veckans energier

Jag ska inte ljuga – det blir en tuff start på veckan. På med skyddsutrustningen!

Hej och välkomna in i vecka 6. Spontant känns det som att energierna fortfarande är på väg framåt och det är som att veckan fortsatt blandar jobbiga energier tillsammans med fruktansvärt fina energier. Kanske allt är för att göra livet lite enklare för dig nu när livet pressar dig så hårt.

Vi har månen i stenbocken här i starten av veckan. Stenbocken är expert på att se ut som att känslorna är under solklar kontroll fast de egentligen inte är det. En gammal arbetskamrat sa till mig  ett passande uttryck en gång i tiden “Det gäller att se cool ut på ytan medan man paddlar som f-n under ytan. Ha ha. Lite så känns det här i starten av veckan. Här fångar du känslan, analyserar den och gör sedan något konkret av den. Man löser problemet helt enkelt och det görs med en dominant och bestämd ton. Det finns ingen plats för något förhandlingsläge. Det är därför väldigt passande att tarotkorten vagnen ligger här i starten av veckan. Det symboliserar just precis full fart framåt och den symboliserar också en stark självkänsla och ett starkt ID vilket också tydliggörs genom månen i stenbockens position här.

Men som jag sa, farhågor bombarderar dig utifrån. På din axel sitter de där små rackarna och berättar för dig hur dålig du är, att du kommer att misslyckas. Det kan också vara ditt ego som spelar dig ett spratt och gör att du lätt kör över folk istället för att få med de på tåget så att säga. När självkontrollen brister så är det lätt att du tänker och gör saker som du inte skulle ha gjort annars. Det är någon sorts maktlöshet som drabbar dig här. Kanske är det så att livet rullar på lite för fort just nu och när du inte riktigt hänger med i farten så mår du helt enkelt inte så bra. Framför allt inte när du har stenbocken i månen som absolut inte vill visa upp sig från den känslosamma sidan utan tvärtom, en cool och kontrollerande sida. Det är hur som helst energier utifrån som kommer till dig med negativ energi och detta gör att du känner dig fattig på det mesta innerst inne just nu. Usch, en liten jobbig start på veckan måste jag faktiskt erkänna. 

I mitten av veckan går månen in i vattumannens tecken och som ni vet så befinner ju sig även solen i vattumannens tecken nu. Så vattumannen i dubbel bemärkelse. Vattumannen är ett lufttecken så även om många av stenbockens drag påminner om vattumannen så äger vattumannen en betydligt mer känslosam sida inom sig. Vattumannen är inte heller alltid så handlingskraftig. Väljer du att att inte göra så mycket åt saken så får den helt enkelt bara glida ur händerna på dig utan att du gör några större försök att fånga den. Med den här månplaceringen tar du också längre tid på dig att landa i känslan snarare än att ta tag i den och köra vidare.

Tarotkorten visar också på just det. Här är du handlingskraftig. De här orosmolnen som fanns i början av veckan har blåst förbi och nu blir du mer handlingskraftig och det är rörelse framåt som gäller nu. Det fanns vibbar av resor både i början av veckan och mitten av veckan så jag undrar om all den här lite turbulenta energin kan ha med någon resa av något slag att göra. Det är hur som helst ett positivt kort och att ta sig framåt och vara målinriktad är alltid positivt även om det kan vara lite besvärligt på vägen ibland. Förändringar och impulsivitet handlar det iallafall om. Mer osäkert på vilket sätt det visar sig känns det som. Det är en ny känsla som föds här under mittveckan iallafall och det är en positiv känsla. Någon slags insikt kommer här. Kanske du efter den turbulenta starten av veckan kommer till insikt om att någonting omkring dig eller inuti dig måste förändras och när du kommer på det eller när du hittar någon slags lösning så faller pusslet på plats och en ny känsla, en ny insikt inom dig föds. Det känns lite som så. Korten visar att inom dig känner du dig slutkörd. Det känns som att du har kört på i 180 och nu kommer insikten. Något måste förändras för att du ska må bra. Frågan är bara vad som ska förändras och hur. Du har svaret inom dig hälsar universum.

Jag ska vara ärlig. Den här veckan ser energimässigt jobbigare ut än vad vi tidigare varit vana vid. Det är starka attacker utifrån som gör oss sårbara inuti. Så kan vi väl sammanfatta det men både i energierna utifrån och inifrån sett så ligger det också två jättefina kort. Stjärnan vill berätta för oss att himlen är runt hörnet så fortsätt bara att ös vidare så kommer belöningen snart. Det andra kortet är tio i bägare som står för familjelycka. Hämta kraft och energi hos din familj när allting annat omkring dig känns tufft. Det finns stark kraft och energi att hämta där.

Ska jag avsluta med några slutord så vill jag bara säga så här. Ta dig bara igenom 2/3 av denna vecka så kommer belöningen till helgen. I helgen har vi alla hjärtans dag också. Kanske denna valentin day har ett finger med i spelet. Vem vet.

Vi ses på fredag.

Namaste

Annehlie