Min bakgrundshistoria

Vill ni lära er mer om hur tarotläggning fungerar? Titta in här!

Hej och välkomna tillbaka till min bakgrundshistoria. I dag tänkte jag bjuda er på en liten tarotkurs i sin enkelhet bara för att ni som är intresserade av tarotkurs ska få en liten bild av min värld i tarotkortens land så att säga. Tarotkorten är ju en del av mig känns det som. Tarotkorten är en komplex värld men det är ju andevärldens värld också i stort och det är ju någonting som jag verkligen har lärt mig på vägen så att säga.

Tarotkorten har dock alltid fascinerat mig men som ung var jag flyktig och hade ingen uthållighet eller något tålamod så jag kom aldrig till skott att verkligen lära mig att läsa tarotkorten. Det finns ett oändligt antal tarotkortlekar och vi har alla olika tarotkortlekar som tilltalar just mig. De här två som jag visar här ovan är två av mina favoriter. Jag har tänkt att köpa en ny varje månad från och med denna månad så det kommer säkert att komma fler favoriter på sikt. I början av sin karriär behöver man dock en enkel och tydlig tarotkortlek och sen när man blivit mer van så kan man avancera till lite mer svårare tarotkortlekar om man känner för det. Det är ungefär som suduko. Man börjar med det enkla för att sedan testa på det lite svårare för att se om det är någonting som passar just mig.

Gilded Taro av Ciro Marchetti var min första tarotkortlek och det är min absoluta favorit fortfarande. Tydliga bilder, tydliga budskap i korten och det finns många saker att lära sig att tolka intuitivt i korten. Jag älskar alla Marcettis kortlekar men den här tycker jag om lite mer. Kanske för att det var min första. Den börjar bli utsliten nu så längre fram så får jag väl köpa en ny likadan sen. Jag använde mig länge enbart av den här kortleken när jag gjorde tolkningar och när jag efter en lång tid kände mig trygg i mina tolkningar, när tolkningarna började kanaliseras mer än att de tolkades, ja då började jag att utöka antal tarotkortlekar. Numera känner jag mig så säker i vilken tarotkortlek jag än använder. Jag kanaliserar det jag får till mig mer än att jag tolkar korten. Korten är bara ett redskap för mig vilket betyder att samma kort kan få olika vinklar, olika betydelser i olika läggningar.

En av mina kortlekarna som är väldigt annorlunda mot min traditionella är Osho Zen Tarot. Jag har valt ut några kort här ur bägge tarotlekarna som jag tänkte visa er.

Det här är ett väldigt lyckosamt kort som står för lycka och välgång. I den traditionella kortleken kan man nästan känna den känslan väldigt tydligt eftersom mynten liksom bara ramlar ner från skyn och allt omkring kvinnan är vackert och glädjefyllt. 

Kortet i Zen Taro kortleken är symboliserat som en mogen frukt som är redo att falla från sin gren. Det finns absolut inget tvivel om att bägge dessa kort är bra kort att få i sin läggning i vilket sammanhang de än hamnar men kanaliseringen kan innebära olika bra saker för olika personer och olika för olika frågor.

Här kommer motsatsen. Tornet. Här kan man väldigt tydligt se i bägge korten att något dramatiskt kommer att ske och det är något oförutsett som inträffar som du ej kan rå över. Du kommer också att känna dig väldigt sårbar när detta sker. Du hoppar ju naken och handlöst ner mot marken när blixten slår ner i ditt torn. I de här två kortlekarna symboliseras korten på ganska lika sätt och tornet behöver inte alls betyda att något stort eller världsomfattande i din värld sker. Det kan vara en mindre händelse som sker men den kommer oförutsett och den går inte obemärkt förbi. Tornet kommer alltid upp i en läggning när någonting behövs rensas upp och någonting nytt vill ta plats i ditt liv.

Vagnen står för ett resande av något slag. Det kan betyda att vi gör en fysisk resa eller en resa framåt på vår väg framåt så att säga. När vi känner att vi har flyt i livet och allt vi företar oss tar oss ett steg längre fram på vår väg. Då kan vagnen komma upp i vår läggning. 

I zen taro kortleken är betydelsen lite detsamma fast man kanske inte ser det riktigt så först. Här eldar vi upp skynket som skymt vår sikt ett tag för att se vad som finns längre bort i horisonten och när vi gör det så kommer vi framåt på vår väg. 

Nästa gång vi ses så ska jag visa er några fler kort att tolka om ni vill. Men om ni själva känner er sugna att försöka att lära er tarottolkningar så  skulle jag rekommendera att först lära sig vad de olika sviterna betyder och därefter nöta och plugga in de olika betydelserna för varje tarotkort. Träning, träning och åter träning är receptet. När du lärt dig att tolka korten så kommer kanaliseringen som ett brev på posten och då finns kortet bara där som ett fint redskap helt enkelt. Det är änglar och universum som ger dig budskapen som du sedan kanaliserar med hjälp av tarotkorten.

Lycka till!

Annehlie