veckans energier

Something BIG is on the way in!

Hej och varmt välkommen till helgen v 51. Ja ni, törs man ens tolka dessa kort. Det känns som en otroligt spännande helg i allafall men med lite skräckblandad förtjusning. Idag när jag tolkar helgen är det onsdag den 16/12 och i morgon den 17/12 är en stor och viktig dag astrologiskt sett för då lämnar planeten Saturnus  i stenbockens tecken efter tre år för att gå in i vattumannens tecken och det betyder definitivt att våra begränsningar kommer att bli utbytta mot ett nytänk och en större frihet.

Månen befinner sig som sagt var i vattumannens tecken under fredagen och de kort som universum valt ut till Saturnus ära är just tarotkorten Tornet och Döden som är Saturnus tarot kort. Under lördagen kliver månen in i fiskarnas tecken och stannar där resten av helgen vilket gör oss lite drömska och ofokuserade vilket inte är så konstigt. Oavsett om vi är astrologiska eller inte, mediala eller inte så kommer vi att påverkas av Saturnus flytt utan att ens ha en aning om det. Mänsklighetens sätt att tänka och handla kommer att förändras medvetet eller omedvetet.

Att Rättvisan, tornet och Döden ligger här som en stor BIG BANG under helgen bara skriker förändring. Förändring i samhället, förändring i landet, förändring i världen och förändring i universum och inte minst förändring inom dig själv. Du kommer att märka att du får ett nytt sätt att se saker och ting på, ett nytt sätt att hantera saker och ting på. Om du hittills inte hittat dit så kommer universum att lägga in extraväxeln och se till att du hittar dit.

Rättvisan står för jämvikt. Här uppmanas och tvingas vi mer eller mindre att ta olika typer av beslut. Vissa beslut kan vara oerhört tuffa att ta och vissa beslut kommer att påverka stor del av ditt liv och hur resten av livet ska se ut. Det är tre kort från stora arkanan som ligger här, så de här energierna kommer ingen undan. Energierna uppmanar oss att ta övervägda beslut här. Tänk dig noga för hur du ska gå tillväga innan beslut tas och framförallt innan de genomförs. Men du ska inte drabbas av rädsla bara för att du hamnar inför kanske svåra beslut. De kommer för att lära dig saker och ting. Det kommer att födas mycket nya känslor här under helgen och du kanske kommer att känna och tänka annorlunda efter den här helgen än innan helgen.

En förändring av något slag är definitivt på väg in energimässigt. En förändring som skapar mycket känslor. Det vänder upp och ner på det mesta och för en sekund så kan det kännas som att tornet rasar men kortet döden står för en förändring som är bra i slutänden. Förändringen kan kännas stor och smärtsam. Det är så det är när man tar farväl av något gammalt för att lämna plats åt något nytt. För en del så kanske man lämnar någon eller något som betytt mycket för en. Det här är allmänna energier så det betyder olika saker för oss alla när vi betar ner allt på personligt plan. En del av oss kanske förlorar sitt jobb, blir arbetslös helt enkelt, en del kanske ofrivilligt lämnar sitt jobb av olika orsaker, för vissa människor spricker relationer. För en del av oss kanske det betyder att vi faktiskt förlorar någon vi håller kär på riktigt vilket ju såklart föder stor sorg och saknad men för det mesta så handlar inte kortet döden om död utan snarare om en stor förändring som upplevs som en negativ förändring men som leder till en positiv förändring i slutänden. Allt som händer oss har en universell plan. Glöm inte det!

När vi känner oss ängsliga, oroliga. Då ska vi tänka på de här tre korten.

Det centrala kortet är tarotkortet familjelyckan. Med tanke på att just detta kort ligger centralt så kan vi finna lugnet i detta kort. Det betyder att allt som händer omkring oss nu är för att vi ska lära oss saker och i slutänden skydda det käraste vi har, familjen. Här jobbar vi tillsammans i tunga tider och genom tuffa situationer och tar hjälp av varandra och det här kortet är ett bevis på att allt hamnar på sin plats till slut. Gällande Covid läget så får jag verkligen till mig nu att bara träffas inom familjen. Var rädd om den lilla relationen och låt den stora relationen vänta. Allt har sin tid.

Utgångskortet åtta i mynt ber oss om att tänka praktiskt och dra nytta av vår kunskap som vi har. Hårt arbete ger utdelning.

Hemligheten ligger i det gömda kortet som är Eremiten. Om vi tar förändringen på rätt sätt och går in i oss själva, rannsakar oss hjälpa och tar hjälp  från vårt innersta jag så kommer vi att komma ur detta både starkare och visare.

Här kommer budskapskorten för veckan som gått, för helgen som är på ingång men även som en liten hint om nästkommande vecka.

Idag valde änglarna ut två kort.

Det första budskapet ber dig att vistas bland blommor. Köp hem lite blommor och sätt på köksbordet och känn dig glad. Ta hem glädjen till ditt hem genom att köpa lite vackra blommor. Bara genom att titta på de vackra blommorna så kommer dess dofter att ge dig den healing du är i behov av.

Åter igen har vi ett återkommande kort, julkortet. Våga göra affärer. Du som kanske är på väg att ingå i någon affärsuppgörelse av något slag. Våga ta steget. Ha tro och tillit och gå hela vägen. Om du gör det så har din nyfunna karriär stora möjligheter vittnar detta budskapskort om.

Ha en härligt spännande helg nu, vad som än händer och sker så ses vi i energierna igen på måndag.

Namaste

Annehlie