Okategoriserade

Annandag jul -Travets och Bloggens dag för familjen Eriksson!

Hej alla fina vänner och bloggvänner!

Så är då denna jul över. Jag fick äntligen träffa mina finaste barnbarn och mysa tillsammans med de och både julaftonen och juldagen blev plötsligt fina stunder att minnas istället för tidigare år då hela julen varit uppbyggd på någon slags stress och fylld av människor. Så det här årets julfirande tar jag ändå med mig som en god lärdom till kommande år. Vi firade julaftonen hemma hos min dotter med familj och när julmaten var uppäten och klapparna utdelade så åkte min dotters gubbe iväg på ett nattskift och min gubbe var trött och somnade tidigt efter en intensiv nattvecka på sitt jobb. Kvar uppe i köket blev jag och min dotter med lite skumpa i ett varsitt glas där vi firade samvarotid tillsammans bara hon och jag. Det händer inte så ofta nuförtiden så den stunden var guld värd. Den här julklappen fick jag förresten av mitt barnbarn……

Hon har gjort den alldeles själv. En ljuslykta. Jag blev verkligen jätteglad. Och i en av mina älsklingsfärger också.

På juldagen for vi runt litegrand på kyrkogårdarna och jag besökte min pappas grav.

Jag stannade till en liten stund och småpratade med min pappa och tackade honom för alla fina stunder han skänkt mig under året som gått när han väglett mig i mina val och funnits vid min sida och vakat över mig från andra sidan. Jag tackade för de stunder som han ansträngt sig extra mycket och kommit med energier som gjort att jag kunnat känt av hans energier extra och då kunnat krama hans energi. Jag bad honom lite försiktigt att han gärna fick komma till mig på så vis fler gånger om  han kände att han orkade energimässigt sett. Det tar på krafterna för andevärlden att visa upp sig i sitt fullo så att säga. Men det betyder allt för mig. Jag älskar dig min fina pappa! Jag var såklart även till min mormor och morfars grav och jag tackade även de för året som gått och jag tackade min mormor speciellt som finns med mig som en skyddsängel överallt och ingenstans. Hon var också väldigt medial har jag förstått nu och jag antar att det är därför hon följer mig vart jag än går. Tack fina mormor. Jag minns alla mina barndomsår hos dig och morfar i ert lilla röda hus med vita knutar.

Min mamma fick bara ett kort julbesök ute på trappen i år och självklart med munskydd på trots att jag är Covid testad. Den här fina julblomman fick vi av henne. 

Sedan avslutades juldagen med besök hos sonen och minsta barnbarnet.

Så här glad blev hon över sin nya cykel hon fick. Stumpan. Hon hade fått ett sånt jättefint kök av sin farfar som vi lekte i också. Ja hon har verkligen blivit stor lilla tjejen. Det är så trist nu i de här tiderna att man inte kan resa som man vill. Det känns verkligen som att man tappar värdefull tid med sina barnbarn framförallt. De växer ju upp och blir så stora så fort. Man blir så varm i hjärtat när man träffat de. Det var inga som helst problem att avstå kramar med barnen även om det också kändes konstigt att inte kramas men med barnbarnen. Nej där gick gränsen. Jag ska ärligt talat erkänna att jag stal mer än en kram från bägge två.

Men nu är vi hemma igen och här hemma laddar gubben för trav eftermiddag och jag för blogg eftermiddag. Energierna för vecka 53 ska läggas nu och nästa vecka har vi ju även en fullmåne så även den ska läggas nu under helgen. I nyår är det STOR jackpot på travet så då ska även jag spela såklart (jag spelar ju min skattkista bara jackpot omgångar numera) så nästa vecka kommer att präglas till stor del av jobb i mellandagarna och plugga trav på kvällarna.

Ha nu en jättefin fortsatt julhelg så ses vi i morgon igen. Då kommer det ett nytt spännande inlägg om min mediala resa är det tänkt. Så håll utkik!

Namaste

Annehlie