskt är ett ganska vanligt fenomen som jag möter i mitt sjuksköterskeyrke flera gånger i månaden. Att då använda sig av ett schampo som innehåller ketokonazol är det som är rekommenderat för att bli av med den envisa jästsvampen som stör vår normalflora som vi normalt har i huden och i hårbotten. Just det här mjällschampot är rekommenderat för just vårt nordiska klimat och många kunder har blivit väldigt nöjda med schampot har jag sett.

Hur använder man det här schampot då? Måste man kassera sitt favorit schampo för gott nu? Det där schampot som luktar så otroligt gott och som man älskar och som kostade typ 300 kr för en flaska hos frissan. Nej då, absolut inte men tänk så här. Att OM du vet att du ofta använder en massa olika produkter i håret, vax som täpper till porerna i hårsäckarna eller har ett arbete där du exempelvis arbetar utomhus och behöver ha mössa på dig hela dagarna. Ja då kanske du behöver en liten “busters” ibland. Har du stora problem så använder du mjällbusters som en kur först några dagar i rad och sedan kan du underhållsbehandla med mjällbusters 1gång i veckan. Där emellan kan du använda ditt favorit schampo som du köpte hos frissan för 300 kr och på så vis får du ett snyggt och mjällfritt hår året om. Dessutom är svamp i hårbotten och/eller torr hårbotten ett minne blott. 

Precis som du väljer bland de bästa hårprodukterna, stylingprodukterna och så vidare så är det viktigt att du väljer de bästa produkterna som kombinationsprodukter för torr hårbotten, svamp eller mjäll i hårbotten.  Själv blev jag nyfiken när det var så många som testat schampot och jämfört det med andra mjällschampon. Jag tänkte att jag ger det en chans att se om min torra hårbotten blir bättre. Jag har alltså inga problem med mjäll men däremot med torr hårbotten. Dessutom använder min man ett vax som snarare kan benämnas som klister än vax. Så för oss blev det här schampot ett rejält lyft i dubbel bemärkelse.

Men som sagt var det är även viktigt att tänka på att blåsa håret torrt innan du går ut. Gå inte ut i vått hår och framför allt inte i smällkalla vintern. Använd mössa när du behöver den och inte dygnet runt. Tänk så många ungdomar som sitter med mössorna på sig hela dagarna för att vara coola och tänk på alla andra huvudbonader som används idag i många kulturella sammanhang. Att vara försiktig med produkter i håret och försöka att inte använda de dagligen i håret. Om du använder vax så använd ett lättare vax som inte täpper till porerna i hårbotten. Det är bra grundregler att ha iallafall.

Att kombinera schampot med probiotika är också bra. Jag ser som sagt var inte bara en del svamp i hårbotten i mitt yrke. Svamp i huden, som kallad ringorm, är också väldigt vanligt. Detta behandlas såklart inte med schampo men probiotika kan hjälpa dig att få bukt med svamp problemen. Att behandla hela kroppen kan vara ett vinnande koncept. 

Gör slag i saken. Ge ditt hår det bästa. Här kan ni gå in och läsa mer om varför ni ska välja mjällbusters som ditt schampo och här kan ni också beställa schampot som alltså är tillverkat i Sverige och dessutom levereras fraktfritt inom Sverige.

Lycka till med ert schampo.

Annehlie